Gość PriMaS Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 Witam. Mam problem z routerem livebox TP - BearShare mino przekierowanych portow wylaczonych firewalli itp wyszukuje bardzo male ilosci zrodel znanych kawalkow a gdy chce cos sciagnac to dl wogole nie idzie (w progsie pala sie zielone lampki). Na routerze sagem 1400W wszystko smigalo. O co chodzi ? Prosze o pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Disruptor Opublikowano 22 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2006 A przekierowałeś odpowiednie porty? Może zapomniałeś o którymś... ;) Wejdź w NAT'a i przekieruj wszystkie porty na swój adres ip i po kłopocie. Tylko nie zapomnij, że musisz przekierować nie tylko żądania wychodzące ale i przychodzące... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek2344 Opublikowano 20 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2006 Witam. Mam problem z tym Liveboxem. Po pierwsze próby podłączenia przez USB nie powiodły się mimo kilkudziesięciu minut rozmowy z konsultantem w trakcie podłączania, tyle samo czasu spędziliśmy na ustawianiu przez kabelek sieciowy. W końcu udało mi się samemu, niestety nie na długo, bo po paru dniach poprostu sam z siebie przestał działać net, po kilku dobach non stop chodzenia bez przerwy, kolejne próby instalowania i łączenia nie powiodły się. Wkurzyłem się i podłączyłem na nowo modem SpeedTouch i śmiga pięknie. Druga sprawa transfer w sieci p2p przez Livebox'a był drastycznie niski cały czas, zaś te same pliki na SpeedTouch goniły z maksymalną prędkością neo512, czyli w granicach 60-64. Czy Livebox ma w sobie jakieś urządzonko, które spowalnia ściąganie przez p2p? I czy to możliwe, że nie wytrzymał kilku dni chodzenia i coś się poszło w nim? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
megagames Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 Witam. Mam problem z tym Liveboxem. Po pierwsze próby podłączenia przez USB nie powiodły się mimo kilkudziesięciu minut rozmowy z konsultantem w trakcie podłączania, tyle samo czasu spędziliśmy na ustawianiu przez kabelek sieciowy. W końcu udało mi się samemu, niestety nie na długo, bo po paru dniach poprostu sam z siebie przestał działać net, po kilku dobach non stop chodzenia bez przerwy, kolejne próby instalowania i łączenia nie powiodły się. Wkurzyłem się i podłączyłem na nowo modem SpeedTouch i śmiga pięknie. Druga sprawa transfer w sieci p2p przez Livebox'a był drastycznie niski cały czas, zaś te same pliki na SpeedTouch goniły z maksymalną prędkością neo512, czyli w granicach 60-64. Czy Livebox ma w sobie jakieś urządzonko, które spowalnia ściąganie przez p2p? I czy to możliwe, że nie wytrzymał kilku dni chodzenia i coś się poszło w nim? 1. Ustaw statyczne IP dla swojego komputera 2. Najlepiej odblokuj większy zakres portów (1-60000) dla tego IP (u mnie na konkretnym porcie nie działało do końca) 3. Wyłącz zapore w LB Wszystkie p2p smigają jak złoto B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...