Shakell Opublikowano 22 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2006 (edytowane) Muszę kupić nową drukarkę bo stara mi się skasowała. W sklepie zaproponowali mi 2 urządzenia HP PSC 1510 za 360 zł i HP 3940 za 230 zł. 1510 jest urządzeniem wielofunkcyjnym którego produkcję rozpoczęto we wrześniu 2005 i już zakończono - co napawa mnie obawami że nie jest to udana konstrukcja. Link do strony producenta: HP PSC 1510 i do sklepu HP: sklep hp 3940 zwykła drukarka atramentowa ale za różnice w cenie z 1510 mogę dokupić skaner. Ale kopiowanie będzie wymagało włączenia kompa. Tu macie link do strony producenta 3940 i do sklepu HP: sklep hp Ja jak na razie chyba bardziej skłaniam się do 1510 (porównajcie prędkosć wydruku). Ale jest ona droższa o 160 zł, czarny tusz do niej jest droższy o 20 zł a kolorowy o 30 zł. Drukarka będzie służyła do drukowania najwyżej kilku - 5-6 kartek tygodniowo, zależy mi na bezawaryjnosci i opłacalnej eksploatacji Chyba że za tą cene poradzicie mi co innego? Edytowane 23 Lutego 2006 przez Shakell Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mancyk Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 na wstepie odradzam Epsona --> bo mam ten kapryśny złom co do HP 3940 to radze ci zwrocic uwage na istotny parametr ktory znalazlem na jesnej ze stronek : Wydajność: 500 str./mies. Dla drukarek atramentowych to troche malo (moim zdaniem minimum to 1000) --> parametr ten mowi o zywotnosci drukarki, im wieksza wydajnosc tym drukarka powinna byc mniej awaryjna i bardziej zywotna (czy to prawada?, nie wiem, tak wyczytalem). Na to co ci mowia w sklepach czy serwisach nie zwracaj uwagi. Spedz ze 2 nocki w internecie, posprawdzaj parametry i ceny ruznych sprzetow, potem popatrz na opinie i recenzje urzytkownikow takich sprzetow i sam wybierz. Ja upatrzylem sobie zupelnie inny model, zaszedlem do sklepu i namowili mnie na tego Epsona i jak teraz czytam komentarze na temat tamtej drukarki i musze sie meczyc ze swoja to mnie krew zalewa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...