Electro Opublikowano 22 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2006 Co wybrać...Samsung SpinPoint 200 GB (ATA/133, 8MB, 7200) czy moze WD Caviar RE 160 GB (ATA/150, 8MB, 7200)??? A może jeszcze coś innego...? Pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ecuadoo Opublikowano 22 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2006 Bierz Samsunga jak Ci pozwalaja na to fundusze wez 250 GB SP2504C. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 Podlaczam sie. Szukam 200gb 8mb cache na sata. Cisza na 1 miejscu, potem glosnosc. Cena - bez szalenstw ;]] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 (edytowane) Podlaczam sie. Szukam 200gb 8mb cache na sata. Cisza na 1 miejscu, potem glosnosc *. Cena - bez szalenstw ;]] Zgodnie z testami wersje 200 GB są naprawdę słabe jeśli chodzi o transfer (okolice 50-55MB/s). Najlepszy wybór to Samsung SP2504C 250GB, Seagate 200 i 250 GB 7200.9 ( transfery to ok 55Mb/s ) i Samsung SP2004C są gorsze ( o WD nie wspominam ). Zgodnie z testem na benchmark.pl Samsung SP2504C jest nacichszy w idle i stress i najszybszy ( transfery średnie ponad 62 MB/s ). ps. * miałeś na myśli prędkość Edytowane 23 Lutego 2006 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 Nie. Glosnosc. Nie musi byc demonem predkosci ale musi byc cichy. Obecny dysk mam wyciszony software'owo i jest praktycznie nieslyszalny. Swoja droga jakos nie wierze w obecne testy na benchmark.pl BTW. Jaka jest roznica miedzy 8 a 16mb cache? Oplaca sie przy takiej pojemnosci pchac sie w wiecej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 NIe rozczulaj sie teraz nad cachem.. Bez sensu. Mas zkilka dyskow do wyboru i ktorys wybierz. NIe bierz pod uwage jakiegos maxtora z 16MB pamieci.. ktory i tak jest wolniejszy od tych wymienionych przez Kyle'a Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Electro Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 Moge ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> tego Samsunga 250 GB SP2504C ale to jest SATA II a ja mam na płycie max SATA I i nie wiem czy to pójdzie???? Pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 (edytowane) Chyba wziąć ... ?! Bierz! Bez problemu będzie dzialał. Jets wiele osób posiadajacych płyte z kontrolerem SATA I .. wystarczy ze umiejscowisz zworke w odpowiednim miejscu i juz będzie git. Wraz z tym dyskiem.. otrzymasz zworkie jak i karteczke na której jest prosta instrukcja... Nie bierz innego samsunga jak 250tke ;) Chyab ze 2 i chcesz robic RAID... ps. widac ze nie wiele czytałes i tak stworzyłes temat by isc na łatwizne.. eh Edytowane 23 Lutego 2006 przez Jacek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Electro Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 Dzieki za odpowiedz jeszcze dzisiaj bede cieszyl sie nowym dyskiem :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 (edytowane) Nie. Glosnosc. Nie musi byc demonem predkosci ale musi byc cichy. Obecny dysk mam wyciszony software'owo i jest praktycznie nieslyszalny. Swoja droga jakos nie wierze w obecne testy na benchmark.pl BTW. Jaka jest roznica miedzy 8 a 16mb cache? Oplaca sie przy takiej pojemnosci pchac sie w wiecej? Ok Ok w takim razie zgodzisz się że jak napisałeś : "Cisza na 1 miejscu, potem glosnosc " - to masło maślane :lol2: ....... Cisza na 1 miejscu, potem prędkość - może tak chciałeś? A do rzeczy to im więcej cache tym lepiej ale transfer też jest ważny, ja wybrałem samsunga bo jest najcichszy i ma wysoki transfer choć "tylko" 8 MB cache. Edytowane 23 Lutego 2006 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 OK zwracam honor. Troche szybko trzeba pisac w pracy ;]]] Pozatym nie wiem co bylo w tych paczkach ;]]]]] Chyba zdecyduje sie na Maxtora. Z moja 60 nie mialem wiekszych problemow i mam nadzieje ze z ta 200 tez nie bedzie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalin20 Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 podłącze sie pod temat (tytuł jest dość ogólny więc czemu nie :-P ) szukam twardziela pod ATA o pojemności 160 GB. ostatnio jak przeglądałem ten dział forum najlepszy w tym przedziale pojemnościowym był Seagate 7200.9 A jak jest teraz??? Czy nadal ten dysk jest najszybszy i względnie cichy??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 OK zwracam honor. Troche szybko trzeba pisac w pracy ;]]] Pozatym nie wiem co bylo w tych paczkach ;]]]]] Chyba zdecyduje sie na Maxtora. Z moja 60 nie mialem wiekszych problemow i mam nadzieje ze z ta 200 tez nie bedzie... Ale samsung p120 250gb bedzie lepszy od tego maxtora jest za razem bardzo cichy a takze bardzo wydajny. @Kalin20 Tak. Poza raptorem jest to najszybszy dysk na obecna chwile (na równie z samsungiem 250). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...