Greg_1 Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 Cholercia to jak ja sie teraz pozbęde mojego 7800GT :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackDragonDDR Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 było poczekać . . . 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość JestemNoobem Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 Cholercia to jak ja sie teraz pozbęde mojego 7800GT :P Jak byś był zdesperowany to ja mam 500 zł i Geforca 42oo 128 mb/128bit dodam gratis :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mCzZ Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 Cholercia to jak ja sie teraz pozbęde mojego 7800GT :P hmm po co masz sie pozbywac :D mi jak narazie wszystko smiga na moim :F a jeszcze vmoda zarzuce :D chyba poczekam az wyjdzie seria 8xxx moze bedzie miala shadery 4.0 i dx10 :F Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadziulX Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 hmm po co masz sie pozbywac :D mi jak narazie wszystko smiga na moim :F a jeszcze vmoda zarzuce :D chyba poczekam az wyjdzie seria 8xxx moze bedzie miala shadery 4.0 i dx10 :FJa tez tak zrobie i poczekam na gf8800. Troche zle zrobiłem bo jakieś 2tyg temu kupiłem 7800GT ale trudno i tak jestem zadowolony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_PP Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 Troszkę sobie sam odpowiem ale znalazłem więcej informacji i testów tyczących nowych sterowników w kontekście wsparcia dla h.264 czy jak go inni zwą mpeg-4 AVC. http://article.pcinlife.com/2006-03-...1911d36_4.html Jeżeli ktoś przez przypadek nie zapoznał się z językiem chińskim to polecam babelfisha. Można wyłuskać istotne informacje. Wykresy zresztą nie potrzebują opisów. I po francusku: http://www.pcinpact.com/articles/a/178/1.htm Ogólna konkluzja jest taka: posiadacze grafiki od GF6600 w górę mogą liczyć na wsparcie do rozdzielczości 1080p, grafika zintegrowana 6150 pozwoli "jedynie" na 720p. Jedna jeszcze rzecz... kodek h.264 to moim zdaniem następca divx'a i xvid'a, coraz więcej materiału w sieci będzie nim kompresowana. Wynika to także z faktu, że jest to natywny sposób kompresji dla praktycznie wszystkich transmisji satelitarnych hd. No niektóre jeszcze nadają w mpeg-2 hd ale to powoli zniknie, szczególnie po upowszechnieniu modulacji S2. Pozdrawiam, Piotrek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 Ogólna konkluzja jest taka: posiadacze grafiki od GF6600 w górę mogą liczyć na wsparcie do rozdzielczości 1080p, grafika zintegrowana 6150 pozwoli "jedynie" na 720p.no dobra....ale wraz z premierą visty bedziesz musiał mieć takze zgodny z tym monitor....a modeli takich jak na lekarstwo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_PP Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 Jezeli chciałbym sobie obejrzeć film nagrany na nosniku BlueRay albo HD-DVD to owszem... i to nie tylko monitor, wiele innych warunków musi być spełnionych. Tutaj mówimy jednak o materiale niezabezpieczonym... dzisiaj też jak sobie wypalę płytę dvd z materiału z kamery to nie muszę walczyć z css'em. Pozdrawiam, Piotrek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 Gdzie są do dostania od ręki 7900GT :?: Były w komsadzie ale już sie skończyły. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 Gdzie są do dostania od ręki 7900GT :?: Były w komsadzie ale już sie skończyły.Tylko nie kupuj w Komsadzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackDragonDDR Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 Tylko nie kupuj w Komsadzie. Dlaczego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 Dlaczego?Pewnie dlatego http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=189174&st=0 :? Nie wiem co mam powiedziec w sumie o sytuacji przedstawionej w watku ,ale autor imo nie byl bez winy. Zastanawia mnie natomiast dziwne postepowanie Komsadu w innych opisanych w temacie sprawach :? Sorry za OT :wink: pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 @ibizpl @MILANS Czy już coś macie z nowych zabawek, mowa oczywiście o 7900GT, no ew. jeszcze 7600GT? No i CENY! :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rxg Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 Dlaczego? Poczytaj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość razorex Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 Gdzie są do dostania od ręki 7900GT :?: Były w komsadzie ale już sie skończyły. Tu masz MSI 7900GT od ręki pytałem się i mają :) Link z allegro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1xxx_xxx1 Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 Poczytałem trochę testów i ta karta coraz bardzie podoba mi się :D Zastanawiam się, czy jej nie kupić, bo na swojego dobrze kręcącego PowerColora mam kupca (daje 1000zł :lol: ) Czy ktoś z was ma już tą kartę ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 Masz kupca ktory daje Ci za karte warta 800zl 1k i sie zastanawiasz czy nie sprzedac?? Hmm nie musze tego komentowac :blink: 7900Gt po o/c dobija do GTX512 wiec chyba sprawa jasna :-| Zastanawiasz sie czy warto dolozyc te 300zl do nowej grafy? Odpowiedz brzmi tak ,jesli lubisz gry ze wszystkimi wodotryskami i grasz duzo :wink: pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1xxx_xxx1 Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 Masz kupca ktory daje Ci za karte warta 800zl 1k i sie zastanawiasz czy nie sprzedac?? Hmm nie musze tego komentowac :blink: 7900Gt po o/c dobija do GTX512 wiec chyba sprawa jasna :-| Zastanawiasz sie czy warto dolozyc te 300zl do nowej grafy? Odpowiedz brzmi tak ,jesli lubisz gry ze wszystkimi wodotryskami i grasz duzo :wink: pozdro Dogadałem się już z kolesiem i kartę sprzedaję w piątek. Chiałem kupić x1800XL, ale przetestowałem już 7 sztuk i rzadna się nie keci dobrze. A widzę, 7900GT ma potencjał, nie grzeje się mocno. Zobaczymy ile zrobie nią w marku 05. PowerColor zrobił koło 7800 smarków. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 (edytowane) Da da da da da da da Witam! Dzisiaj dotarł do mnie Kurier z... Leadteak 7900GT !!! z Komsadu :) Na razie firma KOMSAD jest Ok, powiem więcej z postawy Pana, z którym się kontaktowałem wynika, że jest to IDEALNY sprzedawca i DOBRY człowiek!!! Polecam wszystkim ten sklep. Karta działa, opakowanie w komplecie a nawet dorzucono dużo więcej niż musiano. Po prostu Deluxe!!! A teraz pierwsze wrażenia: 1. Referencja Nvidii z nalepką Leadteaka 2. Wygląda lepiej niż na zdjęciach. 3. Na systemie Athlon 3200 + 2x512DDR400 + 7900GT 84.20 Beta oraz aktywnym NIS 2006 + Nvidia Firewall: 3D Mark 2006 = 3750 (1280x1024, Jakość w sterownikach, Vsync = OFF) Dalsze spostrzeżenia wkrótce:) 4. Temperatura rdzenia w Windzie to 49C 5. Wiatraczek do najcichszych nie należy, ale da się żyć tym bardziej ze z głośników lecą serie CKM :) a nie klasyczne pierdy:) 6. chieftec ledwo zipie... na +12V miałem 11.9 a teraz mam 11.71 a nawet 11.65 :( 7. Niestety Oblivion jest robiony pod ATI, dowodem na to jest, że na nieoficjalnym spotkaniu producentów z branżą był puszczony na 1900XT.... Cholera .... 8: Kilka wyników: Sterowniki = Jakość V-sync = OFF 3D Mark 2001: 21810 3DMarks 3D Mark 2005: 7575, G1 = 31.2FPS, G2 = 23.7FPS, G3 = 37,6 FPS 3D Mark 2006 Score 3750 3DMarks SM2.0 Score 1797 HDR/SM3.0 Score 1778 CPU Score 784 Sterowniki: Wysoka Jakość: FEAR wszystko na MAX + Pełny HD AUDIO Minimum 31 Przeciętnie 61 Maksymalne 158 Poziom FPS 0% poniżj 25FPS 25% pomiedzy 25 a 40 FPS 75% powyżej 40 FPS Edytowane 28 Marca 2006 przez TomaszPaweł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 @TomaszPaweł czyli szef radzi sobie :rolleyes: Nie wiem tylko czy zdecydujesz sie na o/c przy tym zasilatorze :D Ja bym szedl na calosc ,bo zasilator jest spoko :wink: Wynik widac ze jest w normie :) pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 Nie podoba mi się ten wykres. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1xxx_xxx1 Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 Mam pytania: 1. Jak jest z głośnością w 2D i 3D ??? 2. Jakie masz temperatury ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 @poca no wykresik strasznie niezachecajacy :? Widac jedno (jezeli oczywiscie jest to prawda)na zadnej dostepnej grafie nie da sie pograc w ta gre w takich ustawieniach :D Zreszta ustawienia dzelikatnie mowiac wybitnie pod czerwonych (BEZ HDR lecz za to wygladzaniem i filtrowaniem) :? Imo nowe gry bez HDR nie moga byc uruchamiane ,bo to nie sa maks detale :wink: pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
autococker Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 Koledzy w jakim sklepie najtaniej dostane gigabyte 7900GTX ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackDragonDDR Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 (edytowane) A chciałem kupic 7900GT specjalnie do Obliviona . . . ehhhhh ;( Ma kots wiecej tych bencharków z Oblivona? chciałbym wiedziec jak to wyglada dla rozdzielki 1280x1024 . . . Edytowane 14 Marca 2006 przez BlackDragonDDR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_PP Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 Mam prośbę do świeżych posiadaczy 7900GT lub osób poinformowanych. Czy moglibyście zmierzć jaki jest rozstaw otworów mocujących radiator na tej karcie? Chciałbym ustalić czy jest on taki sam jak w 7800 czy inny. Jest to dla mnie bardzo ważna informacja, chodzi o zamówienie bloku wodnego. Pozdrawiam Piotrek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1xxx_xxx1 Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 Mam prośbę do świeżych posiadaczy 7900GT lub osób poinformowanych. Czy moglibyście zmierzć jaki jest rozstaw otworów mocujących radiator na tej karcie? Chciałbym ustalić czy jest on taki sam jak w 7800 czy inny. Jest to dla mnie bardzo ważna informacja, chodzi o zamówienie bloku wodnego. Podpinam się pod to pytanie. Ciekaw jestem, czy GPU Cube Pro będzie pasować ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 (edytowane) @ibizpl @MILANS Czy już coś macie z nowych zabawek, mowa oczywiście o 7900GT, no ew. jeszcze 7600GT? No i CENY! :D nowe zabawki sie tak szybko rozchodza w hurtowni ze nie mozemy ich kupić. a z tago co sie wyłapało to ostał sie jeden 7600 GT. w piątek bedzie w moich łapkach i bedzie juz mógł isc do potencjalnego nabywcy a cenyy to było 1269 za 7900 GT, 2199 za GTX i w sumie nie wiadomo ile wołac za tego 7600GT :D Edytowane 15 Marca 2006 przez MILANS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alcapone Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 ehh..... klik! nic tylko plakac :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 @MILANS Piękne ceny jak za HOT towar. Jak pojawi się więcej 7900GT w tej cenie to biore jedna szt.! O jakich markach kart mówisz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...