Skocz do zawartości
seba1983

Geforce 7900

Rekomendowane odpowiedzi

niestety g71 nie posiada monitoringu temp dla pamieci chyba ze o czyms nie wiem :P

pozdr :)

hmmm a wiec skad mam wiedziec do jakiej predkosci moge ja krecic?? :)

naprawde boje sie ze przegrzeje te memki:(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm a wiec skad mam wiedziec do jakiej predkosci moge ja krecic?? :)

naprawde boje sie ze przegrzeje te memki:(

najpierw sprawdz jaki jest ich max zaloz radiatory na nie na standardowym v nic im nie grozi jak juz nie ufasz nam i sobie to mozez dolozyc nawiew na nie z boku ale zapewniam cie ze nic im sie nie stanie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

najpierw sprawdz jaki jest ich max zaloz radiatory na nie na standardowym v nic im nie grozi jak juz nie ufasz nam i sobie to mozez dolozyc nawiew na nie z boku ale zapewniam cie ze nic im sie nie stanie :)

chlodzenie mam zmienione (co widac w linku prowadzacym do aukcji ktory wstawilem wczesniej) a mimo to

najwyzej udalo mi sie podkrecic na 580/ok 1700 pozniej na "smoku" wystapily juz artefakty...

P.S

jakim cudem ty wykreciles swoja tak mocno??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chlodzenie mam zmienione (co widac w linku prowadzacym do aukcji ktory wstawilem wczesniej) a mimo to

najwyzej udalo mi sie podkrecic na 580/ok 1700 pozniej na "smoku" wystapily juz artefakty...

P.S

jakim cudem ty wykreciles swoja tak mocno??

to calkiem niezly wynik jak na default v

ja mam pozakladane vmody na gpu i memki do tego woda nawiew 2xarctic radiatory na mem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to calkiem niezly wynik jak na default v

ja mam pozakladane vmody na gpu i memki do tego woda nawiew 2xarctic radiatory na mem

WOW :D pieknie pieknie:) ja sie pobawie w takie krecenie dopiero jak mi zacznie brakowac tej karty w jakiejs grze:)

narazie musze dysk wymienic bo poniewaz najwyrazniej konczy mu sie gwarancja:) (zwalnia,haczy, tnie:/ jednym slowem zyrzyl sie)

a co do twojej grafy moglbys zamiescic jakies zdjecia ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

WOW :D pieknie pieknie:) ja sie pobawie w takie krecenie dopiero jak mi zacznie brakowac tej karty w jakiejs grze:)

narazie musze dysk wymienic bo poniewaz najwyrazniej konczy mu sie gwarancja:) (zwalnia,haczy, tnie:/ jednym slowem zyrzyl sie)

a co do twojej grafy moglbys zamiescic jakies zdjecia ??

spoko ale to dopiero jutro bo trzeba klasc sie spac na 6rano do pracy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam 7900 GT @1.4V i na seryjnym chlodzeniu przy 650/780 mialem jakies 10500 w 3dsmark 2k5. No ale zalozylem sobie Zalmana VF900 i teraz max co wyciagam to 9300! Karta przy taktowaniu wyzszym niz 600/700 zachowuje sie niestabilnie a wyniki sa dalej takie same. Dla pewnosci zrobiulem moda jeszcze raz ale dalej to samo. WTF? Czyby przekrecilem karte?

Nastapily kolejne efekty specjalne. Po podkreceniu rdzenia karty ponad 620 MHz i/lub pamieci ponad 800Mhz zdarza sie ze wywala do pulpitu z gry , rozdzialka 800x600 kolory 4bit i system nie widzi sterownikow (w sumie to moze byc wina systemu bo ma z pol roku i pamieta mojego X800GTO@PE) Grafa wyciaga max 9500 w 3dsmarku 2k5 na 600/780.

Czy ktos ma jaki pomysl co moze byc przyczyna takiego spadku wydajnosci?

EDIT - karta chodzila na poczatku z nieco podkreconym PCIE (103%).

Edytowane przez Pablo_el

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

widze ze bez podania wiecej "jedzonka" mojej pieknosci:D sie nieobejdzie:) 7900gt extreme galaxy

- gpu 585 mem 1700 i niecale 4400w 3dmarku 2k6 a na "smoku" arty:/

mysle ze i tak niezle poszla:) jednakze aby modowac dalej musze zmienic napiecie.

Mam w zwiazku z tym pytanie czy mozna zmienic napiecie bez ingerowania w sprzet (np. systemowo, w biosie) byle nie lutowac, laczyc, kleic, smarowac, rysowac czy innych "dziwnych" triokow:P blee:)

Jeszcze raz zapytam jak sprawdzic temp memkow i ile one wytzrymuja ( bo "na dotyk" to raczej niezbyt dobra metoda:P) <LOL> ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój galaxy po modzie na 1.4V idzie na 671/1600 i działa super.

Dołączona grafika

Karta by pewnie poszła na więcej ale w sterownikach od nvidi 84.43 nie moge podkręcić bardziej pamięci brak skali. max to 800

I ten cholerny "Wypróbuj zmiany" niechce mi puścić gpu powyżej 671 :/

rivatuner umnie sobie ztymi nie radzi tzn nie wyłącza tego wypróbuj zmiany :/

powerstrip niechce podkręcić karty :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kur...:/

tego sie obawialem ze trzeba bedzie grzebac w karcie jakim olowkiem albo lutownica:/:/ :mur:

to sie wiaze juz napewno z utrata gwary i wogole shit :( ( w moim przypadku kupilem karte podkrecana na gwarancji wiec samo podkrecanie...:P). Jesli chodzi o Vmoda to przydalby sie jakis pewny szybki nienazbyt harcorowy sposob i to najlepiej opisany po polsku:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

etam pitolisz :P jaka utrata gwarancji :P

kup sobie w elektrycznym srebrny lakier do naprawiania ścieżek układów elektronicznych. ja kupiłem taki za 30zł :>

następnie bierzesz taśmę klejącą i tak oklejasz wszystko do okoła żeby zrobić np taką ścieżkę jaką ja zrobiłem jak widać na screenie powyżej. Potem malujesz to tym lakierem suszysz chwile suszarką odklejasz taśmy i masz ładną ścieżkę . Następnei sprawdzasz najlepiej pod lupą czy nie zwarło się gdzieś dodatkowo i jak gdzieś styka to np jakimś zaostrzonym plastykiem przejedź to elegancko żeby nie było jakiegoś nie chcianego styku i włala działa. Miernikiem sprawdzasz czy napewno jest to napięcie co chciałeś. Banał. Lakier schodzi podpaznokciem nie pozostaje ślad - możesz przemyć jakimś czystym spirytem miejsce żeby nie było wogle śladu.

Edytowane przez Tomek24

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba tylko jakis kamikadze :lol:

w zasadzie ja mam założonego na niego zalmana i jak puszcze go na 5V to w zasadzie jak by był pasywny :D ... wiatraczek się kręci tak że równie dobrze mógłby się nie kręcić i na jedno by wyszło, a i dzwięki wydawane przez niego przy 5V są takie jakby się niekręcił :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam, mam pytanie, z tego co wiara mówi to bios mod do 7900 odpada, a nie mam zamiaru mieszać grafe jakimś ołówkiem, więc pytanie ?? czy próbował ktoś wgrać bios od 7900GTX do 7900GT ?? w biosach GTX jest napięcie 1,4V ?? próbował ktoś i czy wogóle sie da ?? thx za pomoc ;p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam, mam pytanie, z tego co wiara mówi to bios mod do 7900 odpada, a nie mam zamiaru mieszać grafe jakimś ołówkiem, więc pytanie ?? czy próbował ktoś wgrać bios od 7900GTX do 7900GT ?? w biosach GTX jest napięcie 1,4V ?? próbował ktoś i czy wogóle sie da ?? thx za pomoc ;p

Tez mnie to bardzo ciekawi bo tez nie mam zamiaru bawic sie w ciezkiego v-moda.Karta jest za droga do tego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gasto, Hydro --> nie ma mozliwosci 7900 jest zabezpieczona przez OVP i softwerowo nie zmienisz napiec nie ma takiej mozliwosci :) DLAtego tez nie posiada trybow przelaczenia miedzy trybami 2d i 3d jak 7800gt bo przelnczanie miedzy odbywalo sie softwerowo z 1,2v na 1,4v jak dobrze pamietam :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi