Skocz do zawartości
kreatin

Telewizja...

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Mam pytanie dotyczace odbioru telewizji, ale od razu zaznacze ze jestem laikiem w tych sprawach. Chcialbym odbierac w jakis sposob telewizje u mnie na monitorze. Narazie nie kupowalem zadnych potzrebnych akcesoriow, postanowilem zaczekac na rady co bedzie lepsze. Wiem,ze mam do wyboru tuner tv(najlepszy dla mnie bylby zewnetrzny podpinanny pod usb, niezalezny od kompa) lub karte dvb. O innych rozwiazaniach nie wiem. W salonie jest podlaczony Polsat Cyfrowy, innej anteny nie mam. Czy da sie jakos wykorzystac obecność tamtego zestawu satelitarnego, chociazby przez podlaczenie dodatkowego konwertera, czy musze zakupic nowy sprzet? Prosze o rady i jakie bylyby koszty (chodzi mi o jak najnizsze).Z gory dziekuje za odp i pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jesli dobrze zrozumialem, to musisz kupic 2 konwerter i puscic oba na "zeza", i kupic karte sat do kompa. nie jestem pewien czy cos takiego nie zlamie regulaminu ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba rzeczywiscie najlepszym wyjsciem bedzie kupno dodatkowego konwertera. Ale mam jeszcze jeden dylemat. Zastanawiam sie, czy kupic karte dvb na usb, zeby odbierac telewizje niezaleznie od tego, czy komputer jest wlaczony czy nie (o ile cos takiego jest mozliwe), czy moze lepiej kupic telewizor i jakis tuner, i miec telewizje z prawdziwego zdarzenia. Czekam na opinie, albo prosze o jakiegos linka do forum, na ktorym moglbym sie tego dowiedziec.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi