MightyBF Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 (edytowane) A gdzie zamówiłeś? Bo też poluję na jakąś dobrą cenę. Co sądzicie o kartach Leadtek'a? Pozdrawiam, Piotrek Zamowilem w PcProjekcie przez niektorych uwielbianym :D Cena moze nie jakas rewelacyjna - 1340 ale przynajmniej jest na miejscu i nie trzeba szukac :) Beda mieli w czwartek pare sztuk. Co do Leadteka mam mieszane uczucia po moim 5600, ktory sprzedzil pare miesiecy w serwisach za "ograniczona wydajnosc" :mur: Edytowane 22 Marca 2006 przez MightyBF Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_PP Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 Zamowilem w PcProjekcie przez niektorych uwielbianym :D Cena moze nie jakas rewelacyjna - 1340 ale przynajmniej jest na miejscu i nie trzeba szukac :) Beda mieli w czwartek pare sztuk. Co do Leadteka mam mieszane uczucia po moim 5600, ktory sprzedzil pare miesiecy w serwisach za "ograniczona wydajnosc" :mur: Bardzo ci dziękuję za cynk. To jest wersja pudełkowa, jakiś soft jest w środku? Może też kabelek HDTV? I opisz wrażenia i możliwości jak dorwiesz to w łapki!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MightyBF Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 Bardzo ci dziękuję za cynk. To jest wersja pudełkowa, jakiś soft jest w środku? Może też kabelek HDTV? I opisz wrażenia i możliwości jak dorwiesz to w łapki!!Nie no napewno wersja pudełkowa ( :unsure: bo jak nie to trzymajcie mnie :)) i oczywiscie wrazenia opisze, ale dopiero w weekend bo wtedy bede mial czas to poskladac :) ale juz sie nie moge doczekac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 (edytowane) Ktos chce kupic nowke Gigabyte 7900GT za 1199zl?? Przyjda dzis do nas mam nadzieje i bede mial jedna do sprzedania :wink: Jedna jest juz zarezerwowana :wink: Update: Przyszly wiec jedna jest do sprzedania :wink: 7600GT tez mam ;) Update2: Juz sprzedane :) Edytowane 22 Marca 2006 przez Karas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mattin Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 czesc Karas w najblizszym czasie bede kupowal grafe wiec 7900 moze wchodzic w gre. piszesz ze zamowiles pare sztuk okolo 1199 zł jak cos kolo tej kwoty to bym wziol wiec jest okazja do sprzedania, potem tylko moge kupic jakis A64 bo mi juz na bartonie szarpie troche ;/ daj znac co i jak :) pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonCapone Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 karas bedziesz mial niedlugo jakies 7600GT? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 7900 mam nadzieje ,ze szybko sie pojawia. Bo niestety byly tylko 4 sztuki ,a udalo mi sie zalatwic tylko dwie. Czekam na dostawe i jak tylko sie pojawia dam znac. Co do 7600GT mam na stanie oczywiscie. Firma Gigabyte za 754zl :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonCapone Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 troche drogo jak na 7600 :( W apollo ASUS za 730zl :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 7900 mam nadzieje ,ze szybko sie pojawia. Bo niestety byly tylko 4 sztuki ,a udalo mi sie zalatwic tylko dwie. Czekam na dostawe i jak tylko sie pojawia dam znac. Co do 7600GT mam na stanie oczywiscie. Firma Gigabyte za 754zl :) Karas, pracujesz w jakimś łodzkim sklepie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 Karas, pracujesz w jakimś łodzkim sklepie? Dokladnie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 (edytowane) juz mam 7900gt od asusa wydajnosc rewelak , przechodze jeszcze raz gry :D co do smart doktorka to do 7900gt jakos nie che dzialac calkowicie ( monitorowanie wiatraczkow i tep ) w 7900gtx dzial to poprawnie <_< jest troszke glosna ale czekam poprawke tego oprogramowania lub sterownikow po za tym karta wypas Edytowane 23 Marca 2006 przez KaszaWspraju Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MightyBF Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 juz mam 7900gt od asusa wydajnosc rewelak , przechodze jeszcze raz gry :D co do smart doktorka to do 7900gt jakos nie che dzialac calkowicie ( monitorowanie wiatraczkow i tep ) w 7900gtx dzial to poprawnie <_< jest troszke glosna ale czekam poprawke tego oprogramowania lub sterownikow po za tym karta wypas Gdzie dorwales tego asuska i w jakiej cenie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ravir Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 Przed wczoraj dopadłem GigaByte 7900GT - wszystko było ładnie do momentu odpalenia Elder Scrolls IV - OBLIVION. Spodziewałem się płynności a tu zonk. Mój komp : AMD 64 939 3000+, 2GB RAM i 7900GT podkręcony do 550/760. Ustawienia gry wszystko na max, rozdzielczość 1024x768. W lochach jest płynnie, wystarczy, że wyjdę na zewnątrz - jak idę lub się obracam jest płynnie aż nagle robi się stop i po chwili dalej jest płynnie. Dziwne? Jakieś porady? Jak jeszcze przyspieszyć kartę - bez podkręcania. Na grafę założyłem Pentagrama Xc-80 AlCu - zasadniczo nie przekracza mi 52 stopni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 zamowilem w komputroniku, dzwonilem i dowiedzialem sie jakie karty i czyich producentow beda najszybciej. zaplacilem 1399, przesylka gratis Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 do pana z plynnoscia moze zasilacz ? podkrec proca bo pewnie dlawi karte Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
storm Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 no wiec dorwalem 7900gt gigabyte karta kreci sie swietnie narazie 580/1800MHz fullstable pierwsze testy: 3DMark2k3 - 20470pkt 3DMark2k5 - 10065pkt 3DMark2k6 - 5084pkt jutro na grafe wedruje bloczek :D tak wiec bedzie wiecej :) pozdr storm :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SU8Z3R0 Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 z 1300 na 1800 na stocku omg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 gdzies jest jakis bug -najpewniej w sterach dot. czestotliwosci pracy ddr niemozliwe jest uzyskanie 900 na kosciach 1.4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 E tam... przyznaj się, że zazdrościsz ;) Joke of course. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 (edytowane) @bartezjusz poczytaj zagraniczne fora o OC np XS, 1800 to nie jest problem na memkach na 7900GT :P Ja obecnie mam 1900 :twisted: @storm problem z OVP został rozwiązany i podbicie napięcia na rdzeniu do 1.5V nie jest trudne http://www.xtremesystems.org/forums/showpo...13&postcount=80 chyba nawet ja sie na to rozwiązanie zdecyduje Edytowane 23 Marca 2006 przez Greg_1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JoTgiE Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 Co wam powiem to wam powiem..ale wam powiem..... wczoraj zamówiłem u arche galaxy 7900GT i dzis rano kurier mnie z wyra wrwał dzwonkiem i już z paczką czeka. Karta wypasiasta......540/1550 bez zajęknięcia .... to tylko tak na próbe na strzała zakręciłem bo potencjał jest większy ale narazie trzeba ostroznie z rodzynkiem bo wkoncu to 1270zł kosztowało i żal by był jak by cosik sie stało.Odpaliłem pare gierek i wkoncu wszystko smiga az milo.Polecam. Jutro jade po dfi,opka 165 i PDP B) wiec najlepsze jeszcze przedemna..... co z tego wydzie to sie pochwale B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_PP Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 (edytowane) >JoTgiE Powiedz nam zatem co masz powiedzieć czyli powiedz nam na ile max. udało Ci się wykręcić tą galaktyczną kartę i gdzie ją dorwałeś za taką cenę? :) Zastanawiająco podobną do mojej konfigurację sobie składasz jak widzę. Edytowane 23 Marca 2006 przez Piotrek_PP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
storm Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 @bartezjusz poczytaj zagraniczne fora o OC np XS, 1800 to nie jest problem na memkach na 7900GT :P Ja obecnie mam 1900 :twisted: @storm problem z OVP został rozwiązany i podbicie napięcia na rdzeniu do 1.5V nie jest trudne http://www.xtremesystems.org/forums/showpo...13&postcount=80 chyba nawet ja sie na to rozwiązanie zdecyduje jutro dalsza walka z karta jak bedzie blok to podbijam napiecie :D zeczywiscie prostacki modzik :) pozdr storm:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_PP Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 >Storm, Ciągnąc kwestię gdzie i za ile? Jak to było w Twoim wypadku? Jakaś selekcja czy po prostu pierwszy z brzegu Gigabyte się tak ładnie spisuje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
storm Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 (edytowane) >Storm, Ciągnąc kwestię gdzie i za ile? Jak to było w Twoim wypadku? Jakaś selekcja czy po prostu pierwszy z brzegu Gigabyte się tak ładnie spisuje? dokladnie pierwszy lepszy od Karasia pisal o tym na tej czy poprzedniej stronce ze ma na sprzedaz :D 1199zł :D pozdr storm :) Edytowane 23 Marca 2006 przez storm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_PP Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 To już rozumiem dlaczego Twój avatar się tak uśmiecha :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberto.AMD Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 (edytowane) Witam tak sie zastanawiam czy duzo zyskam na wydajnosci np w fear jak zamienie 7800gt na 7900 gt czy nowa karta duzo jest wydajniejasz od poprzednika ile mozy byc wiecej klatek 5-10 jak to jest ktos tesował ? Edytowane 23 Marca 2006 przez Huberto.AMD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JoTgiE Opublikowano 24 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2006 >JoTgiE Powiedz nam zatem co masz powiedzieć czyli powiedz nam na ile max. udało Ci się wykręcić tą galaktyczną kartę i gdzie ją dorwałeś za taką cenę? :) Zastanawiająco podobną do mojej konfigurację sobie składasz jak widzę. Karta kupiona w arche i z 15 sztuk udało mi sie wyrwac jedną ...ale ponoc juz sie rozeszły ale mają byc dostawy...najlepiej dzwonic i pytac. Co do max oc to na obecnym konfigu nichce szalec tymbardziej ze mam wode i chce załozyc na grafe i dopiero wtedy katować....ale panowie z arche twierdzą ze 550/1600 to żaden problem na standardowym chłodzeniu.... i moje 540/1550 jakby to potwierdza :rolleyes: Gdzie bieżesz opka 165???jakiegoś selekta??bo mój ma na 2700 chodzic bez marudzenia... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_PP Opublikowano 24 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2006 (edytowane) Dokladnie :)Można u Was zaklepać takiego Gigabyta? Pasuje mi bo też jestem z Łodzi. Gdzie bieżesz opka 165???jakiegoś selekta??bo mój ma na 2700 chodzic bez marudzenia...Dzięki za info. Opek już kupiony, ściągnąłem ze Stanów, seria 0530TPMW, podobno 2.7 na AC przy 1.4V ale jeszcze nie mam go w co włożyć, płyta główna w drodze. Edytowane 24 Marca 2006 przez Piotrek_PP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 24 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2006 @bartezjusz poczytaj zagraniczne fora o OC np XS, 1800 to nie jest problem na memkach na 7900GT :P Ja obecnie mam 1900 :twisted: Hmm to jak to jest? Na GF7800GTX takie pamieci ciagaly okolo 625-700MHz. GF7800GTX 512MB mial memki 1,1ns i ciagnely 900MHz. Podobnie teraz jest z GF7900GTX, a tu niby na 1,4ns jest mniej wiecej tyle samo co na sporo szybszych modulach. Czy nie jest to dziwne? Rozwiazanie jest jedno - timingi luzne jak gumka w majtkach prostytutki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...