Skocz do zawartości
seba1983

Geforce 7900

Rekomendowane odpowiedzi

Mam wielką prośbę do osób posiadających 7900gt. Podajcie wyniki z 3Dmarka 05 w rozdzielczości 1280x1024 i AAx4+AFx8

wieczorem jak bede na chacie edytuje tego posta i wrzucam wynik

oto wynik

stery 91.31

atitool podaje taktowanie pamieci 440 zamiast 880(1760)

post-130286-1152137838_thumb.jpg

Edytowane przez co oc?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość razorex

Dzisiaj moja karta wróciła z serwisu :D Jak narazie wszystko w należytym porządku :D

Co do wcześniejszej wersji którą miałem to zmieniła się rewizja z 1.0 na 1.2 :D i albo mi się wydaje albo laminat jest troszkę jaśniejszy :D pozdro

Edytowane przez razorex

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cyrków z moją kartą ciąg dalszy... Fakt, mam kiepski egzemlparz, który kręci się tylko do 520/1550 i teraz jest coś takiego: na sterach 84.56 wszystkie marki przechodzi na takich ustawieniach bez problemu za to w każdej grze od razu po jej włączeniu mam nie tyle artefakty co ekran zapełnia się poziomymi, migającymi kreskami, po ustawieniu wartości default tej karty te objawy ustępują ale... zainstalowałem stery NGO bazujące na FW 84.26 i na nich z kolei karta w grach bez problemu pracuje na tych podbitych taktowaniach (smarki też przechodzi) - jakieś sugestie? bo wiele kart w swoim życiu już "przerzuciłem" ale to naprawdę zaczyna mnie dziwić... :blink: Stery zwalone czy coś? - bo wyglądą na to, że na każdej ich wersji ta karta kręci się inaczej... Wcześniej miałem 6800GT Gigabyte'a i na jakich sterach (i czym) bym jej nie kręcił to i tak zawsze wyciągała tylko 400/1120...

I obojętnie czym bym jej nie podkręcał czy to CoolBitsem czy RivaTunerem efekt jest taki sam - na jednych driverach gry sie wysypują na innych chodzą bez problemu, 3D Marki przechodzi zawsze ( na taktach 520/1550).

Edytowane przez Tommo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Policz sobie na tym kalkulatorze ...

http://extreme.outervision.com/psucalculator.jsp

ew. napisz do Zenfista - szybko dostaniesz pewna odpowiedz :)

Obliczylem i wynik to 397W:-). Moze byc na styk, nie wiem jaka ma sprawnosc ten Tagan, czy rzczywiscie tyle wyciagnie. Czy w razie przeciazenia nie spali mi sie cos, czy po prostu najwyzej bede miec resety itd?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obliczylem i wynik to 397W:-). Moze byc na styk, nie wiem jaka ma sprawnosc ten Tagan, czy rzczywiscie tyle wyciagnie. Czy w razie przeciazenia nie spali mi sie cos, czy po prostu najwyzej bede miec resety itd?

te wszystkie kalkulatory sa fajne, ale teoria swoje, a zycie swoje. najwazniejsza jest wydajnosc pradowa linii 12V, co z tego, ze kalukatorek podaje 400W, jak kupisz taki zasilacz i sie okaze, ze linia 12V nie daje rady.

imho min 30A na linii 12V (np. TG480U15) w Twoim przypadku, dla swietego spokoju

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pytanie o v-mody:

1) ołówek wystarczy?

2) są osobne na memki i na gpu? jak tak, to jakie?

3) standartowe chlodzenie wystarczy na najnizszy v-mod gpu, czy lepiej cos dokupic?

4) najnizszy v-mod sie oplaca?

i ogólne:

czy to zdanie jest prawdziwe:

wiekszy przyrost daje podkręcenie gpu niz mem ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak zbytni przeciążysz moze byc i dymek, choc u mnie zwykle bywaly resety, na colorshicie 450w (czyli 300w )

Bez przesady ... Tagan to nie Codegen wiec dymku nie powinno byc.

Najwyzej beda resety ...

Tak jak pisze @Sulaco nie wiadomo czy ten Tagan ma wystarczajaca linie 12V.

Ja Ci proponuje napisac maila do zenfist.pl - szybka i pewna odpowiedz :)

Edytowane przez Jawor_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

Mam zamiar kupić Asus 7900GT TOP.Czy ktoś ma takiego?Jestem ciekawy czy to chłodzenie specjalne podwyższa jego możliwości o/c

Czytając opinie i testy ,wygląda na to że karta za specjalnie się nie kręci czy to prawda?To znaczy kręci się nieżle ale żadna rewelacja.

Prosze o opinie uzytkowników.Z góry dziękuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dostałem z gwarancji 3 raz tą samą grafikę nie wiem co oni na serwisie robią ale jak ją wysyłałem na gwarancje to na standartowych zegrach waliła artami a wydajnośc była fatalna a teraz chodzi !!! tylko jest jeden feler jak ją podkręce o parę mhz na GPU to padnie zaraz za 2 razem tak było i pewnie jak bym ją podkręcił troche to zrobiło by się to samo a na serwisie nie chcą jej wymiecinic !!. Zoistaje mi tylko uszkodzenie ją tak żeby na standarcie robiła arty i nie dało sie tego zrobic , ma ktoś jakies pomysły ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam Asusa 7900GT TOP

Kłopotów nie mam narazie zdnych .

mam ustawionaną - defaul

temp 44 , gry przy temp 30 stopni w pomieszczeniu - 62C

Chłodzenie może być, ale to nie jest to co miałem na 6800GT Galaxy -SilencerNV5

Czekam na nowe chłodzenie do 7900GT AC Accelero S ,może wtedy podkręce ale czy warto dla kilku może kilkunastu procent.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam Asusa 7900GT TOP

Kłopotów nie mam narazie zdnych .

mam ustawionaną - defaul

temp 44 , gry przy temp 30 stopni w pomieszczeniu - 62C

Chłodzenie może być, ale to nie jest to co miałem na 6800GT Galaxy -SilencerNV5

Czekam na nowe chłodzenie do 7900GT AC Accelero S ,może wtedy podkręce ale czy warto dla kilku może kilkunastu procent.

a to ją podkręć i zobacz czy po jakimś czasie nie będzie świrowała

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tommo - a po wyjsciu z niektorych gier ekran ci nie mruga i restart tylo pomaga ?

Dokładnie - pomaga tylko Ctrl+Alt+Del... Tzn. gdy zacznie się to mruganie gdy odpalam grę to żeby z niej wyjść muszę dać "trzech króli" ale gdy już z niej wyjdę to nie mam żadnych artów i anomalii na ekranie/pulpicie...

Podaj linka do tych driverow ngo o ktorych pisalem tez przetestuje..

Proszę:

http://downloads.guru3d.com/download.php?det=1372 - to te driverki NGO bazowane na FW 84.26 na których nawet po o/c mojej karty jest wszystko O.K. Problemy zaczynają się gdy zainstaluję FW 84.56 - bez o/c karta chodzi na nich bez problemów ale nawet delikatnie jej podkręcenie na tych sterach powoduje totalne wysypywanie się gier z tym, że tak jak pisałem wcześniej wszelkie benchmarki przechodzą bez żadnych artów dlatego mnie to dziwi...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie o to mi chodzi.Jak się podkręca i czy potem nie ma z nią problemów.Czy jeszcze ktoś ma może tą karte (ASUS 7900 GT TOP)i próbował ją kręcić?

to zależy może akurat trafiła ci się dobra sztuka i się nie będzie psuć bo u mnie z wymianą XFX-ów jest masakra. U mnie jest tak jak nie kręce to chodzi, a jak rdzeń podkręce parę MHZ to póxniej nawet na def sie chrzani. A jak wyśle na serwis (wyświetla arty) to ja nie wiem co oni robią że jak przyślą to chodzi bez artów i piszą że grafika sprawna i ja wiem że jak ją podkręce to zaś padnie wieć się przedtem pytałem co zrobić żeby na amen załatwić grafike to wtedy dostene nową ?? pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy nikt więcej nie ma Asusa 7900GT TOP?Szczęśliwi użytkownicy pochwalcie się osiągnięciami o/c tej karty <_< Z tego co słysze bez podkręcania z tą kartą nie ma żadnych problemów a z podkręconą?Jakie są mozliwości o/c tej karty?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi