Skocz do zawartości
forumowicz

Lcd Do 1400 Zł Dla Kobiety ;) Głownie Biuro I Filmy...

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Wiem, że pełno było tematów typu "jaki LCD..." ale w żadnym nikt nie podejmuje się takiego ryzyka jak ja: kupno monitora dzieFczynie :D

Chodzi o moją kuzynkę. W chwili obecnej pracuje na staaaaarej 17stce CRT i strasznie narzeka na zmęczone oczy!!!! Przy kompie siedzi dość dużo (związane jest to ze studiowaniem), ale są to głównie aplikacje biurowe. Często lubi sobie również obejrzeć dobry film ;] Aha no i najwaążniejsze: najwięcej może wydać 1400zł. Zakup będzie w Krakowie: Proszę Pomóżcie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

FiDO napisał(a):

To niestety przykry fakt :P

A skoro ma byc ladny to zastanowilbym sie nad czyms z LG.. niektore maja naprawde piekny design (np. ten http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=18024 ).

po co przeplacac, lepiej http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=22213 desing ladny i kasa zostaje w kieszeni ok 150 zl, parametry jak na TN dobre

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja polecam Acer 1923 - nawet ładny

Przekątna 19"

Matryca PVA

Rozdzielczość 1280 x 1024

Plamka 0,297 mm

Jasność 280 cd/m2

Kontrast 1000:1

Czas reakcji 8 ms (gray to gray)

Kąty widzenia 178/178

Paleta 16,7 mln

Złącza D-SUB, DVI-D

Wyposażenie , głosniki, PIVOT

Gwarancja 3 lata, "door to door"

Cena okolo 1.500 zł

( www.mva.pl )

ps. wiem że to 100 PLN więcej jednak parametry o niebo lepsze niż TN i dodatkowo jest to 19"

Edytowane przez Kyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co za różnica czy dla man czy woman ??

Monitor ma mieć dobre parametry a design to sprawa drugorzędna.

Jak chcesz mieć obydwie cechy to poszukaj LG, Philips'a lub Nec'a.

Edytowane przez v.e.n.o.m

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

v.e.n.o.m napisał(a):

A co za różnica czy dla man czy woman ??

Monitor ma mieć dobre parametry a design to sprawa drugorzędna.

Jak chcesz mieć obydwie cechy to poszukaj LG, Philips'a lub Nec'a.

Daj link do Lg, Philips, NEC o takich parametrach jak ten ACER i w tej cenie.

ps. kobiety większą uwagę przykładają do wyglądu ( niż statystyczny "man" ) i jak kupi coś brzydkiego to będzie niebardzo zadowolona

Edytowane przez Kyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

forumowicz napisał(a):

Witam,

Wiem, że pełno było tematów typu "jaki LCD..." ale w żadnym nikt nie podejmuje się takiego ryzyka jak ja: kupno monitora dzieFczynie :D

Chodzi o moją kuzynkę. W chwili obecnej pracuje na staaaaarej 17stce CRT i strasznie narzeka na zmęczone oczy!!!! Przy kompie siedzi dość dużo (związane jest to ze studiowaniem), ale są to głównie aplikacje biurowe. Często lubi sobie również obejrzeć dobry film ;] Aha no i najwaążniejsze: najwięcej może wydać 1400zł. Zakup będzie w Krakowie: Proszę Pomóżcie.

Sklep w Krakowie:

http://sklep.morele.net/?pg=product_info&P...BRD_name&dspl=p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kobieta to też człowiek i czemu ma nie mieć fajnego monitora.

Ja poleam samsunga 173P+.Na pewno będzie z niego zadowlona,bo i obraz i wygląd super.

A w LG,Philipsa i Neca niech się nie pakje,bo 17" słabe mają,no chyba że 1970NXp,ale wtedy trza sie upewnić,że na MVA jest,bo są reż na TN o tym samym symbolu.

Edytowane przez SR-71

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SR-71 napisał(a):

Kobieta to też człowiek i czemu ma nie mieć fajnego monitora.

Ja poleam samsunga 173P+.Na pewno będzie z niego zadowlona,bo i obraz i wygląd super.

A w LG,Philipsa i Neca niech się nie pakje,bo 17" słabe mają,no chyba że 1970NXp,ale wtedy trza sie upewnić,że na MVA jest,bo są reż na TN o tym samym symbolu.

Tylko że samsung 17" 5:4 jest po prostu mały, filmy zdecydowanie lepiej oglądać będzie się na tym nowym 19" 5:4 Acer co podałem.

ps. szkoda że nie ma dobrej panoramy 19"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Samsung 173P Plus za 1440 zł --> o to mój zakup :D chyba najlepszy w tej cenie... Za LG o parametrach takich jak konkretny Samsung należy zawsze dać średnio o 200 zł więcej. Co prawda LG ma fajne warunki gwarancji: wymiana monitora jeżeli w ciągu 30 dni pojawi się choć jeden martwy subpiksel (1/3 piksela o kolorze Red lub Green lub Blue -RGB :P:P) ale słyszałem że czasami trzeba czekać ponad miesiąc na nowy monitorek... Ten Samsung, którego kupiłem ma 5 dni dane od sklepu na sprawdzenie + 14 dni od Samsunga. Po tym czasie jeżeli wypalą się nam jakieś piksele obowiązuje gwarancja ISOwska:

( http://www.benchmark.pl/r.php?file=http://...2/strona-1.html ).

Mam nadzieję, że niektóre rzeczy tu nabaźgrane przeze mnie przydadzą się komuś :)

Aha, obecnie testuje (wygrzewam :P ) tego samsunga i pojawił mi się subpiksel!!!! czerwony franca (ale nie widac go na czarnym tle wiec nie jest groźny z tego co czytałem :D). Mam nadzieje, że więcej się już nie pojawi. Gwarancja "Zero Bright Dot" dana przez Samsunga nie uwzględnia czegoś takiego. Tutaj wymieniają monitor jeżeli pojawi się nawet 1 ale jasny piksel (czyli taki który świeci na czarnym tle-> a dokładniej wypaliły się wszystkie 3 subpiksele składające się na dany piksel) ufffff :P

Pozdrawiam, i dzięki za cenne porady ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

forumowicz napisał(a):

Aha, obecnie testuje (wygrzewam :P ) tego samsunga i pojawił mi się subpiksel!!!! czerwony franca (ale nie widac go na czarnym tle wiec nie jest groźny z tego co czytałem :D). Mam nadzieje, że więcej się już nie pojawi. Gwarancja "Zero Bright Dot" dana przez Samsunga nie uwzględnia czegoś takiego. Tutaj wymieniają monitor jeżeli pojawi się nawet 1 ale jasny piksel (czyli taki który świeci na czarnym tle-> a dokładniej wypaliły się wszystkie 3 subpiksele składające się na dany piksel) ufffff :P

Pozdrawiam, i dzięki za cenne porady ;)

Ta 14 dniowa gwarancja od samsunga dotyczy świecących pixeli i subpixeli,więc muszą wymienić bez łaski.

BTW.Ten monitor to dobry wybór,dużo lepszy o każdego philipsa i lg,bo z 17" to oni tylko cienizne robią.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi