Skocz do zawartości
ropersik

barracuda 5 80 giga czy caviar 60 giga 8mb cache????

Rekomendowane odpowiedzi

jakie sterowniki do 8mc chache

chodzi o to ze te dyski maja wiecej pamieci i gdy system sie zaiwesza czesc danych pozostaje w tych 8 mb i nie jest odzyskiwana program ma to usprawniac

poszukajcie ja nie mam WD wiec sie w ten temat nie zaglebialem, wiem to od kumpla (nie od lamy) niekt na forum nie ma tych sterownikow ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sorki ze sie podepne pod temat ale...

za ile sprzedac moj dysk?? (jak w opisie) nie mam pojecia jak teraz dyski stoja

ropersik dolaczam sie do ciebie. shade Nie sprzedawaj tej 20tki, na przenosny dysk masz jak znalazl, sporo miejsca to przeliczajac to przez 700mb na 1 film to wyjdzie ci ze 28 filmów!! min zeby je zmiescic na twardym. Nie ma po co sprzedawac serio teraz bardziej sie oplaca zatrzymac na wszelki wypadej jakby cos sie z drugim stalo, np winda nie dzialala, ja tak mam i jest extra, na jednym WIN XP na drugim ME i jak znalazl w razie problemów.

Pozdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakie sterowniki do 8mc chache

chodzi o to ze te dyski maja wiecej pamieci i gdy system sie zaiwesza czesc danych pozostaje w tych 8 mb i nie jest odzyskiwana program ma to usprawniac

poszukajcie ja nie mam WD wiec sie w ten temat nie zaglebialem, wiem to od kumpla (nie od lamy) niekt na forum nie ma tych sterownikow ?

Pierwsze slycze zeby byly jakies stery do WD. zajze na oficjala WD i sprawdze jakby co dam znac w tym znienionym poscie :)

Pozdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli preferujesz prędkoś to weź WD. 8Mb cache daje dużo.

A tak co do cen:

Baracuda V 491zł - 80GB

Caviar z 8mb cache 862zł - 80GB

A tak do cen to chyba ci sie troszke pomylilo kupilem dzis tego caviara 80 giga 8 mb cache za 540 zloty w czewie -sklep profit-sprowadzany z Lodzi
Sorry - literówka. nie 862 a 562

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak dla mnie barra, mam 40gb która smiga 24h/dobe i nie mam z ną zadnych problemów, natomiast w barra spada wydajność jak dysk jest gorący(moze sie sypnac jak się ją zagotuje, jak każdy dysk zresztą), a i wydajność niekiepska.

Sama seria barracud cieszy sie znikomą awaryjnością odkąd zaczeły wychodzić więc na pewno sie nie przejedziesz.

a co do 8mb cache caviara to tylko w ten sposób mógł nawiązać jakąkolwiek walkę z BarraIV.

ech gdyby tak seagate wreszcie pomyslał i włożył w barra V 8mb :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...