MacieX Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 nie wiem czy bylo cos podobnego ale trudno raz kozie smierc...i koza ma to z glowy. Chodzi mi o podkrecenie obrotow w wentylatorze 80x80 CoolerMastera w obudowie gdyz na tych obrotach ktore ma teraz (ok. 500rpm) nie chlodzi prawie nic, przystawiam do niego lape a ten dmucha jakbychcial a nei mogl....wiec moje pytanie- Czy moge jakos mu zwiekszyc obroty ?? (w zestawie posiada tylko czujnik tempki, ktry staralem se wrzucac w najcieplejsze miejsca kompa-nic nie daje) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 Wyciac czujnik i zewrzec przewody. Zapodac mu wyzsze napiecie. Wymienic wentyl. Poszukac szczegolow na forum, bylo juz o tym wielokrotnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 Wyciac czujnik i zewrzec przewody. ... dobrze prawisz :) ale o ile pamietam - ten sam kolega zakladal jakis tydzien temu temat o tym samym i tam wyjasnilem wszystko (takmi sie wydaje) oraz zapodalem odpwiednie odnosniki http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=18198&highlight= wiec w czym problem :?: skoro termistor NTC (opor maleje wraz ze wzrostem temp.) to logiczne jest ze jak wytniemy ten termistor to wentylator bedzie myslal ze jest tropikalna temp. i bedzie sie obracal jak szalony :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 7 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2003 Thx benek Nie zauwazylem :? Co jest kolego MacieX ??? (czy michalak/misialaczek) ??? Skleroza postepujaca ??? :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...