Makonar Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 No właśnie zmieniłem mnożnik na moim Athlonie na 12.5. Wystartował bez problemów, i działa, ale GB monitor pokazuje VCore 1.630 - 1.640 V! Strasznie dużo, czy GB zawsze automatycznie zwiększa Vcore? Mam bios F11, może nowy coś tu pomoże? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 A tu zagadka: robie restart i wchodze do biosu, i w hardware monitor: Patrze na Vcore i widze 1.623, ale natychmiast przeskakuje na 1.520 i tak już zostaje. Odpalam winde i znowu jest 1.630.... w takim razie co zmienia mi Vcore? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRo Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 A z zasilaczem wszystko wporzadku? Trzyma Ci inne napiecia? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zasilacz sprawny. Napięcia nie szaleją, choć najwydajniejszy to on nie jest. Dawniej (na Asusie na KT133A) miałem problem, bo zawyżał mi napięcia na Vcore, ale to było niewiele.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 Na 1700+ zarówno w biosie i w monitorze pokazuje 1.520 więc nieco wyższe... czyli zasilacz raczej w porządku, tu po prostu samoczynnie przeskakuje na wyższy Vcore.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kita Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 przestawia automatycznie napięcia mam tą samą płyte Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 I nic sie nie da zrobić? Jaki masz bios? F11? F12? Szkoda... trochy wysoki ten Vcore.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 7 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2003 Na 1700+ zarówno w biosie i w monitorze pokazuje 1.520 więc nieco wyższe... czyli zasilacz raczej w porządku, tu po prostu samoczynnie przeskakuje na wyższy Vcore....Z tego co mi wiadomo to nie zawsze zasilacz zawyża napięcia, tylko duży wpływ ma tu teżpłyta główna... Prawie wszystkie shuttle (mowa tu o ak31 i 32) powodują zawyżanie napięcia na procku o 0,03V... A w domu na solteku drv4 z rubikonem 300W, który przy niekręconym tb1,2 ledwo daje radę napięcie na cpu jest zawyżane 0 0,09V. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uneek Eth Opublikowano 7 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2003 Co prawda mam GA-7VAXP ale chyba wszystkie wypusty GB serii GA-7V... maja problemy z wysokim Vcore. U mnie na standardowym Bios'ie F5 miałem 1.85V :!: :!: Teraz na F9 ma 1.75V... Także spróbuj flash'u... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 7 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2003 No i po kłopocie. Szybki flash biosu i mam F12, a wraz z nim zdjęty Vcore patch dla T-Breda powyżej 2000+ (info z GB). Temperatura zwiększyła się o 1C w stosunku do 1700+, a Vcore jest i w biosie i w monitorze 1.520 :)) Takie podkręcanie to ja rozumiem... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 8 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2003 Niestety, moja radość trwała krótko, bo 1.520 na Vcore to za mało dla Antka 1700@2000+, niestety zwiecha + restart i tu zaczęły się schody: Vcore znowu pojawiło się zarówno w biosie i w windzie 1.648, i nie da się go w żaden sposób zmieniać (+5%, +10% nic nie daje, wciąż pokazuje tyle samo). Dodatkowo jak dałem mnożnik na 10.5 (1600+) Vcore również wskoczył na 1.64, a w windzie przy odpalaniu programu monitorującego przez sekunde był 1.260 a potem wskoczył na 1.520 :( Czy mogę zasięgnąć info od jakiegoś posiadacza mojej płyty, czy u niego są te samy zabawy z Vcore? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amoniak Opublikowano 8 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2003 dziwny ten gigabyte :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Toxar Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 Na 1700+ zarówno w biosie i w monitorze pokazuje 1.520 więc nieco wyższe... czyli zasilacz raczej w porządku, tu po prostu samoczynnie przeskakuje na wyższy Vcore....Z tego co mi wiadomo to nie zawsze zasilacz zawyża napięcia, tylko duży wpływ ma tu teżpłyta główna... Prawie wszystkie shuttle (mowa tu o ak31 i 32) powodują zawyżanie napięcia na procku o 0,03V... A w domu na solteku drv4 z rubikonem 300W, który przy niekręconym tb1,2 ledwo daje radę napięcie na cpu jest zawyżane 0 0,09V. A poruszajac taki inny temacik dotyczacy shuttla, czy ak 37 tez tak robi, bo chce zrobic z 2000+ cos ciekawszego:) wiec nie chcialbym sie w ch... zrobic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 dzięki z podczepianie sie pod mój wątek... gdyby chociaż temat był pokrewny, ale po rady do kręcenia musisz zkorzystać z opcji SZUKAJ ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...