banantaffer Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 Jak można odczytać dane SMART z każdego z dysków spiętych w raid 0? Próbowałem: everest, systool, siguardian i active smart (na stronce piszą ze planują KIEDYŚ dodać obslugę raid). Żaden nic nie wykrywał. Mam 2xWD160js na msi k8n neo2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 banantaffer napisał(a): Jak można odczytać dane SMART z każdego z dysków spiętych w raid 0? Próbowałem: everest, systool, siguardian i active smart (na stronce piszą ze planują KIEDYŚ dodać obslugę raid). Żaden nic nie wykrywał. Mam 2xWD160js na msi k8n neo2. jeżeli oprogramowanie do obsługi RAID nie oferuje takich danych, to nie ma takiej możliwości z jakiego kontrolera korzystasz NVRaid czy Sil 3112 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
banantaffer Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 Z NVRAID korzystam. Dokladnie z 3 i 4 portu - 1 i 2 nie sa zablokowane przy OC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...