Hubert Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 YO all! W zwiazku,ze na forum juz troche jestem:) doszedlem do wniosku,ze trza by bylo mojego Durona 800 podciagnac trochu. Troche o tym czytalem,ale ciagle brak mi doswiadczenia. Pomozcie mi sie uporac;) Ktore to mostki trza zamalowac? L1 czy L7? plytka to SOLTEK SL-75KAV. Z gorki dzieki za pomoc... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 Jak masz na płycie zmianę mnożnika to malujesz L1. Na FAQ masz to dobrze wszytsko opisane. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRo Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 Na poczatku sprobuj go puscic na napieciu 1.85 przy ustawieniach 8x133 bo moze sie okazac ze bedzie tak chodzil. U mnie tak bylo niepotrzebne bawilem sie malowaniem mostkow choc jeszcze moze to wykorzystam. Powodzenia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Turdrassel Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 Na poczatku sprobuj go puscic na napieciu 1.85 przy ustawieniach 8x133 bo moze sie okazac ze bedzie tak chodzil. U mnie tak bylo niepotrzebne bawilem sie malowaniem mostkow choc jeszcze moze to wykorzystam. Powodzenia hej Daro mam o/c tego durnia podobnie jak ty tylko ze ja chcac zachowac cisze jako - taka max ciagne FSB133. Jakie masz chlodzenie chcailbym spytac? Vcore 1,85? jesli tak to masz lepszy egz. ja zeby zapodac 133*7 musze dac 2.00 :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 Moj D850 chodzi na 960 (137 x 7) przy 1.625, ale mozna chyba jeszcze wiecej z niego wyciagnac :D/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRo Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 Na poczatku sprobuj go puscic na napieciu 1.85 przy ustawieniach 8x133 bo moze sie okazac ze bedzie tak chodzil. U mnie tak bylo niepotrzebne bawilem sie malowaniem mostkow choc jeszcze moze to wykorzystam. Powodzenia hej Daro mam o/c tego durnia podobnie jak ty tylko ze ja chcac zachowac cisze jako - taka max ciagne FSB133. Jakie masz chlodzenie chcailbym spytac? Vcore 1,85? jesli tak to masz lepszy egz. ja zeby zapodac 133*7 musze dac 2.00 :/ Seria AKBA0041... Napiecie 1.84v(dokladnie), chlodzenie wstyd mowic ale jakis spire(glosny) z miedziana wkladka na spodzie. Bedzie WC.... A zapomnialbym jeszcze go kiedys podciagne bo mam timingi pamieci na maxa i nie chcialem zmniejszac. Temp w windoswie bez Vcoola 44*C. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Turdrassel Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 Na poczatku sprobuj go puscic na napieciu 1.85 przy ustawieniach 8x133 bo moze sie okazac ze bedzie tak chodzil. U mnie tak bylo niepotrzebne bawilem sie malowaniem mostkow choc jeszcze moze to wykorzystam. Powodzenia hej Daro mam o/c tego durnia podobnie jak ty tylko ze ja chcac zachowac cisze jako - taka max ciagne FSB133. Jakie masz chlodzenie chcailbym spytac? Vcore 1,85? jesli tak to masz lepszy egz. ja zeby zapodac 133*7 musze dac 2.00 :/ Seria AKBA0041... Napiecie 1.84v(dokladnie), chlodzenie wstyd mowic ale jakis spire(glosny) z miedziana wkladka na spodzie. Bedzie WC.... A zapomnialbym jeszcze go kiedys podciagne bo mam timingi pamieci na maxa i nie chcialem zmniejszac. Temp w windoswie bez Vcoola 44*C. Ja sie do WC tez zamierzam, bo teraz zdarza sie ze dobije w stresie do 50 kilku st. jak zapodam ORBA na 12V - temp nizsze duzo ale mozna sluch starcic ;/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qwe Opublikowano 7 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2003 wszstkie potrzebne informacje znajdziesz na www.tomshardware.pl są tam tabela ustawień mostków dla wszystkich procesorów Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qwe Opublikowano 7 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2003 oto dokładny adres: www.tomshardware.pl/cpu/00q3/000711/amd-03.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hotkey Opublikowano 7 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2003 Ja przez pewien czas miałem 800@1066 :) :P Całkiem niezły wynik. Wprawdzie daleko mu było od hard rock, ale... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 Też mam Solteka 75kav. Moj procek to d700. Obecnie chodzi na 890 (napięcie na 1,65V - 7x127, bo mam za słabe pamięci (w sklepie mnie oszukali - niemiluchy) - max 128Mhz). Aby odblokowac mnoznik, trzeba zamalować mostki L1 (4 sztuki). Zanim się za to weźmiesz, spróbuj przestawić za pomocą przełączników na płycie magistralę na 124MHz(podzielnik 1/4 - wszystkie jumperki, poza srodkowym, do gory). Jak wszystko będzie ok, to przestaw magistralę na 133Mhz. Aha, gdyby kompek sie zawieszal lub restartował - podnieś napięcie o jakieś 0,05V- tak jak ja;-). U mnie kompek pracował stabilnie na: 900(9x100) - nap: 1,65V 880(8x110) - nap: 1,6V Powodzenia!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vysoki Opublikowano 15 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2003 mam tylko pytanie czy konieczne jest to malowanie olowkiem? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 15 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2003 Jak juz wczesniej napisalem, konieczne jest, jesli podkrecasz przez mnoznik. Jezeli tylko przez FSB - to oczywiscie nie. No chyba ze masz duraka z samego poczatku produkcji - kupionego w czerwcu - wrzesniu 2000. Ale to sa tylko modele 600 - 700. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majster Opublikowano 15 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2003 mam tylko pytanie czy konieczne jest to malowanie olowkiem? Nie, można lutownicą lub też takierem przewodzącym. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kost@k Opublikowano 17 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2003 Dobrze ci radzą - zamaluj L1 ołówkiem , ustaw dippy na Solteku na fsb 133 , mnożnik na 7,5 i spróbuj - jak wstanie , to może mnożnik 8 i ciut więcej Vcore (jakieś 1,75-18 V) tylko na dobrym chłodzeniu pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
worm Opublikowano 17 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2003 witam ja mam durona 800 jak w podpisie,7,5x133 ,napiecie 1,85V (w biosie 1,88V) cooler Titan 2,wiecej mi nie poszedl ale niedlugo wc wiec bede probowal wyzej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 17 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2003 moj 800 chodzi jak w podpisiena 1.8 jak robie cos wymagajacego. ofkoz wccooled :P a na 980 na 1.7 chodzi :mrgreen" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 17 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2003 moj 800 chodzi jak w podpisiena 1.8 jak robie cos wymagajacego. ofkoz wccooled :P a na 980 na 1.7 chodzi :mrgreen" chyba miało być 1080 prawda??? A kiedyś to on biegał na 1160 szkoda że siętroszku zmęczył :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 17 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2003 moj 800 chodzi jak w podpisiena 1.8 jak robie cos wymagajacego. ofkoz wccooled :P a na 980 na 1.7 chodzi :mrgreen" chyba miało być 1080 prawda??? A kiedyś to on biegał na 1160 szkoda że siętroszku zmęczył :( milo nie, to jest vcore: PPPPP do tego co mam w cofigu, czyli 1050 :> a keidys chodzil na 1170, ale juz nei cke :( nie weim dlaczego :( a niby cholera najgorsza seria-akca, a tak smigal :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobus Opublikowano 3 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2003 Jak podkrecic durona 800mhz prosze napiszcie mi dokladnie krok po kroku jak to zrobic jestem poczatkujacy. MAM płytke główną K7VZA :oops: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mila Opublikowano 3 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2003 Jak podkrecic durona 800mhz prosze napiszcie mi dokladnie krok po kroku jak to zrobic jestem poczatkujacya jaką masz płytę główną ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 ja na moim (ŚP)Solteku 75KAV i (ŚP)durniu 800(seria AKCA) wykręciłem go na 1000mhz na 1.85v Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 Tutaj maszwszystko cudownie pokazane jak sie to robi. Popatrzcie wszyscy bo to fajna sprawa :D http://www.ocinside.de/go_e.html?/html/wor..._resistors.html Po tej stronce to nawet dziecko 8 letnie odblokuje durona. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 Co jest z tym "to_slowo_zostalo_wyklete_z_tego_forum" ??? Przeciez napisalem tylko "c.u.d.o.w.n.i.e". - oczywiscie bez kropek :P:P:P Ale jajca. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...