LordTvonP Opublikowano 22 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2006 Witam wszystkich! Mam gorącą prośbę do posiadaczy sprzętu jak w temacie.... Jakiś czas temu wyszedł podkręcony bios (700/1600) do w/w kart o numerze 103. Wgrałem go i wszystko niby jest OK ale zapomniałem zrobić backupu mojego biosu w wer. 101 :mur: Jak do tej pory udało mi się zdobyć tylko bios w wer. 102. Tak więc jeżeli ktoś ma 101 u siebie, to byłbym dozgonnie wdzięczny za jego podesłanie na maila: lordtvonp@poczta.onet.pl Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 22 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2006 Rozumiem, że ten ode mnie to wersja 102? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordTvonP Opublikowano 22 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2006 (edytowane) Co do biosu to ten od Ciebie jest w wer. 102. Wszystko niby działa ale od samego początku mam dziwne problemy z kartą. W dowolnej grze od czasu do czasu dziwacznie laguje.... :? Wydajność (FPS) nie spada, w d3 smarkach mam ok. 9000 pkt. ale w trybie 3d mam minimalne czknięcia... i kombinuje co to może być. Sprawdziłem już praktycznie wszystkie konfiguracje i poszczególne podzespoły. Sprzęt jak w podpisie. Edytowane 22 Lutego 2006 przez lordtvonp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 22 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2006 Jak ten procek jest puszczony na stock to juz masz jedna z przyczyn... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordTvonP Opublikowano 22 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2006 Jak ten procek jest puszczony na stock to juz masz jedna z przyczyn... A od kiedy to trzeba podkręcać proca żeby grafa chodziła bezproblemowo ???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 22 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2006 (edytowane) Procek jest waskim gardlem IMO . 3500+ to 2.2GHz . Nawet u mnie jest roznica miedzy 1.8GHz a 2.8GHz chociazby w glupim CS:S . A nie czarujmy sie , twoja grafa a moja to jak 4MX i 4Ti Edytowane 22 Lutego 2006 przez Heat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordTvonP Opublikowano 22 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2006 Procek jest waskim gardlem IMO . 3500+ to 2.2GHz . Nawet u mnie jest roznica miedzy 1.8GHz a 2.8GHz chociazby w glupim CS:S . A nie czarujmy sie , twoja grafa a moja to jak 4MX i 4Ti W moim odczucu wąskie gardło procesora ograniczy mi co najwyżej w pewnych rozdzielczościach ilość FPS. Wcześniej miałem 7800 GTX'a (256) na 3200+ i wszystko było ok bez mikrolagów jakich doświadczam teraz.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 22 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2006 Po przesiadce nv/ati formatowales dysk ? » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « A twoj procek jest i tak waskim gardlem dla tej grafy czy tego chcesz czy nie ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 22 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2006 U mnie miedzy 2.4 a 2.9Ghz jest duża różnica w wydajności, a mam tylko X800XL... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordTvonP Opublikowano 22 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2006 Panowie trochę odbiegamy od tematu... To jaki mam procek nie może mieć związku z lagami w wyświetlanym obrazie.... Przy 2200MHz będę miał co najwyżej 5-8 klatek mniej niż na 2800 co przy 90 kilku nie robi mi już żadnej różnicy. Moim problemem są mikrosekundowe przycinki w trakcie grania a nie ogólny spadek wydajności.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rxg Opublikowano 22 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2006 bios x1800xt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordTvonP Opublikowano 22 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2006 Dzięki za linka... wieczorkiem sprawdze czy jest tam wer. 101 której szukam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rxg Opublikowano 22 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2006 Heat Na moim 3200 stock x1800xt hula aż miło, między 2000 a 2800 różnica kilka fps. Więc już przestań Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 22 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2006 Heat Na moim 3200 stock x1800xt hula aż miło, między 2000 a 2800 różnica kilka fps. Więc już przestań Co przestan ? Robiles sobie jakies pomiary ? Podaj wyniki... Ja troche siedzialem nad tym , bo sam sie zastanawialem czy nie sprzedac proca selekta i kupic zwyklego a kase dolozyc do nowej grafy . I roznica byla na tyle duza , ze stwierdzilem ze musialoby mnie popiescic... A ja mam x800xl a nie x1800XT . Roznica byla na tyle duza , ze na stock czasami cielo a na 2.8GHz bylo ok... Skoro u Ciebie jest ok , to nic tylko gratulowac ci idealnie skalujacego sie proca 2GHz z X1800XT /EOT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rxg Opublikowano 22 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2006 Co przestan ? Robiles sobie jakies pomiary ? Podaj wyniki... Ja troche siedzialem nad tym , bo sam sie zastanawialem czy nie sprzedac proca selekta i kupic zwyklego a kase dolozyc do nowej grafy . I roznica byla na tyle duza , ze stwierdzilem ze musialoby mnie popiescic... A ja mam x800xl a nie x1800XT . Roznica byla na tyle duza , ze na stock czasami cielo a na 2.8GHz bylo ok... Skoro u Ciebie jest ok , to nic tylko gratulowac ci idealnie skalujacego sie proca 2GHz z X1800XT /EOT Nie piszę że nic nie zyska na mocniejszym procesorze, piszę że bzdurą jest twierdzenie, iż A-64 3500 jest wąskim gardłem dla x1800xt. Jeśli zaś chodzi o to czy to sprawdzałem to tak sprawdzałem i to dokładnie przyrost jest równy kilku fps. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordTvonP Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 Niestety wgranie biosów podanych przez rxg nie rozwiązało mojego problemu.... :sad: Jak kolwiek z dokładniejszych obserwacji wynika że w największym stopniu lagi dotyczą gier BF2 i NFSMW... Już nic z tego nie kumam, stery sprawdzałem od wer 5.13 do 6.2 i na każdych to samo..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 Niestety wgranie biosów podanych przez rxg nie rozwiązało mojego problemu.... :sad: Jak kolwiek z dokładniejszych obserwacji wynika że w największym stopniu lagi dotyczą gier BF2 i NFSMW... Już nic z tego nie kumam, stery sprawdzałem od wer 5.13 do 6.2 i na każdych to samo..... Heh no widzisz juz jakies konkrety podales... MW to standard , ja nawet na 2xGTX mialem czasem male przycinki :lol: A co do BF2 to hmm z 2gb ramu powinno byc ok . Te lagi sa tylko w multi po necie , czy w misjach single player tez ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordTvonP Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 Heh no widzisz juz jakies konkrety podales... MW to standard , ja nawet na 2xGTX mialem czasem male przycinki :lol: A co do BF2 to hmm z 2gb ramu powinno byc ok . Te lagi sa tylko w multi po necie , czy w misjach single player tez ? Cały ból polega na tym, że w BF'ie singlu też... :mur: Posądzam jeszcze mój monitor, bo coś mi się wydaje, że gryzie się tu odświeżanie lub coś w tym stylu. Na logikę skoro nie ma spadków wydajności a występują "błędy" więc może to monitor.... Mam CRT iiyama 19" ok. 5 lat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rxg Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 (edytowane) Na logikę skoro nie ma spadków wydajności a występują "błędy" więc może to monitor....Trudno coś Ci doradzić, może wyłącz wszystkie programy działające w tle (o ile jeszcze tego nie zrobiłeś) kiedyś na karcie Gigabyte miałem podobny problem, winny był Easy Tune Edytowane 23 Lutego 2006 przez rxg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...