Trialces Opublikowano 22 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2006 (edytowane) Witam Mam taki dylemat. Chcialbym postawic serwer na Asusie TX97-XE. Niestety mam troche malo ramu (jedyne 8mb) i tutaj pojawil sie problem. Wiem, ze plyta obsluguje DIMM SDRAM 168 pin po maksymalnie 128 mb jedna kość natomiast nigdzie nie znalazlem informacji o maksymalnym takotwaniu. Zaczalem od manuala ze trony Asusa. Bardzo obszerna 72 stronnicowa instrukcja niestety o taktowaniu nie bylo wzmianki. Potem szukalem w internecie neistety rowniez bez rezultatu. Wreszcie napisalem do supportu Asusa. Zdziwilem sie kiedy otrzymalem odpowiedz, ze "raczej nie obsluguja". Zwracam sie wiec do Was, moze wy mieliscie jakies doswiadczenie z ta plyta. Pozdrawiam Edytowane 22 Lutego 2006 przez Trialces Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spavatch Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Nie za bardzo rozumiem o co Ci chodzi z tymi predkosciami pamieci :P. Jakie wsadzisz takie pojda, to przeciez oczywiste. Najlepiej nie kombinuj tylko wstaw najprostsze jakie sie da. Pamieci w tych komputerach chodza synchronicznie wiec predkosc bedzie taka jaka dasz FSB, czyli dla tej plyty 50, 60 lub 66 MHz. Musisz zmienic swoje podejscie do sprzetu. Czego bys nie zastosowal - z dzisiejszego punktu widzenia to nic nie zmieni. To nie nShitia i duale-sruale, kolejnej liczby pierwszej tym nie odkryjesz ani nie pobijesz rekordu w 3DMarku... :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieszak Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Wsadz najlepiej jakieś 100MHz. Pamięci ram sa kompatybilne w dół:) Z tym ze to raczej musza być kosci o logice dwustronnej-zwane również BX Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...