Black_war Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 no dobra greg nie wymadrzaj sie tak -_- btw. moze i nie ten temat ale zaciekawil mnie gigabyte 76gt silentpipe2 :) ciekawa konstrukcja zamiast kupowac tego badziewiaka jakim jest normalny 76gt (chodzi mi oczywiscie o chlodzniee) mozna miec bardzo wydajne (no bo heat pipe ;) ) i walnac mu wiatraczek jakis na gore bankowo bedzie wydajniej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Przepraszam bardzo że odpowiadam na zadane pytania <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 (edytowane) Znalazlem fajnego moda. 1.3@1.5 z mozliwoscia wlaczenia/wylaczenia. Postaram sie w najblizszym czasie cos takiego porobic, ale pogadam ze znajomymi, aby zrobic to w sposob odwracalny... EDIT: mialem kupe roboty dzis i chcialem to teraz postnac...ale mnie ubiegles Edytowane 4 Kwietnia 2006 przez Zulusman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 (edytowane) Znalazlem fajnego moda. 1.3@1.5 z mozliwoscia wlaczenia/wylaczenia. Postaram sie w najblizszym czasie cos takiego porobic, ale pogadam ze znajomymi, aby zrobic to w sposob odwracalny... Skoro znalazłeś to mogłeś dać też zdj. Edytowane 4 Kwietnia 2006 przez Greg_1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2006 http://www.firingsquad.com/hardware/oblivi...mance/page7.asp Średnio to wygląda, gdy 7900gtx musi zmagać się z x1800xt bez o/c... nV widać nie stworzona do tej zacnej gry, może te nowe sterowniki przyniosły poprawę (oby!). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 (edytowane) Hmm...a ja widze na tej stronie jak 7800GT depcze po pietach x1800xt :blink: :wink: :mrgreen: :wink: pozdro Edytowane 5 Kwietnia 2006 przez chemiczny_ali Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 (edytowane) Ali, wybacz ale jesteś "lekkim" fanatykiem ;), przeanalizuj wszystkie testy i wyciągnij sobie z nich średnią ważoną... będziesz w stanie? Bez urazy, ale mnie to "loto", kto tam wygra, mogę grać i na ati i na nV, jednak wnioski są oczywiste... pozdr i bez urazy ;) Edytowane 5 Kwietnia 2006 przez draak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domell Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Ali, wybacz ale jesteś "lekkim" fanatykiem ;).... .... i kto to pisze :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 (edytowane) Ktoś kto ma ati i nv oraz amd i intela w jednym pokoju? :P edit- nic nie wyszło, pewnie dostrzegłeś ;) na końcu zdania? I Ty i ja ironizowaliśmy sobie :) Edytowane 5 Kwietnia 2006 przez draak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Hyh no i wyszlo szydlo z worka :? Widze ,ze nie zrozumiales przeslania mojego posta ,ale to ja jestem fanatykiem :D pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barty Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zobaczcie jakie gigantyczne OC osiagneli na 7900gt KLIK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 (edytowane) Już był dawany ten link :!: I dlatego takie gigantyczne taktowania uzyskali bo: 1. Dali równie gigantyczne napięcie 2. To jest referencyjna karta prosto od nV czyt. większy potencjał OC, takiego potencjału sprzedawane karty w sklepach praktycznie nie mają :P Edytowane 5 Kwietnia 2006 przez Greg_1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darmach Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 hehe, koleś pisze ze spokojnie mozna ja schlodzic powietrzem :] szkoda ze nie pisze jaka jest temperatura na cewkach zasilania :D Na xfx 7900 GT na 1,5 V (a to duuza roznica do 1,7 :]) cewki maja po 80 C :D - w tym momencie szkoda ze na uklady zasilania na GT'ku nie można wrzucić bloczka jak na GTX'ach. A ten XFX na 1,5 V i tak robi "ledwo" 650 MHz :/ Zoaczymy jak jutro do mnie gainwardzik przyjedzie :D BTW. a propos modów: moze ktos juz tu o nim napisał, ale sorki - wlasnie wrocilem z pracy, zaraz bede kąpał dziecko i naprawde wybaczcie to ze nie mam chwilowo czasu czytac calego tematu :D Fajny modzik tu: To na 1,4 V core To na 1,55V A powyższy bez tej cieńszej"dolnej" poziomej kreski daje nam 1,5V Operacja banalna - do przeprowadzenia przy uzyciu lakierów do naprawy np. ogrzewania szybw sacmochodach, a jeszcze lepiej lakierami bazującymi na srebrze - do naprawy ściezek na PCB. ( mniejszy opor stawiaja niz te do szyb) We wrocku taki lakier na srebrze jest do kupienia np. w AXELU na dworcowej - maja tam dwa rodzaje - ten drozszy jest fajniejszy :D (ładniej się marze) koszt - koło 23 zł :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Można też kupić za 9.90zl w Norauto zestaw do naprawy ogrzewania szyb na bazie srebra :P btw. mój 660 robi na 1.4V a 704 na 1.5V =] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worms14 Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Ciekawe jak długo pociągnie na 1.5v. W tej chwili 1.4v wystarczy, ale zastanawiam się nad 1.55v, bo tylko takiego mogę jeszcze zrobić, chyba tutaj już nie ma czegoś takiego jak bezpieczna temperatura. Po modzie 1.4v temperatury wzrosły: Idle o 4 stopnie, Stres o 11 stopni, więc robi sie nie zawesoło. pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Ile masz max w stresie :?: Ja mam max na 1.5V 64*C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worms14 Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 1.4v- 60 stopni Pentagram CX-80Cu. Myśle poważnie nad sli. hehe Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 (edytowane) Mój Gigabyte puszczony na szybko na stockowych zegarach: 3DMark2001 - 27563 3DMark03 - 16907 3DMark05 - 7879 3DMark06 - 4054 Aquamark3 - 87082 Sprzęt jak w podpisie, jedynie procek chwilowo puszczony na 2700MHz. Na dniach biorę się za moda + na grafikę wskoczy Zalman VF700Cu. Edytowane 5 Kwietnia 2006 przez Boxster Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZHRANC Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 (edytowane) heh chyba trafil mi sie dobry egzemplarz gry dzialaja na 590/1860 na suszarkowym chlodzeniu, jedynie 3dmark03 mother nature kaze zejsc na rdzeniu do 575(powyzej pojawiaja sie mikroskopijne artefakciki, dopiero przy 600Mhz jest ich wiecej) jutro zmiana na VF-700cu karta sie wygrzewa do 68 C (mam niewentylowaną bude) ciekawe co pokaze po Vmodzie, ale narazie sie waham bo moze byc problem z usunieciem tego Vmoda Edytowane 5 Kwietnia 2006 przez co oc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Draxan Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Byl by ktos tak mily i dal tu zdjecia/linki do modow na pamieci ? Bo sporo tego do przegladania jest. Pozatym moze cos drgnelo w tym temacie i cos nowego sie pojawilo. A ja ze swoim 7900GT mam dziwny motyw bo jak ma 630 na rdzeniu to powoduje mi teraz Blue Screeny :| . Na 615 jak narazie idzie bez problemu. Najdziwniejsze jest to ze na 630 jak jest ustawiony w windosowskim panelu nvidia to kiedy uruchomie GoldMemory test w DOSie to pamieci (2x 1GB GSkill idace na 498) generuja mi bledy w tescie quick (na domyslnych taktowaniach grafiki bledow juz nie ma). Nie wiem o co chodzi z tym ale ja glupieje totalnie od tego :| . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darmach Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 a propos temperatury - u mnie stress 1,5V 650 MHz 43C. Ale po lekkim zmodowaniu bloczku bedzie lepiej :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 (edytowane) Coz niemozliwe stalo sie mozliwe. Pojawily sie 7900GT w dosc umiarkowanej cenie. Tym razem: GALAXY GeForce 7900GT 256MB 450 / 660 (1320) MHz - cena 1215zl (wysylka gratis) :) Po dalsze info zapraszam oczywiscie na PM lub GG :) Update: XFX 7900GT taktowania 520/1500 - 1279zl Edytowane 7 Kwietnia 2006 przez Karas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wodi Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Witam wlasnie zamowielm sobie w komsad.pl gigabyte7900GTX za 1999zl co myslicie o tej karcie?i o tym sklepie? z gor dziekuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 IMO z GT i GTX jest tak samo jak w serii 7800, no może nie tak samo ale ciągle GTX nie jest wart dopłaty takiej kasy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wodi Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 No to postanowilem ze wstrzymam sie z kupnem 7900 i poczekam na 8xxx zamowien odwolalem! :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_PP Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Coz niemozliwe stalo sie mozliwe. Pojawily sie 7900GT w dosc umiarkowanej cenie. Tym razem:No właśnie, jak patrzę na allegro to widzę, że "rzucili". Tylko jak te Galaxy się kręcą, głównie ile można z pamięci wycisnąć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worms14 Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Dziś strzeliłem sobie SLI z 79Gt, teraz mam nie lada problem, cięzko mi znaleźć chlodzenie, które mi się zmieści na te 2 grafy, XC-80Cu już odszedł do lamusa, ze względu na wysokośc 34mm, powróciło oginalne chłodzenie, temperatury na defaultowych zegarach- max 61stopni w 3DM, mimo wszystko wydajnośc jest lepsza na default, niż na podkreconym sprzecie w snglu do 670/800, jednak marzy mi się mod na 1.4 i podobne zegary, tylko że bez jakiegoś lepszego chłodzenia nawet sie nie zabieram za to. Może ktoś z was widział jakieś chłodzenie co by weszło miedzy dwie grafy i by zostało troche luzu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 (edytowane) Zalmanik vf900c, wysokość to równe 3cm. http://www.tweaknews.net/reviews/vf900/ PS. Z takimi vga będziesz szybszy w GTL'u ;) Edytowane 7 Kwietnia 2006 przez draak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 No to postanowilem ze wstrzymam sie z kupnem 7900 i poczekam na 8xxx zamowien odwolalem! :lol2: No to sobie trochę poczekasz.... Ps. na 84.25 500/700(1400) mam 8025 w 3DMark 2005 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 @Worms14 zalman v700 tez wejdzie ,bo jest tej samej wysokosci :wink: Ale masz DFI :? Bedzie ciasno! Przygotuj sie na jakis dodatkowy boczny nawiew ,bo same zalmany sobie nie poradza (nie poradzi sobie ten jeden :D )...pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...