Skocz do zawartości
Sheep

Coldplate...... ale CuAg

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!!! Kiedyś czytałem na tym forum ze stop srebra i miedzi jest jednym z najlepszych przewodników. Pomyślałem więc że bardzo tanie i dosyć wydajne bylby coldplate ze srebra i miedzi. Bo żeby robić srebrny blok to dużo kasy trzaby bylo wydac........

Co o tym myślicie???? Czy jubiler cos takiego mi zrobi??? ( np. daje mu coldplate calego z miedzi i troche srebra ( mniej wiecej tyle samo co na cp ) i on mi robi taki 2x cp ) ................

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A nie lepiej/taniej kupic kawalek blachy srebrnej i dac jubilerowi zeby wycial ramki wielkosci CSa ?

Tylko grubosc dobrac dokladnie ?

W sklepach dla jubilerow bez klopotu mozna kupic takie blachy, na wage.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A nie lepiej/taniej kupic kawalek blachy srebrnej i dac jubilerowi zeby wycial ramki wielkosci CSa ?

Tylko grubosc dobrac dokladnie ?

W sklepach dla jubilerow bez klopotu mozna kupic takie glach, na wage.

ale mi chodzi o plytke miedzi ze srebram.........

bo jak to bedzie mieszane to chyba lepiiej....... i np bloczek pokryty srebrem

ps. gratuluje reed !!! jeszcze jeden post i 4000 ( ja to tyle moze za 20 lat bede mial )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi