Nostromo Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Spokojnie, to mialo byc szybkie pytanie, szybka odpowiedz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Wiesz co, szybciej by było jakbyś znalazł zdj. pierwszego lepszego 7900GT <_< A tak wogóle to co to za różnica czy ma to złącze czy nie :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nostromo Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Bo chcialem kupic zasilacz, ktory ma tylko jedno wyjscie na karte PCI-E, a w przyszlosci moze dokupilbym druga karte do SLI, a tak to chyba odpada Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Do każdej grafy z takim złączem jest załączana przejściówka 2x molex->zasilanie PCI-E (6-pin) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tilas21 Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 tilas21 --> tu masz programik do monitoringu temp grafy NvTempLogger pozdr :) ok ale ten progs nierobi wykresu dla pamieci:( tylko gpu:( nawiasem mowiac, da sie wogole sprawdzic temp pamieci karty??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
storm Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 ok ale ten progs nierobi wykresu dla pamieci:( tylko gpu:( nawiasem mowiac, da sie wogole sprawdzic temp pamieci karty??? niestety g71 nie posiada monitoringu temp dla pamieci chyba ze o czyms nie wiem :P pozdr :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tilas21 Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 niestety g71 nie posiada monitoringu temp dla pamieci chyba ze o czyms nie wiem :P pozdr :) hmmm a wiec skad mam wiedziec do jakiej predkosci moge ja krecic?? :) naprawde boje sie ze przegrzeje te memki:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
storm Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 hmmm a wiec skad mam wiedziec do jakiej predkosci moge ja krecic?? :) naprawde boje sie ze przegrzeje te memki:( najpierw sprawdz jaki jest ich max zaloz radiatory na nie na standardowym v nic im nie grozi jak juz nie ufasz nam i sobie to mozez dolozyc nawiew na nie z boku ale zapewniam cie ze nic im sie nie stanie :) pozdr :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tilas21 Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 najpierw sprawdz jaki jest ich max zaloz radiatory na nie na standardowym v nic im nie grozi jak juz nie ufasz nam i sobie to mozez dolozyc nawiew na nie z boku ale zapewniam cie ze nic im sie nie stanie :) pozdr :) chlodzenie mam zmienione (co widac w linku prowadzacym do aukcji ktory wstawilem wczesniej) a mimo to najwyzej udalo mi sie podkrecic na 580/ok 1700 pozniej na "smoku" wystapily juz artefakty... P.S jakim cudem ty wykreciles swoja tak mocno?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
storm Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 chlodzenie mam zmienione (co widac w linku prowadzacym do aukcji ktory wstawilem wczesniej) a mimo to najwyzej udalo mi sie podkrecic na 580/ok 1700 pozniej na "smoku" wystapily juz artefakty... P.S jakim cudem ty wykreciles swoja tak mocno?? to calkiem niezly wynik jak na default v ja mam pozakladane vmody na gpu i memki do tego woda nawiew 2xarctic radiatory na mem pozdr :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tilas21 Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 to calkiem niezly wynik jak na default v ja mam pozakladane vmody na gpu i memki do tego woda nawiew 2xarctic radiatory na mem pozdr :) WOW :D pieknie pieknie:) ja sie pobawie w takie krecenie dopiero jak mi zacznie brakowac tej karty w jakiejs grze:) narazie musze dysk wymienic bo poniewaz najwyrazniej konczy mu sie gwarancja:) (zwalnia,haczy, tnie:/ jednym slowem zyrzyl sie) a co do twojej grafy moglbys zamiescic jakies zdjecia ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
storm Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 WOW :D pieknie pieknie:) ja sie pobawie w takie krecenie dopiero jak mi zacznie brakowac tej karty w jakiejs grze:) narazie musze dysk wymienic bo poniewaz najwyrazniej konczy mu sie gwarancja:) (zwalnia,haczy, tnie:/ jednym slowem zyrzyl sie) a co do twojej grafy moglbys zamiescic jakies zdjecia ?? spoko ale to dopiero jutro bo trzeba klasc sie spac na 6rano do pracy :) pozdr :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo_el Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 (edytowane) Mam 7900 GT @1.4V i na seryjnym chlodzeniu przy 650/780 mialem jakies 10500 w 3dsmark 2k5. No ale zalozylem sobie Zalmana VF900 i teraz max co wyciagam to 9300! Karta przy taktowaniu wyzszym niz 600/700 zachowuje sie niestabilnie a wyniki sa dalej takie same. Dla pewnosci zrobiulem moda jeszcze raz ale dalej to samo. WTF? Czyby przekrecilem karte? Nastapily kolejne efekty specjalne. Po podkreceniu rdzenia karty ponad 620 MHz i/lub pamieci ponad 800Mhz zdarza sie ze wywala do pulpitu z gry , rozdzialka 800x600 kolory 4bit i system nie widzi sterownikow (w sumie to moze byc wina systemu bo ma z pol roku i pamieta mojego X800GTO@PE) Grafa wyciaga max 9500 w 3dsmarku 2k5 na 600/780. Czy ktos ma jaki pomysl co moze byc przyczyna takiego spadku wydajnosci? EDIT - karta chodzila na poczatku z nieco podkreconym PCIE (103%). Edytowane 26 Kwietnia 2006 przez Pablo_el Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Prosta sparawa zrob system na nowo czyli format i powino byc ok jesli nie czeba zrobic vmoda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tilas21 Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 widze ze bez podania wiecej "jedzonka" mojej pieknosci:D sie nieobejdzie:) 7900gt extreme galaxy - gpu 585 mem 1700 i niecale 4400w 3dmarku 2k6 a na "smoku" arty:/ mysle ze i tak niezle poszla:) jednakze aby modowac dalej musze zmienic napiecie. Mam w zwiazku z tym pytanie czy mozna zmienic napiecie bez ingerowania w sprzet (np. systemowo, w biosie) byle nie lutowac, laczyc, kleic, smarowac, rysowac czy innych "dziwnych" triokow:P blee:) Jeszcze raz zapytam jak sprawdzic temp memkow i ile one wytzrymuja ( bo "na dotyk" to raczej niezbyt dobra metoda:P) <LOL> ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Na dotyk najlepsza ;) Przeciez nic im nie zaszkodzi jak je troche pomacasz :lol: Co do modów, z tego co wiem w GF serii 7 nie da się zrobić podmiany biosem, jedynie lutowanie/smarowanie ołówkiem pozostaje :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek24 Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Mój galaxy po modzie na 1.4V idzie na 671/1600 i działa super. Karta by pewnie poszła na więcej ale w sterownikach od nvidi 84.43 nie moge podkręcić bardziej pamięci brak skali. max to 800 I ten cholerny "Wypróbuj zmiany" niechce mi puścić gpu powyżej 671 :/ rivatuner umnie sobie ztymi nie radzi tzn nie wyłącza tego wypróbuj zmiany :/ powerstrip niechce podkręcić karty :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tilas21 Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 kur...:/ tego sie obawialem ze trzeba bedzie grzebac w karcie jakim olowkiem albo lutownica:/:/ :mur: to sie wiaze juz napewno z utrata gwary i wogole shit :( ( w moim przypadku kupilem karte podkrecana na gwarancji wiec samo podkrecanie...:P). Jesli chodzi o Vmoda to przydalby sie jakis pewny szybki nienazbyt harcorowy sposob i to najlepiej opisany po polsku:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek24 Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 (edytowane) etam pitolisz :P jaka utrata gwarancji :P kup sobie w elektrycznym srebrny lakier do naprawiania ścieżek układów elektronicznych. ja kupiłem taki za 30zł :> następnie bierzesz taśmę klejącą i tak oklejasz wszystko do okoła żeby zrobić np taką ścieżkę jaką ja zrobiłem jak widać na screenie powyżej. Potem malujesz to tym lakierem suszysz chwile suszarką odklejasz taśmy i masz ładną ścieżkę . Następnei sprawdzasz najlepiej pod lupą czy nie zwarło się gdzieś dodatkowo i jak gdzieś styka to np jakimś zaostrzonym plastykiem przejedź to elegancko żeby nie było jakiegoś nie chcianego styku i włala działa. Miernikiem sprawdzasz czy napewno jest to napięcie co chciałeś. Banał. Lakier schodzi podpaznokciem nie pozostaje ślad - możesz przemyć jakimś czystym spirytem miejsce żeby nie było wogle śladu. Edytowane 26 Kwietnia 2006 przez Tomek24 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Jezu ludzie walicie takie [ciach!]ły że ręce opadają od razu widać że nie pofatygowaliście sie i nie przeczytaliście topicu od początku <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tilas21 Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 jednak niemow ze niejest to ryzykowne, bo napewno jest. :) ale z drugiej strony jesli tego niezrobie to neibedzie 5K w 3dmarku 2k6 :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 jednak niemow ze niejest to ryzykowne, bo napewno jest. :) ale z drugiej strony jesli tego niezrobie to neibedzie 5K w 3dmarku 2k6 :P No risk - No fun. I skonczmy na tym tą rozmowe ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Ciekawe, czy już ktoś montował na kartę pasywne chłodzenie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quartzXXI Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Chyba tylko jakis kamikadze :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dextor Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Chyba tylko jakis kamikadze :lol: w zasadzie ja mam założonego na niego zalmana i jak puszcze go na 5V to w zasadzie jak by był pasywny :D ... wiatraczek się kręci tak że równie dobrze mógłby się nie kręcić i na jedno by wyszło, a i dzwięki wydawane przez niego przy 5V są takie jakby się niekręcił :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gasto Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 witam, mam pytanie, z tego co wiara mówi to bios mod do 7900 odpada, a nie mam zamiaru mieszać grafe jakimś ołówkiem, więc pytanie ?? czy próbował ktoś wgrać bios od 7900GTX do 7900GT ?? w biosach GTX jest napięcie 1,4V ?? próbował ktoś i czy wogóle sie da ?? thx za pomoc ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość HDR_o Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 witam, mam pytanie, z tego co wiara mówi to bios mod do 7900 odpada, a nie mam zamiaru mieszać grafe jakimś ołówkiem, więc pytanie ?? czy próbował ktoś wgrać bios od 7900GTX do 7900GT ?? w biosach GTX jest napięcie 1,4V ?? próbował ktoś i czy wogóle sie da ?? thx za pomoc ;pTez mnie to bardzo ciekawi bo tez nie mam zamiaru bawic sie w ciezkiego v-moda.Karta jest za droga do tego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 (edytowane) Moze biosy od kart podkreconych fabrycznie cos sie nada lub pobawic sie programem do edycji bios np NiBiTor (NiBiTor v2.8a to chyba najanowsza wersja) LINk do programu >TU< Edytowane 28 Kwietnia 2006 przez KaszaWspraju Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
storm Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Gasto, Hydro --> nie ma mozliwosci 7900 jest zabezpieczona przez OVP i softwerowo nie zmienisz napiec nie ma takiej mozliwosci :) DLAtego tez nie posiada trybow przelaczenia miedzy trybami 2d i 3d jak 7800gt bo przelnczanie miedzy odbywalo sie softwerowo z 1,2v na 1,4v jak dobrze pamietam :P pozdr :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 jezu ludzie nie zalamujcie mnie.. chyba najlatwiejszy vmod w historii kart graficznych i jeszcze narzekacie ze trudno to zrobic i jakies ryzyko.. robiac dokladnie nic sie stac nie moze.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...