Skocz do zawartości
xsrx

X1300 A X1400 - Sprawa Pilna

Rekomendowane odpowiedzi

ATI MOBILITY Radeon X1300 128MB (512MB HyperMemory, 128 MB pamięci zewnętrznej GDDR2 VRAM; współdzielenie pamięci do 384 MB)

vs

ATI Mobility Radeon X1400 128MB HyperMemory, obsługa ATI PowerPlay 5.0, Microsoft DirectX 9.0 oraz PCI Express

- kuszace jest dodawanie ramu do x1300 - w laptopie bedzie 1gb ddr2

co byscie wybrali ? ogolnie nie siedze w mobilnych rozwiazaniach graficznych i potrzebuje pomocy - zalezy mi na wydajnej grafice

czyli modele acer 5622 i 5672

Edytowane przez xsrx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napisalem poradnik o kartach graficznych w dziale Co Kupic, warto tam zajrzec. X1300 i X1400 to nastepcy X300 czyli najnizszej karty z poprzedniej linii Xx00. Nie sa to wprawdzie chipy zintegrowane, ale demony predkosci tez nie. Zalezy na jakich osiagach Ci zalezy, jesli starsze gry to starczy, nowe tez pojda ale ze wszystkim na raczej niskim poziomie. X1300 i 1400 sa nowsze, ale w hierarchi stoja nizej niz X700.

Edytowane przez maSTHa212

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i po sprawie :) wlasnie pisze z nowiutkiego a6ja asusa

pierwsze wrazenia bardzo pozytywne...

duo procesor, 1gb ram, 80gb, x1600 256ram... ladny design, super glosniczki i maaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaasa gadgetow - mysz na usb optyk, torba, pelno cd.

Instaluje powoli wszystko i przystopie do siakiegos testu in action :)

Dzieki wogole za pomoc maSTHa212, dzieki tobie moze i jestem ubogi teraz ale przynajmniej nie kupilem w vibisie fujitsu ani czegos tam z x1400

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...