Skocz do zawartości
Gość majkel84

Dfi Infinity Rs482 - Wszystko O...

Rekomendowane odpowiedzi

Gość majkel84

RS482 Infinity z chipsetem ATI Radeon Xpress 200/SB450

zintegrowana grafa X300 do 64MB

format microATX

8 kanałowa karta dźwiękowa

gigabitowa karta sieciowa

1972990[/snapback]

Edytowane przez majkel84

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli piszą o niej w takich superlatywach to czym sie różni od takich "zwykłych" micro ATX?? Na XS sprawdzał ktoś ile wyciśnie w HTT??zgadzam sie...cena troche zawysoka...jeśli była by w okolicach 300-350zł pewnie by więcej klientów ją kupiło :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czym sie różni od takich "zwykłych" micro ATX?

Przede wszystkim ma dużo ustawień w BIOS'ie a to podstawa.

Można regulować Vcore, Vmem, Vnb i Vsb (mostków), timmingi no i HTT do 400MHz. Inne płytki często nie mają regulacji Vcore a o Vnb i Vsb to wogóle można zapomnieć.

Płytka wg testów stabilnie osiąga HTT 320MHz - może niezbyt dużo, ale nie wiem dlaczego testowali na mnożnik x9 więc proc miał już na liczniku 2880MHz. Na innym osiągneli 300MHz ale za to synchronicznie z pamięciami więc też jakoś tak bez sensu, w każdym razie nie powinno być źle.

Na ta chwilę z mATX chyba tylko TForce Biostara jest w pobliżu jej możliwości.

Ja osobiście mam obawy co Vcore=1,85V (dziwnie mi to wygląda 0,8V i zaraz 1,85V?) i co do SB. IXP400 nie był zbyt udany - strasznie się grzał a wydajność USB to porażka. IXP450 jest chyba jego rozbudowaną wersją i też może nie być zbyt ciekawie (przynajmniej DFI dało chłodzenie) - mogli jakiś nowy ULI z SATA2 wstawić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tez mialem to pytanie ale nie moglem znaleść tematu :P widzialem u kogoś na zagranicznym forum (już nie pamiętam którym) ale jakoś nie zagłębiałem się w to a szkoda teraz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta zintegrowana grafika to jest straszna padaka. Mam cos takiego w swojej plycie (tez chipset X200 tylko , ze pod intela) i o graniu w cokolwiek co nie jest jakims mudem albo turowka mozna zapomniec.

W sumie to tylko do ogladania filmow albo pisania tekstow sie cos takiego nadeje :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi