Skocz do zawartości
RaF

MSI k7T Torbo LE + 1700+ 0,13

Rekomendowane odpowiedzi

Juz bylo pisane X razy :| Obsluzy ...tylko wgraj najnowszy biosik

..a wlasnie ze nie bylo! bylo o Palomino ale to nie 0.13u. poza tym jesli biosik ma cos do rzeczy to why producent podaje ze nie obsluzy? odpalales cos takiego? zadalem to samo pytanie tutaj - zobaczymy gdzie szybciej pojawi sie konkretna odpowiedz..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy plyta MSI k7T Torbo LE obsluzy Athlona 1700+ 0,13 na stronie produceta jest napisane ze nie ale moze komus udalo sie odpalic tego proca na MSI k7T Torbo LE

..no wiec u mnie kula jush Athlona 1700+ 0,13 i robi to bez problemu. nie zrobilem nic poza zakupem nowego proca i wsadzeniem go do budy. narazie FSB150 ale jeszcze zobaczymy. wersja biosu jakiej uzywam to 3.6. milych zakupow zycze..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak ktoś chce się dowidzieć naprawdę

to mogę sprawdzić

bo mam tą płytę

i wystarczy że wezmę ją do sklepu, ale to nie wiem tylko kiedy, ale jak poprossicie to zrobię to :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam tą płytę i athlona 1700+ na jądrze B0 i wszystko chodzi luz , tylko trzeba wrzucić nowy bios bo na 3.5 wykrywa unknowCPU type 1466 MHz ,ale po upgrade wszystko wyrywa.Jest tylko mały problem płyta nie ma mnożnika 12,5 i trzeba wrzucić 13 ,który chodzi jako 12,5 :D .Procek kręci się na 1883 MHz i dalej pamięci mi nie wyrabiają ale wszystko jest luzi nie ma żadnych problemów możesz spokojnie kupować

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam tą płytę i athlona 1700+ na jądrze B0 i wszystko chodzi luz , tylko trzeba wrzucić nowy bios bo na 3.5 wykrywa unknowCPU type 1466 MHz ,ale po upgrade wszystko wyrywa.Jest tylko mały problem płyta nie ma mnożnika 12,5 i trzeba wrzucić 13 ,który chodzi jako 12,5 :D .Procek kręci się na 1883 MHz i dalej pamięci mi nie wyrabiają ale wszystko jest luzi nie ma żadnych problemów możesz spokojnie kupować

..mozesz podac dokladne ustawienia bo u mnie 11x155=1705. kuknij tesh jakie masz pamiatki (cyfry na kostkach i czy leca na CL2) i powiedz czym chlodzisz (temperaturka i napiecie tesh) oki?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pamięci chodzą na CL3, napięcie nie zmieniałem ,a temp. to 43 idle i 47 w stresie ,procek chłodzony qlerem spire z miedzianą podstawą

..u mnie jush lepiej teraz :D pamiatki na CL2 (7ns) puszczaja mi fsb 155 wiec x 12.5 = 1937 vcore 1.775 i 52 (57 w stresie). poszukam jeszcze lepszych pamiatek..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

potwierdzam dziala :)

dzis wymienilem wysluzonego A1000 na T Berda B0  1700+

chodzi juz na 2100+ na magistali 150 :) bez zmiany napiecia  

ale cos mam wysoka temp przy full load 49 stopni :(

nie za duzo ??

..nope. u mnie jak widac bylo duzo wiecej. bylo bo otworzylem bude i nieszczesliwie wiszacy nad procem zasilacz przkrecilem od zewnatrz :lol: ..dziwnie teraz wyglada ale temperaturka jak u ciebie (przy otwartej budzie) a jak ja zamkne to nawet 55 potrafi wskoczyc :arrow: musze zmienic ta szafe bo mala jest i szybko sie grzeje jak ja domkne ..i do tego ta zasilka nad prockiem. btw. fsb pamieci trzymaja? nie pojdzie wiecej? chlera musze znalezc 6 ns-owe kostki :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...