Skocz do zawartości
crackers

Problem z nvflash...

Rekomendowane odpowiedzi

To znalazlem w FAQu na www.tweak3d.net:

Q. NVFlash does not support my EEPROM. What can I do?

Currently the following EEPROMs are not supported by any publicly available copy of NVFlash:

SST MTP 37VF512

The only option if your card has one of these chips is to use VGABIOS - see the 'How can I use the latest Video BIOS without flashing my Video BIOS?' question. If you are using Windows 2000 or XP and therefore cannot use VGABIOS, unfortunately there is currently no solution except to hope that a copy of NVFlash that does support your EEPROM is released soon.

Ehrm... powiem to jak najbardziej po polsku: szukajta igły w stogu siana aż znajdziecie ... niewykluczone, że jej tam nie ma :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

też mam taki problem, zastanawiałem się nad przelutowaniem kości biosu. Może by tam wlutować pusty bios od płyty głównej, ale lebiej chyba od CD.

Ma ktoś jakieś konkretne przeciwskazania poza niezgodnaścią ilości pamięci w tych kościach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też tak miałem w dwóch prolinkach (ale w czterech innych było git) - po prostu zastosowali niestandartowy eeprom i leżycie ....... do czasu aż wyjdzie narzędzie pozwalające go zaprogramować .......

Tia... Moja riva TnT ma juz ... hoho albo jeszcze wiecej :evil: I dalej nie ma supporta dla kosci ktora jest na nia wsadzona :?

Tak wiec albo pogodzcie sie z tym, ze nie bedziecie mieli nowych biosow, albo zmiencie karte, albo czzzzeeeekkkaaajjjjcccciiiieeee.... :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi