fredek1910r Opublikowano 22 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2006 Witam Musze rozdzielic internet do drugiego pomieszczenia, i koniecznie chce to zrobic droga radiowa. Neta mam w sieci kablowej TV. podlaczy mam modem Motorolli, z niego idzie kabel rj45 do sieciowki. Chcialem sie zapytac czy jest mozliwe takie polaczenie 3 komputerow, z z czego jeden bedzie droga radiowa : Modem -> Switch -> 1komputer/2komputer/Access Point -> 3kompuer z karta sieciowa radiowa. oczywisie 3komp podlaczony tylko do AP. CZyli do swticha podpiete sa trzy rzeczy, 2 kompy i AP. CZy taka konfiguracja powinna dzialac? jak ja ustawic? Temat jest dosyc wazny.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 22 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2006 brakuje jeszcze routera Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fredek1910r Opublikowano 22 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2006 a switch nie moze byc tylko? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 22 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2006 a jak chcesz ten net rozdzielic i przypisac ip do poszczegolnych kompow ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fredek1910r Opublikowano 22 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2006 kiedys mialem takie samo lacze tyle ze nie u mnie w domu rozdzielone na dwa kompy za pomoca switcha. myslalem ze teraz mozna zrobic tak samo tylko jako trzecie urzadzenie podpiac AP. CZyli jak zamiast switha wstawic router? Modem-> router -> kompy i AP -> trzeci komp z radiowka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Disruptor Opublikowano 22 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2006 Najlepiej jak postawisz router z ap (większość ma switcha 4 portowego), do niego podłączysz wszystkie kompy (dwa za pomocą skrętki, a trzeci bezprzewodowo) i problem rozwiązany... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fredek1910r Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 Jaki moze byc koszt takiej instalacji? zalezy mi zeby bylo jak najtaniej..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Disruptor Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 Koszt routera z ap to coś koło 200zł plus do tego ewentualnie koszt kabli i karty bezprzewodowej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...