Elendir Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 (edytowane) Moze wstrzymac sie reklamacja karty skoro jest jakas zwalona linia produkcyjna to nowe w Polsce pewnie zawitaja kolo miesiaca :/ i wtedy reklamowac heh bo mnie ten FEAR ten wkurza bo to bezsensu ze karta za ponad tysiaka i nie mozna w podstawowa gre pograc :/ Edytowane 6 Czerwca 2006 przez Elendir Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk1234 Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 @Elendir Czyli wymiana na nową grafikę może być bez celowa i też być z tej serii ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qki86 Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 tak to jest jak sie kupuje jakieś XFXy a nie konkretne renomowane firmy. Ja mam Leadteka 7900GT i nic sie nie dzieje żadnych artów przy kręceniu po prostu 0 problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Korkodyl Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 (edytowane) tak to jest jak sie kupuje jakieś XFXy a nie konkretne renomowane firmy. Ja mam Leadteka 7900GT i nic sie nie dzieje żadnych artów przy kręceniu po prostu 0 problemów. Z Leadtek'ami tez bywaja problemy. Bywaly podobno takie serie (GF 6800) ze jak sie dotknelo karty podczas pracy to szla z dymem! :) Zreszta Leadtek ma sie wycofac podobno z kart graficznych... Edytowane 6 Czerwca 2006 przez Korkodyl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukk_ Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 tak to jest jak sie kupuje jakieś XFXy a nie konkretne renomowane firmy. Ja mam Leadteka 7900GT i nic sie nie dzieje żadnych artów przy kręceniu po prostu 0 problemów. tak to jest jak ktoś się nie zna i gada głupoty :huh: XFX to firma bardzo dobra i zresztą znana w USA! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elendir Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 No jej ja mam Gigabaita i tez podobne objawy w FEAR , heh moze to cos z chipsetem bo nie jest to kwestia producenta karty z tego widac .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZHRANC Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 (edytowane) tak to jest jak sie kupuje jakieś XFXy a nie konkretne renomowane firmy. Ja mam Leadteka 7900GT i nic sie nie dzieje żadnych artów przy kręceniu po prostu 0 problemów.leadtek to mniej renomowana firma niz XFX, pomijajac fakt ze wszystkie 7900gt sa firmy Nvidia mam XFX'a i zaloze sie, ze sie lepiej kreci niz Twoj leadtek i rowniez 0 problemow Edytowane 6 Czerwca 2006 przez co oc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 To chyba będe musiał zainstalować FEAR'a bo nie przypominam sobie takich objawów. To co sie dzieje, cienie sie kasztanią :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elendir Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 To chyba będe musiał zainstalować FEAR'a bo nie przypominam sobie takich objawów. To co sie dzieje, cienie sie kasztanią :?: Poprostu gra sie wiesza , jak masz wogole cienie wlaczone ale ustaw sobie Shadows na high i na poczatku gry jak sobie idziesz trafiasz do pokoju z truposzem na krzesle i karza ci sprawdzic na dach poszukac kogos i jak wracasz do tego miejsca z dachu w tym momencie mi sie kaszani jak taka babka sie tam pojawia :) i w innych momentach tez zdarzaja sie takie fazy ale nie pamietam juz ktorych .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 Dobra to dzisiaj sprawdze i dam znać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nexor6 Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 Mój XFX 7900GTX jutro jedzie do serwisu. Będę wymieniał na innej firmy wyleczyłem się z XFX. No i nie wiem czy dopłacać do Leadteka lub Gainwarda, czy z minimalnym zwrotem kasy brać Gigabyta z vivo. Co radzicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 ...No i nie wiem czy dopłacać do Leadteka lub Gainwarda, czy z minimalnym zwrotem kasy brać Gigabyta z vivo. Co radzicie?Bierz gigashita imo nie ma sensu dopłacać skoro wszystko to to samo :) pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nexor6 Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 A jak dopłacić to może Geforce 7950 Gx2. Tylko moja płyta pewnie nie wykorzysta jej w pełni. Potrzebny byłby chyba mod na SLI. Ale kusi.Będę kminił. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 A jak dopłacić to może Geforce 7950 Gx2. Tylko moja płyta pewnie nie wykorzysta jej w pełni. Potrzebny byłby chyba mod na SLI. Ale kusi.Będę kminił.Na razie karta podobno działa na DFI SLI, ale do działania nie jest wymagana płyta obsługująca SLI :) Imo dopłata do tej karty jak będzie wynosiła 200-300zł to warto :) pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qki86 Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 no dobra niech wam bedzie że XFX jest dobrą firmą. Ale dla mnie poza firmą liczy sie też niezawodność a widze w sprzecie XFX jest z tym problem i to spory. Co do kręcenia narazie mi jest to nie potrzebne. Bezsensowne "męczenie" sprzętu który i tak jest bardzo dobry. Wazne żeby chodził jak chodzi i żebym nie musiał oddawać go do serwisu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Subvoice Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 (edytowane) no dobra niech wam bedzie że XFX jest dobrą firmą. Ale dla mnie poza firmą liczy sie też niezawodność a widze w sprzecie XFX jest z tym problem i to spory. Co do kręcenia narazie mi jest to nie potrzebne. Bezsensowne "męczenie" sprzętu który i tak jest bardzo dobry. Wazne żeby chodził jak chodzi i żebym nie musiał oddawać go do serwisu.Prawdopodbnie WSZYSTKIE karty pochodzą z jednej fabryki (fabryk?) więc IMHO kierowanie się marką czy firmą i ocenianie na tej podstawie to błąd. Z XFX są często problemy, ale powiedzcie który producent sprzedaje tak podkręcone 7900GT? Sprzedałem już dwie karty 550/1630 i kilka 520/1500. Sam mam w tej chwili taką w kompie. Chodzi jak złoto do 550/1900. Dlatego uważam, że jeżeli ktoś nie planuje kręcić ekstremalnie to warto dołożyć te 50zł (np do ceny gigabyte'a) i kupić sobie taką XFX 520/1500. Ma się gwarancję przyzwoitego overcklockingu a w razie problemów gwarancja. W przypadku np takiego gigabyte'a, gdy przesadzimy z podkręcaniem możemy dostać piękną opinię serwisową, że rodzaj uszkodzeń na karcie (zasilanie) świadczy o tym, że pracowała w warunkach odbiegających od wymaganych i zaczyna się użeranie z serwisem. Nie jest to historia wymyślona - mój kumpl miał takie przekopy. Co prawda z zupełnie inną grafiką ale problem podobny. W przypadku XFX raczej tak nie napiszą, bo karta jest jużnieźle podkręcona przez samego producenta. Jeszcze jedno: na żadnym z posiadanych/sprzedanych przeze mnie XFXsie nie było problemów z Fearem. Edytowane 6 Czerwca 2006 przez Subvoice Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikas Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 Właśnie dołączyłem do bardzo szczęśliwych posiadaczy XFX . Mam tą kartę około miesiąca, dzisiaj zmieniłem chłodzenie na Zalman VF900 Cu no i się zaczęło. W grze lineage2 występuj artefakty i kropi, Fear podczas grania się wiesza, lub sam system przy wyjściu z gry. Pod koniec testu Deep freeze w 3DMarko 06 występują artefakty inne gry raczej chodzą normalnie. Czyli objawy jak u innych. Czyli co kartę chyba reklamować, bo nie sądzę by była to wina sterowników(karty oczywiście nie kręciłem jest oryginalny zegar 520) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk1234 Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 coraz więcej ludzi ma problemy z XFX :(:( i mam nadzieje że tylko mała seria produkjacyjna był wadliwa ja jutro zaczne katować sklep bo zbliża mi sie 2 tygodnie od puszczenia na gwarancje :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 No właśnie trzeba zadbać o chłodzenie układów odpowiadających za zasialnie ;) Ja mam np. tak: http://img243.imageshack.us/my.php?image=img01066ft.jpg 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk1234 Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 @Greg_1 Tak czy siak grafika powinna chodzić bez dodatkowego chłodzenia na standartowych zegarach :P a jak ma z tym problkemy to coś jest nie tak :P Za niedługo dam zanc co wymyśla na serwisie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elendir Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 Hmmm moze tez cos takiego przykleje do mojej karty ciekawe czy by pomoglo:) teraz coda2 mecze i zero problemow :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk1234 Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 @Greg_1 a powedz mi czy chłodznie na układy odpowiedzialne za napiecie dałeś zaraz po zakupie grafiki czy po testach kilkudniowych ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 Dałem po jakiś 2-3 tyg od zakupu już jakiś czas po założeniu Vmod'a, a założyłem po tym jak jeden z user'ów XS zwrócił uwage na to że te właśnie układy mocno sie grzeją i faktycznie mocno sie grzeją. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m40 Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 Z niepokojem przyglądam się dyskusji dotyczącej padających kart XFX. Sam chciałem w najbliższym czasie zakupić 7900GT, jak ten problem się ma do Asusa i MSI? nie wiem czy ominąć serię 7900GT na rzecz ATI i jego nowego dziecka X1900GT czy może zaryzykować... na 100% będę kartę podkręcał i nie chciałbym aby któregoś najmniej odpowiedniego dnia padła. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZHRANC Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 (edytowane) W tej chwili balbym sie kupic 7900gt chyba ze uzywana z pierwszych serii ktore z reguly nie padaly co do x1900gt mala ilosc jednostek ROP i TMU w wielu grach strasznie uposledza ta karte http://www.in4.pl/recenzje.htm?rec_id=316 lepsza alternatywa bedzie x1800xt 512 ale to trzeba doplacic dosc troche Ps zastanawia mnie pewien fakt, mianowicie XFX ma z reguly najtansze karty być moze (moje domysly) firma XFX kupila od Nvidia'i tansza partie kart klasy B chcac wiecej zarobic na tanszym produkcie taka sytuacja miala juz miejsce w przypadku monitorow LCD i ukochanego przez wszystkich media marktu, wiekszosc egzemplarzy z tego szaber placu od nowosci miala bad pixele, co bylo wynikiem umowy miedzy mm a producentem (zaznaczam iz nie jest to potwierdzona informacja a jedynie wyczytana na forum) Edytowane 7 Czerwca 2006 przez co oc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Subvoice Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 (edytowane) Tak z ciekawości - wiecie skąd pochodzą Wasze karty? Ja biorę z actiona, ale z tego co wiem XFX handluje jeszcze ABCdata z Warszawy, z tym, że mają drożej. W actionie leżą karty z chyba dość starej dostawy, bo już dawno nic nowego nie przybyło. Wczoraj znowu kupiłem 520/1500 dla klienta, dziś przyjeżdza. Chyba ją solidnie sprawdzę przed wysyłką. Ps zastanawia mnie pewien fakt, mianowicie XFX ma z reguly najtansze karty być moze (moje domysly) firma XFX kupila od Nvidia'i tansza partie kart klasy B chcac wiecej zarobic na tanszym produkcie Najtańsze (i to zdecydowanie) 7900GT w hurcie to Gigabyte'y i Asusy. Raz widziałem bardzo tanie MSI, ale rozeszły się błyskawicznie. XFX wcale tani nie jest. Jeżeli miałbyś w planie wypuszczać tak podkręcone karty kupiłbyś "tansza partie kart klasy B "? Właśnie dołączyłem do bardzo szczęśliwych posiadaczy XFX . Mam tą kartę około miesiąca, dzisiaj zmieniłem chłodzenie na Zalman VF900 Cu no i się zaczęło. W grze lineage2 występuj artefakty i kropi, Fear podczas grania się wiesza, lub sam system przy wyjściu z gry. Pod koniec testu Deep freeze w 3DMarko 06 występują artefakty inne gry raczej chodzą normalnie. Czyli objawy jak u innych. Czyli co kartę chyba reklamować, bo nie sądzę by była to wina sterowników(karty oczywiście nie kręciłem jest oryginalny zegar 520) ? Czyli problemy zaczęły się po zmianie chłodzenia. Nie ukruszyłeś czasem rdzenia? Edytowane 7 Czerwca 2006 przez Subvoice Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Korkodyl Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 W tej chwili balbym sie kupic 7900gt chyba ze uzywana z pierwszych serii ktore z reguly nie padaly co do x1900gt mala ilosc jednostek ROP i TMU w wielu grach strasznie uposledza ta karte http://www.in4.pl/recenzje.htm?rec_id=316 lepsza alternatywa bedzie x1800xt 512 ale to trzeba doplacic dosc troche X1800XT 512MB mozna miec juz za 1250 PLN czyli niewiele wiecej niz GF Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Subvoice Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 (edytowane) X1800XT 512MB mozna miec juz za 1250 PLN czyli niewiele wiecej niz GF Jeśli 200zł to niewiele... Poza tym zaczyna już królować x1900, więc niedługo w ogóle będzie ciężko o x1800 :( Edytowane 7 Czerwca 2006 przez Subvoice Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elendir Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 Problem w tym ze to nie tylko XFX . EVGa , a i jak na moim przykladzie Gigabite poprostu cos chipsetem ja narazie grac w to co chce moge za miesiac jak sie wszytsko wyjasni i wyjade sobie na urlop wysle kare do sklepu i tyle:) zrreszta wpiszcie sobie w google "7900 freezes" to zobaczycie ile tego jest masakra Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Korkodyl Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 Jeśli 200zł to niewiele... Poza tym zaczyna już królować x1900, więc niedługo w ogóle będzie ciężko o x1800 :( X1900 widzialem za 1500 PLN Ale to juz 400 wiecej! Warto ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...