Makonar Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 Dziś zakupiłem nowego Athlona 1700+, niestety jak się rychło okazało, mój Copper Shim nie pasuje na nowe procesory, cóż zrobić, poleciałem do sklepu i kupiłem nowy. Mieli tylko aluminiowe i taki kupiłem. Po powrocie do domu, odkryłem, że mój Alu Shim okazał się być jednak Copper Shim'em, a na wierzchu była po prostu warstwa niebieskiej folii, która nadawała mu srebrny kolor (w sklepie powiedzieli, że to aluminiowy). Normalnie bym sie ucieszył, ale za nic nie dało się jej zdjąć, na rogach dała się zdrapać, ale na całej powierzchni była przyklejona chyba na stałe, i oderwanie jej było niemożliwe (z 10 minut sie z nią szczypałem i drapałem). No nic, trzeba było zostawić tak jak jest. Nałożyłem, podłączyłem i odpalam kompa. Pochodził 2 sekundy i zgasł. Włączyłem jeszcze raz, i to samo. Zdenerwowany ściągnąłem cooler, i patrze czy proc sie sfajczył... ale nic... procek zimny, żadnej spalenizny. Co sie okazało? Spód coolera w ogóle nie przylegał do proca, na szczęście nic sie nie zjarało. Oczywiście winny był Copper Shim, który mimo dodatkowych wyżłobień nie pasował na proca i leżał krzywo. Wywaliłem copper shima i z przesadną delikatnością podłączyłem cooler, tym razem upewniając sie, ze kontaktuje z procem. Wszystko odpaliło się bez problemów i działa wyśmienicie. Jestem do tyłu 13zł, a dla ludzi kupujących nowe proce i copper shimy, polecam dokładnie sprawdzić, czy pasuje, bo zapewnienia sprzedawcy to za mało. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 No niestety jezeli to nie byl CS z Thermaltake'u to sie nie dziw ze zle przylegal. Takiego szajsu to sie nie powinno kupowac. Ja mam od nie dawna cs orginalnego i z tym zbiciem temperatury to nie mit. Mam o 1*C mniej :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 A moze mi ktos powiedziec czy moj Copper XP z ThermalTake bedzie pasowal na Antka XP T-Breeeda ? :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czyzyk Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 Wez go ze soba do sklepu i lukniesz czy wszystkie wyzlobienia sa odpowiednie na nowy procek...A grubosc to jest taka sama Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 Copper Shim pod XP nie będzie pasował na Antka T-Bred (mam i wiem). Nowy Copper Shim to musi być taki zupełnie pusty w środku: http://tola.allegro.pl/photos/128x96/95/9555/955541/9555413http://tola.allegro.pl/photos/128x96/92/9201/920166/9201660 Inaczej nie będzie pasował. Copper Shimy są tej samej jakości, chodzi po prostu o dopasowanie, Thermaltake pod XP również nie będzie pasował, bo mój Cyber Cooler Copper Shim ma taki sam kształt i nic mu nie pomogło. Nowy różni się, ale jak widac za mało :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czyzyk Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 ALe widze ze mozna elegancko frezem powiekszyc tą pusta powierzchnie w CSie ....I juz pare złych w kieszeni Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 A mozna gdzies Coppera na T-Breeda dostac ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 w www.4max.com.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 Chodzi ci o tego Copper Shima XP ?? Bo ja wlasnie mam takiego... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 a intelowcy nie musza zakladac podpasek - buahahahahaha!!!!!!!!!!!! :mrgreen: :lol: :D :mrgreen: :lol: :D :mrgreen: :lol: :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scibi Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 a ja tez kupie CS'a!! dzieki wielkie za artykul, teraz nie kupie jakiejs podrobki tylko original TT... :D wielkie THNX!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompej Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 sam stanąłem ostatnio przed wuborem CS z TT czy jakaś podróbka za 7zł. Zwyciązył TT w końcu nie będę oszczędał 11zł jak może mi to uratować 200. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziura Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 ta niebieska folia to zabezpieczenie, ktore przed zalozeniem nalezy zdjac. niestety jak shim polezy zbyt dlugo na polce to jest naprawde duzy problem sciagnac to ustrojstwo - najlepiej spirytem/benzynka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mefi Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 a intelowcy nie musza zakladac podpasek - buahahahahaha!!!!!!!!!!!! :mrgreen: :lol: :D :mrgreen: :lol: :D :mrgreen: :lol: :D true true :) /spawn Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 7 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2003 A ja mam CS Thermaltake do XP 0.18 i urzywam go z XP 0.13- musiałem niestety zakleić taśmą dwa rzędy mostków, bo troche je zakrywał- ale jest git. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrz3j Opublikowano 7 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2003 A ja mam CS Thermaltake do XP 0.18 i urzywam go z XP 0.13- musiałem niestety zakleić taśmą dwa rzędy mostków, bo troche je zakrywał- ale jest git. JA swojego wypiłowałem iglakiem i jest git.. Nie pasowal ani na morgana (a miał być na morgan) a teraz pasuje na XP po wypiłowaniu :) Każdemu przed załaożeniem CS polecam wziąśc suwmiarkę i rantem zobaczyc czy przylega i czy dotyka wszystko. Przynajmniej z grubsza będzie wiadomo czy pasuje.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 7 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2003 tylko, ze w 4max'ie nie maja coppershimow na T-bredy tylko na Xp'ki. Sam mam CS'a Xp. Najwyzej zakleje tasma mostki i bedzie git. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 7 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2003 A ja mam CS Thermaltake do XP 0.18 i urzywam go z XP 0.13- musiałem niestety zakleić taśmą dwa rzędy mostków, bo troche je zakrywał- ale jest git. JA swojego wypiłowałem iglakiem i jest git.. Nie pasowal ani na morgana (a miał być na morgan) a teraz pasuje na XP po wypiłowaniu :) Każdemu przed załaożeniem CS polecam wziąśc suwmiarkę i rantem zobaczyc czy przylega i czy dotyka wszystko. Przynajmniej z grubsza będzie wiadomo czy pasuje.. Jak nie młotkiem- to siekierką :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...