Skocz do zawartości
SU8Z3R0

Komp Highend ( Prznajmniej Tak Mi Sie Wydaje:d )

Rekomendowane odpowiedzi

naped tylko nie litka, cholernie awaryjne, kupa klopotow z czytaniem plyt itp

Daj boze zeby naped psul sie co 11 miesiedy :) Bylby to swietny naped, cos jak wieczysta gwarancja :)

Wole tak ico sie psuje co pol roku niz taki co sie wali raz na dwa lata... Poza tym LiteOn jest neizla firma.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Daj boze zeby naped psul sie co 11 miesiedy :) Bylby to swietny naped, cos jak wieczysta gwarancja :)

Wole tak ico sie psuje co pol roku niz taki co sie wali raz na dwa lata... Poza tym LiteOn jest neizla firma.

tylko liciaki potrafia wrocic po 2-3 miesiacach :/ poza tym gware masz przedluzana a nie now wiec sie tak nie ciesz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co za roznica czy przedluzana czy nowa. Jak sie tak zrypie ze do niczego sie nie bedzie nadawal to dostane nowy naped. A ze LiteOn czesto zmienai produkty to moze sie oakzac ze nie ma i mi dadza nowszy :)

taka roznica, ze przy przedluzaniu gwarancja jest przedluzona tylko o czas pobytu w serwisie. co ci po nowszym litku jak te tez sa do bani.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak sprzet grajacy to Technics (Panasonic), jak monitor to iiyama, jak naped to LiteOn, a dysk Hitachi, moze Segate. Nie toleruje produktow firm ktore robia wszystko od suszarek po samochody... To nei moze byc dobre, bo brak takeij firmie specjalizacji.

tym technics'em mnie zabiłeś, aha i jeżeli nie tolerujesz firm co robią "wszystko" to kiepsko trafiles z tym dyskiem Hitachi bo ta firma wlasnie robi prawie wszystko... od żarówek, odkurzaczy, elektoronarzędzi po oprogramowanie,elektronike, mechanikę, turbiny do elektrowni, przyrządy pomiarowe itp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tym technics'em mnie zabiłeś, aha i jeżeli nie tolerujesz firm co robią "wszystko" to kiepsko trafiles z tym dyskiem Hitachi bo ta firma wlasnie robi prawie wszystko... od żarówek, odkurzaczy, elektoronarzędzi po oprogramowanie,elektronike, mechanikę, turbiny do elektrowni, przyrządy pomiarowe itp.

Co zlego jest w technics'ie? Co robi Hitachi to nie wiem. Jak widac bedzie to wyjatek w mojej regule i ja bedize potwierdzac. W testach dysk wychodzi calkiem dobrze i bede go bronil :) I w zyciu samsunga nie kupie.

Co do wadliwego LiteOna, to musze chyba niektorych zmartwic, ale wszystkie sie nie psuja, psuje sie zdecydowana mniejszosc tak jak ze wszystkim. Bo sa one na gwarancji, a gwarancja to ubezpieczenie. A ubezpieczenie na rok czegos co wg Was sie prawie na pewno bedzie non stop psuc, musialoby kosztowac mase kasy, ceny takich napedow bylyby strasznie wysokie, bo z 50% wynosiloby ubezpieczenie. Nikt by ich nie kupowal i firma by padla :) Ogolnie tak sie to przedstawia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro pracujesz w sklepie to faktycznie masz o tym wieksze pojecie. A powiedz w takim razie, czy sa jakies modele ktore wracaja czesciej lub rzadziej?

Bo ja chce kupic liteona i zdecydowalem sie na model AllWrite SHM-165P6S + samo DVD SOHD-16P9V tez liciaka :)

Ps: A czy nie jest tak, ze np wiecej ludzi kupuje LiteOny niz inne napedy i stad one rzadziej wracaja?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wlasnie jest odwrotnie, wiecej sprzedajemy LG i Necow. litki stanowia moze 10-20% sprzedazy napedow optycznych a wraca ich z 60% wszystkich przyjec gwarancyjnych. litka Ci zadnego nie polece. nec ND-4551A jest przyjemnym napedem, jeszcze nikt na niego nei marudzil podobmnie jest z LG GSA-4166B. obydwa maja light scribe a wlasciwie u neca nazywa sie to label flash.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Patrzac na to przyszlosciowo powiniem kupic cos na socket 940, ale kompa i tak bede modernizowal za 2 lata, wtedy kupie X2 na 939.

Wiele razy już było na tym forum o Opteronach na s939 i taki jest Ci tutaj proponowany! :mur: Pod s940 musisz kupić serwerową płytę i pamięci ECC. Cena? Zapomnij...

Co do karty graficznej, nie bede czekac na 7900, bo bedzie drozszy od GTX, a napewno nie wydam wiecej niz 1300zl na karte (bez przesady).

Z zapowiedzi wynika, że 7900GT będzie tańszy od obecnego 7800GT. Z wyliczeń wynika, że powinno być ok. 999zł, ale wiadomo, nowość to w Polsce przywalą zaraz jakąś kosmiczną cenę (pewnie z 1.500zł)

EDIT: no coofa jakbym zgadł: Komputronik, 1976489[/snapback]

Nie widze sensu w wydaniu >300zl na zasilacz. Bardzo optymalne wydaje mi sie kupienie za >200zl.

To weź Topower SPW-480W EZA za jakieś 257zł - polecany tutaj przez wiele Osób :wink: . A sens zasilacza za >300zł poznasz, jak kiedyś (mając taki za 100zł) w trakcie grania spali Ci się na przykład procek, płyta i karta grafiki... :lol:

Co do wentyli na procesor to polecam dwa rozwiązania:

1976489[/snapback]

No i czy ktos jest mi w stanie odpowiedziec czy w obudowie THERMALTAKE Swing Black VB6000BWS sa niebieskie diody?

Na obrazkach w 4speed zobaczylem taka fotke, tyle ze nigdzie nie moglem sie doczytac ze takowe w tej obudowie wystepuja.

Wystarczy zajrzeć na stronę producenta, aby doczytać, że nie ma tam żadnych diod. Ani świecących wentylatorów... A zdjęcie, o którym wspominasz, jest tak zrobione żeby pokazać, jak będzie obudowa wyglądać jeśli zrobisz sobie podświetlenie.... :D

Powodzenia w zakupach !!! :)

Edytowane przez SilentManiac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi