Skocz do zawartości
Shakell

Wybór Drukarki

Rekomendowane odpowiedzi

Muszę kupić nową drukarkę bo stara mi się skasowała. W sklepie zaproponowali mi 2 urządzenia HP PSC 1510 za 360 zł i HP 3940 za 230 zł.

1510 jest urządzeniem wielofunkcyjnym którego produkcję rozpoczęto we wrześniu 2005 i już zakończono - co napawa mnie obawami że nie jest to udana konstrukcja.

Link do strony producenta:

HP PSC 1510

i do sklepu HP:

sklep hp

3940 zwykła drukarka atramentowa ale za różnice w cenie z 1510 mogę dokupić skaner. Ale kopiowanie będzie wymagało włączenia kompa. Tu macie link do strony producenta

3940

i do sklepu HP:

sklep hp

Ja jak na razie chyba bardziej skłaniam się do 1510 (porównajcie prędkosć wydruku). Ale jest ona droższa o 160 zł, czarny tusz do niej jest droższy o 20 zł a kolorowy o 30 zł.

Drukarka będzie służyła do drukowania najwyżej kilku - 5-6 kartek tygodniowo, zależy mi na bezawaryjnosci i opłacalnej eksploatacji

Chyba że za tą cene poradzicie mi co innego?

Edytowane przez Shakell

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na wstepie odradzam Epsona --> bo mam ten kapryśny złom

co do HP 3940 to radze ci zwrocic uwage na istotny parametr ktory znalazlem na jesnej ze stronek : Wydajność: 500 str./mies. Dla drukarek atramentowych to troche malo (moim zdaniem minimum to 1000) --> parametr ten mowi o zywotnosci drukarki, im wieksza wydajnosc tym drukarka powinna byc mniej awaryjna i bardziej zywotna (czy to prawada?, nie wiem, tak wyczytalem).

Na to co ci mowia w sklepach czy serwisach nie zwracaj uwagi. Spedz ze 2 nocki w internecie, posprawdzaj parametry i ceny ruznych sprzetow, potem popatrz na opinie i recenzje urzytkownikow takich sprzetow i sam wybierz. Ja upatrzylem sobie zupelnie inny model, zaszedlem do sklepu i namowili mnie na tego Epsona i jak teraz czytam komentarze na temat tamtej drukarki i musze sie meczyc ze swoja to mnie krew zalewa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi