chemiczny_ali Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 Pojawiły się testy 7900GS jest to taki podkręcony 7800GT ilość ps/vs 20/7 i takty takie same jak 7900GT :) http://www.anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=2827 http://www.firingsquad.com/hardware/nvidia_geforce_7900_gs/ http://enthusiast.hardocp.com/article.html...W50aHVzaWFzdA== Testy jak testy nic odkrywczego :wink: pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jawor_ Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 Oby tylko ten 7900GS nie przejal po swoim starszym bracie (GT) awaryjnosci :) Ogolnie bardzo fajna karta - mysle ze w cenie ~750 zl bedzie warta uwagi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 Za 750zl jest EVGA 7900GS ;) Ale w hurtowni, wiec nie dla kazdego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jawor_ Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 Szacowana cena karty jest bardzo atrakcyjna - wynosi zaledwie 770 złotych. Jak się niebawem przekonamy, to niewiele w stosunku do oferowanej wydajności. Ponadto niektórzy producenci deklarują, że ich karty będą dostępne w cenach na poziomie 700 złotych.Cytat z testu pclaba ... Jak bedzie w praktyce to sie okaze :) Ta eVGA za 750 w hurtowni to czasem nie model podkrecony fabrycznie :> ? One zawsze sa drozsze ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OLAF_SKARPA Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 hejka...tak czytam sobie o tych kartach i widze ze niema wzmianki o grafie Gainwarda - Bliss 7900 GT. Posiadam takową juz 5 miechów i niemam z nią problemów...narazie kręcona jest (570/740) i nic sie nie dzieje...Pamięci tak slabo bo chlodzenia niemam. Ma ktoś problemy z Gainwardem ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 Słuchaj ja miałęm swoje MSI 7900GT i śmiagało od marca aż go sprzedałęm i dosłownie pare dni pochodził u nowego właściciela i padł (jakieś 4tyg temu) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OLAF_SKARPA Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 Ciekawe... Wlasnie przed chwilą ustawilem 565 na rdzeniu i(750 na pamięciach). W preyu pokazały sie pasy pionowe i nic nie było widać. zmienilem na 760 i wszystko ok znikły pasy. ustawilem znowu na 750 i pasy..:| zmienilem na 760 i wszystko git...dziwna sprawa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SotY Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 Moja karta MSI 7900GT poszla do newegg na zwrotu kasy i teraz mam jakis tydzien zeby sie zdecydowac co wziac (na razie jade na takiej samej MSI 7900GT pozyczonej z pracy, ktora rowniez jest walnieta i zeby pograc w Prey musialem ja odkrecic do fabrycznych 450/1320). Wstepnie myslalem o X1900XT 512MB (w tej chwili $325 za oryginalne ATI) ale poczytalem cos o majacym sie pojawic 14 wrzesnia 7950GT. Szczrze to wolalbym zostac przy nVidii (jakos nowe drivery ATI mnie odstraszaja) ale jezeli ta nowa karta bedzie oparta na tym samym PCB co 7900GT to pewnie znowu bedzie padac. Pytanie moje czy sa jakies alternatywne drivery pod ATI i czy zalman VF900-Cu bedzie pasowal i poradzi sobie z chlodzeniem tego radeona http://tinyurl.com/g6l3c na niskich obrotach ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jawor_ Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 7950GT jak juz ktos wspominal w tym temacie ma byc na pcb od GTX'a wiec nie powinno byc zle ;) Tak poza tym mysle ze nvidia by kolejny raz nie wypuscila takiego bubla :) - chociaz z tym roznie bywa :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dym0 Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 (edytowane) Nie wiem naprawde jak to jest z tymi kartami 7900 ale moja XFX 7900GT Extreme Edition zakupiona w marcu smiga na 580/1900 na stockowym chlodzeniu juz dobre pare miesiecy i nic sie nie dzieje... Temperatura wprawdzie w porzadniejszych grach przekracza 70C ale nie jest tak zle :) Mysle ze dobrze trafilem :D Edytowane 6 Września 2006 przez Dym0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OLAF_SKARPA Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 wszystko wiadomo :) znalazlem co nieco na ten temat http://www.nvision.pl/content.php?article.98.3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w-u-j-e-k Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 Gdzie obecnie dostane 7900 GS najtaniej ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SotY Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 (edytowane) wszystko wiadomo :) znalazlem co nieco na ten temat http://www.nvision.pl/content.php?article.98.3 Ten ich test niczego nie dowiodl. Karta chlodzona pasywnie ma identyczne PCB i pamieci jak dwie moje karty NX7900GT-VT2D256E-HD czyli chlodzone aktywnie i ze wsparciem dla HDCP. Moja karta tez przez tydzien chodzila bardzo ladnie i krecila sie calkiem niezle ale po tygodniu padla i to samo jest z karta, ktora mam teraz (ma jakies 3 tygodnie). Prawdopodobnie ten MSI z pasywnym chlodzeniem po jakims czasie tez sie wylozy. Swoja droga to ciekawe dlaczego MSI sie juz na swojej stronie nie przyznaje do tych modeli pasywnych (jeszcze tydzien temu byly 2 modele). Edytowane 6 Września 2006 przez SotY Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domell Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 Ten ich test niczego nie dowiodl. Karta chlodzona pasywnie ma identyczne PCB i pamieci jak dwie moje karty NX7900GT-VT2D256E-HD czyli chlodzone aktywnie i ze wsparciem dla HDCP. Moja karta tez przez tydzien chodzila bardzo ladnie i krecila sie calkiem niezle ale po tygodniu padla i to samo jest z karta, ktora mam teraz (ma jakies 3 tygodnie). Prawdopodobnie ten MSI z pasywnym chlodzeniem po jakims czasie tez sie wylozy. Swoja droga to ciekawe dlaczego MSI sie juz na swojej stronie nie przyznaje do tych modeli pasywnych (jeszcze tydzien temu byly 2 modele). Ke :huh: ???????? http://www.msi.com.tw/program/products/vga...ail.php?UID=744 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SotY Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 Ke :huh: ???????? http://www.msi.com.tw/program/products/vga...ail.php?UID=744 rzeczywiscie na globalnej stronie jest ale na www.msicomputer.com nie ma i w stanach nie jest w ogole ten model dostepny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qube-pl Opublikowano 7 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2006 ja niestety pożegnałem MSI 7900GT EZ czyli heat pipe(pasywna). karta padła po niecałych 2 tygodniach użytkowania. Pare dni pochodziła podkrecona na 500/700 i papa, zaczeło się od niemozliwości podkrecenia gdyz po ruszeniu suwaka chocby o 1 mhz niezaleznie czy na rdzeniu czy pamięciach.Potem już poszło z górki w grach arty i karta poleciala na serwis. Nie czekając na nowa MSI kupiłem Gigabyte GF 7900GT z Zalmane i odpukać narazie oki, i niech tak zostanie. Jesli i ta sie wykrzaczy to przeskakuje na Ati X1900XT, ale mam nadzieje ze tak sie nie stanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w-u-j-e-k Opublikowano 7 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2006 Jak ktoś będzie miał do sprzedania 7900 GS to niech da znać !!;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=31770 (7950GT) no jak w kompu 1399zl kosztuje to będzie dobrze :) http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=31893 a tu 7900GS 869zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimmy1 Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 Tylko cholera zdaje sie że 7950GT jest na tej samej PCB co 7900GT <_< Miejmy nadzieje że to tylko budzi złe skojarzenia a będzie wszystko ok <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gumis144 Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 w znak.pl jest tanio 7900gs od leadteka 782zł, http://www.znak.pl/index.php?cid=143&s...900GSLea256+BOX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pat_Garrett Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 http://guru3d.com/article/Videocards/377/1/ Dla zainteresowanych sądze , że opis i testy świetne. No i załamka co ja teraz z swoją zrobię, wymięka nawet przy referencyjnej 7900GS. :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimmy1 Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 Dlatego ja zawsze staram się sprzedawać karte przed premierą nowości.W ten sposób jestem cały czas w miarę możliwości na topie i strata nie jest taka ogromna.Od grudnia zeszłego roku wymieniłem(sprzedałem) już trzy karty (Asus6800GE>Asus7800GT>Asus7900GT>....???)teraz mam zamiar kupic czwartą :wink: Do każdej trzeba dołożyć niestety.Wydaje mi się że taki sposób jest bardzo dobry bo można cieszyć się cały czas z w miare nowego sprzetu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 ... No i załamka co ja teraz z swoją zrobię, wymięka nawet przy referencyjnej 7900GS. :mur: Nie sądzę :? Masz rdzeń taktowany 500MHz, a taki GS zaledwie 450MHz... Pamięci pomijam z wiadomych względów :) Imo nawet przesiadka na 79GT nie ma zbyt dużego sensu, dopiero coś z 512MB vram jest czymś interesującym :wink: pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ralphi13 Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 (edytowane) Dodam kolejną padakę, dziś niespodziewanie zszedł Gigabyte 7900GT model GV-NX79T256DB-RH. Wczoraj działał (od marca) normalnie, rano po włączeniu "krzaczki" na ekranie, po restarcie już nie odpalił. Edytowane 9 Września 2006 przez ralphi13 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pat_Garrett Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 Nie sądzę :? Masz rdzeń taktowany 500MHz, a taki GS zaledwie 450MHz... Pamięci pomijam z wiadomych względów :) Imo nawet przesiadka na 79GT nie ma zbyt dużego sensu, dopiero coś z 512MB vram jest czymś interesującym :wink: pozdro Tia :) Leczto jest dopiero po ekstremalnym OC jak dla mnie, a 7900GS na standartowych ustawieniach bije standartowe ustawienia mojej karty no i jeszcze cena , która się nie bawem ustabilizuje i sądze że 7900GS będzie kosztował w granicach 700zł. Ale co tam narazie brak funduszy, choć musze przyznac że w ciągu roku juz 3 razy kartę zmieniałem by dużo nie stracić. Moje zdanie 7900GS będzie rewelacją jak juz nie jest. Ale jeżeli chodzi o przesiadkę to w sumie masz racje narazie dużej różnicy bym nie widział. Zobaczymy poczekamy i tak teraz grunt jest sypki jeżeli chodzi o całe platformy sprzętowe, nie bawem DX10 Vista, ojjjjj wiele się pozmienia a i czasy może będą lepsze. :-P Zresztą miałem nadzieje zobaczyć full grafikę COD3 a tu Activision dało d... :angry: i na PC nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OLAF_SKARPA Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 (edytowane) ralphi13 -- no to zwała.. I co teraz zrobisz ? Padł komus Gainward 7900 gt Bliss?? Edytowane 9 Września 2006 przez OLAF_SKARPA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomel Opublikowano 10 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2006 (edytowane) Dodam kolejną padakę, dziś niespodziewanie zszedł Gigabyte 7900GT model GV-NX79T256DB-RH. Wczoraj działał (od marca) normalnie, rano po włączeniu "krzaczki" na ekranie, po restarcie już nie odpalił. Współczuję, mam nadzieję że gwarancja ważna? Moja karta Gigabyte biega sobie na 742/897. Zrobiłem właśnie nowe update marków: 01 = 56 819 03 = 29 467 05 = 13 028 06 = 7 476 Na core blok wodny XG1, pamięci i grzejące się scalaki obklejone małymi radiadorkami Zalmana. Mod na 1,5V. Edytowane 6 Stycznia 2008 przez atomel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
the_quick Opublikowano 10 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2006 OLAF_SKARPA no ja mam wlasnie gainwarda 7900 na 512, mam nadzieje ze nie padnie, bo jednak byl duzo drozszy od zwyklych 7900 a kupilem wlasnie dla pewnosci i z powodu renomy gainwarda. A co do 7900GS on ma 20 pipelines, ale czy zredukowane 4, sa tylko zablokowane?? czy mozna je odblokowac, wtedy byloby bez sensu juz kupowanie 7900GT chyba wiecej roznic nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toolboy Opublikowano 10 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2006 (edytowane) jak sie kreca pamieci w tym "renomowanym" Gainwardzie 512? Edytowane 10 Września 2006 przez toolboy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 10 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2006 OLAF_SKARPA no ja mam wlasnie gainwarda 7900 na 512, mam nadzieje ze nie padnie, bo jednak byl duzo drozszy od zwyklych 7900 a kupilem wlasnie dla pewnosci i z powodu renomy gainwarda. A co do 7900GS on ma 20 pipelines, ale czy zredukowane 4, sa tylko zablokowane?? czy mozna je odblokowac, wtedy byloby bez sensu juz kupowanie 7900GT chyba wiecej roznic nie ma. nie powinien paść bo 512 były zdaje sie na pcb od gtx, jak sie mylę to mnie sprostujcie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...