mart1al Opublikowano 22 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2006 Witam. Mam pytanie do osoby "oblatanej" w temacie. Szukałem wszędzie i nie mogłem znaleźć odpowiedzi na mój problem, a mianowicie: Kupiłem ostatnio FORTRONA FSP400-60PFN i nie wiem czy dobrze postąpiłem, gdyż chciałbym w przyszłości kupić sobie gf6800GT i boję się, że ta zasiłka mi nie pociągnie tej grafy (przy tej konfiguracji poniżej) , a chciałbym ją kręcić. Wiem że ten model FORTRONA ma tylko 15A na linii +12V więc dosyć słabo i obawiam się właśnie że nie podoła mojemu CPU po OC i temu 6800GT także po OC. Karta grafiki korzysta z linii +12V?? Bo na płycie mam wejście do podłączenia kabelka P4 i z tego co czytałem okazuje się że procesor mam zasilany właśnie z +12V więc boję sie ze te 15A nie wystarczy na zasilenie tego proca i tej grafy (oczywiście jesli grafa korzysta z linii +12V bo nie wiem?) Bo 3.3V i 5V ma mocne, ale gdzieś czytałem ze przyszłość należy do +12V czy to prawda, do czego tak naprawdę jest wykorzystywana ta linia? Bardzo proszę o szczegółową odpowiedź i zasugerowanie czy mam wymienić zasiłke na inną i jak tak to na jaką (niestety mam tylko 100zł:/) Może FORTRON jakiś 350W dałby radę bo ma mocniejsza linie +12V, a może kupić zasiłke z dwoma liniami +12V, ale czy to wtedy da się podłączyć do mojej płyty głównej? Aha jak robiłem test w IDLE to speed fan pokazywał - POWER NEEDED po podkręceniu procka do 3gh (sugerować się tym czy to tylko błąd programu)?. Jeśli chodzi o napięcia w stresie to: +3.3V - 3.41v +5V - 5.17v +12V - 11.74V (chyba licho nie?) napięcia mierzyłem miernikiem Serdecznie pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 22 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2006 LoL, powtarzasz się człowieku :mur:. Przyjdzie moderator i da ci bananika na kilka dni. Zapoznaj się z regulaminem ;) lepiej, zanim palniesz kolejną głupotę ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczowsky Opublikowano 22 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2006 7 postów na forum, wszystkie takie samie, gratulacje. Mogłeś tylko zostawić w "Zasilacze Fortron". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 22 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2006 Kolega odpowie Wam za 7 dni.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...