SZHRANC Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 A ja się ostatnio zastanawiam. Czy opłacałoby mi się zamienić 7800 GT na 7900 GT? Duży wzrost wydajności? Niby 24 potoki i 8 werteksów. No i pamięci szybsze. Co sądzicie? jak mialem 7800 gt to przy takich zegarach jak masz w sigu bylo 7600 w marku05, teraz na 7900gt przy zegarach 670/880 jest 11000. jak masz kase i chcesz teraz zmieniac radze zmienic na cos lepszego np. x1900xt a jak jestes cierpliwy radze poczekac kilka miesiecy do premiery geforce 8xxx lub nowego radeona Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kinslayer Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 Witam Planuje zakup 7900gs z zalmanem, widze ze ona ziala kiepsko z P5B,a jak to jest z ASUSem P5W DH Deluxe?? Wiecie cos moze ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rav85 Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 a ja potrzebuje kupic galaxy 7900gs zalman gdzies z wawie , jak ktos ma lik do sklepu gdzie karta kosztuje normalne pieniadze do 800zl to prosze o link Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TEUSZ Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 (edytowane) Witam Planuje zakup 7900gs z zalmanem, widze ze ona ziala kiepsko z P5B,a jak to jest z ASUSem P5W DH Deluxe?? Wiecie cos moze ? Jak to jest z asusem P5B to się dowiem pewnie już dzisiaj. I mam prośbę, NIECH KAŻDY Z PROBLEMAMI Z TYM MODELEM UDEŻA TAKŻE DO POMOCY TECHNICZNEJ, zarówno galaxy jak i producenta mobo, nikt nie jest bogiem wszechwiedzącym, a pojedyńcze skargi zazwyczaj draby ignorują. Ja ECS'owi przez pierwsze lata użytkowania słynnego K7S5A żyć nie dawałem i prowadziliśmy rególarną wymianę maili, nie wiem ile w tym mojej zasługi ale nowe biosy (oczywiście zmodowane) usuwały problemy i nawet ten shit do dzisiaj nie ma większych problemów z kompatybilnością, w każdym razie ja nie zaobserwowałem. [OT]Ponoć polski przedstawiciel ATI dowiedział się o "słynnych" problemach z ccc a dokładniej z polskimi literami dopiero po pytaniu dziennikarza dobry rok o ile nie dwa po zaistnieniu problemu :lol: [/OT] Edytowane 26 Września 2006 przez M4TEUSZ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArekZ Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 No i po wielu testach, dochodzeniu, sprawdzaniu na innych kompach, okazalo sie, ze karta poprostu dogorywala, teraz sie wysypuje na default w 3Dmarku. Ide zaniesc tego shita do sklepu i mam nadzieje ze dostane sprawnego galaxa. POzdrawiam i przeprasza ze tak meczylem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SAVER Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 jak mialem 7800 gt to przy takich zegarach jak masz w sigu bylo 7600 w marku05, teraz na 7900gt przy zegarach 670/880 jest 11000. jak masz kase i chcesz teraz zmieniac radze zmienic na cos lepszego np. x1900xt a jak jestes cierpliwy radze poczekac kilka miesiecy do premiery geforce 8xxx lub nowego radeona Wzrost jednak jest ,ale nie wielkie halo w sumie ;) Chyba jednak poczekam na geforce 8xxx tym bardziej,że będzie obsługiwała DirecX 10. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szalik Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 (edytowane) Ja juz miałek kupowac X1900XT.. ale podobno one są strasznie głośne(chciałem kupić taką bo mam na karte 1200 zł)ASUS EAX1900XT... i wkońcu chyba wezme tańszego 7900GS z zalmanem... i do tego droższa płyte obsługującą SLI .. myślicie, zę lepiej Edytowane 26 Września 2006 przez Szalik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 Ja juz miałek kupowac X1900XT.. ale podobno one są strasznie głośne(chciałem kupić taką bo mam na karte 1200 zł)ASUS EAX1900XT... i wkońcu chyba wezme tańszego 7900GS z zalmanem... i do tego droższa płyte obsługującą SLI .. myślicie, zę lepiej Chlodzenie zawsze mozna zmienic np na zalmana a co masz powera to masz, zreszto niedlugo nawet 1900xt bedzie za wolne, wiec jak ja bym mial kase to bym bral najlepsze co moge sobie pozwolic w posiadanej kwocie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rav85 Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 zamontowalem ladteka 7900gs 256mb i zablokowalo mi sie opcja podkrecania proca i pamieci :/ z kazdym razem jak go oc to wywala sie przy starcie i ustawia domyslne taktowania fsb proca i pamieci , wiecie co moge z tym zrobic>?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seriel Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 Widze cyrki z 7900gs...Pech chcial ze zamowilem galaxy 512 zalman i do tego Asus P5W DH Deluxe. Zaczynam sie bac...Czy ktos moglby mi wytlumaczyc lopatologicznie jak wielkie roznice sa miedzy galaxy 512 zalman a 256 ?Nie wiem czy bedzie to az taka roznica by w ostatniej wchili poprosic o wymiane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RALF11 Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 kupiłem Galaxy 7900GS 512MB.Coolbits pokazał mi optymalną częstotliwość rdzenia 654Mhz.Czy mogę zaufać i bezpiecznie ustawić taką wartość?. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TEUSZ Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 Nowy komp już stoi na biurku, GALAXY 7900GS 256MB Zalman na asusie P5B się podkręca, proc też :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kinslayer Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 Witam i ponawiammoje pytanie, czy ktos mial problemy y galaxy 7900gs+zalman 256mb oraz z plyta glowna ASUS P5W DH Deluxe ?? Ostatnio ciezko u mnie z dostepem do neta i za dlugo siedziec nie moge takze nie mam czasu poczytac o tym cos wiedzej i prosze was o porade. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIRU$ Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 (edytowane) hi, czy w tej nowej galaxy 7900gs z 256 ddr i zalman jest buzzer i zworka do nap jak w 7600 ? bo są różne fotki w necie i już sam nie wiem ? czy te nowe zalany z niebieskim smiglem sa lepsze od tych z czarnym czy tylko zmienil sie kolorek ;p ps. jakie długie ile cm ma to nowe pcb ? Edytowane 26 Września 2006 przez VIRU$ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rav85 Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 ja mam problem bo mam strasznie niskie wyniki w markach 2k1 19tys 2k3 15tyd 2k6 3998 czy to wuina ze nie zrobilem formata hdd po porzedniej grafice?? ati?? testy robione na ustawieniach default proca i pamieci karta leadtek 7900gs 256mb 450/1320? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 ja mam problem bo mam strasznie niskie wyniki w markach 2k1 19tys 2k3 15tyd 2k6 3998 czy to wuina ze nie zrobilem formata hdd po porzedniej grafice?? ati?? testy robione na ustawieniach default proca i pamieci karta leadtek 7900gs 256mb 450/1320? nie masz problemu tylko cieniasta reszte sprzetu, ot co. zobacz wyniki na C2d dawane kilka stron wczesniej przeze mnie. grafa u mnie byla na stock a stery na jakosc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rav85 Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 (edytowane) sorry ale na athlonie 64 3200 koles ma lepsze wyniki jedyne co moge miec do [gluteus maximus] to procek chociaz jest lepszy od tego athlona 64 a core 2 duo se kupie w grudniu albo styczniu jakiegos e6600 Edytowane 26 Września 2006 przez Rav85 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 nie oszukujmy sie, ale pD nie jest demonem. na 7300gt na 805@3,2 mialem w 2k1 ok 20k na c2d@2,8 mam prawie 30k grafa na stock. wiec nie przesadzajmy, prosze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rav85 Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 ja na tym configu z x800gto w 2k1 mialem 21tys update podkrecilem grafe troche do 560/1500 i w 2k6 mam 4419pkt :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 galaxy 7900GS NO-ZALMAN 256mb 1,4ns 475/1400 stery na jakosc innych optymalek brak platforma testowa: no i wyniki: jeszcze jakies pytania? :> reszta konfiga nie daje sie rozwinac karcie i tyle, nie ma co rozpaczac tylko zbierac kase na szybszego cepa i tyle ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomel Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 @Niemiec A co to ma być? Nie załapałem. To jakieś osiągi? Spójrz na lewo koło mojego avatara i porównaj :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 @Niemiec A co to ma być? Nie załapałem. To jakieś osiągi? Spójrz na lewo koło mojego avatara i porównaj :-P to bylo do rav85. ten 79GS chodzil na STOCK, stery na jakosc, LOD na 0 itp. tak jak ludzie uzywaja sprzetu, to sa scr do aukcji a nia do hwbota i na forum ;] nie mam czasu na zabawy, ani kasy, zeby sobie cos takiego teraz kupic. zakup paralotni z zabawkami wyciagnal z mojego konta dwa razy wiecej niz komp z siga. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bachus81 Opublikowano 26 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2006 (edytowane) Mam wielką prośbę , może mi ktoś przesłąć na maila bios od Galaxy 7900GS 256 DDR3 z Zalmanem?? Proszę bo mam grafę 7900GS która ma chyba jakąś blokadę w biosie bo w programach (np Riva Tuner) mogę ją podkręcać ale realnie nie widać wzrostu wydajności. Wyniki w markach są ciągle takie same. Może macie jakiś pomysł jak tą blokadę obejść?? Pozdrawiam i z góry dziękuję mój mail bachus81@tlen.pl Edytowane 26 Września 2006 przez bachus81 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
h1jack3r Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 Lap, mam nadzieje ze ci moj bios pomoze :) http://www.sendspace.com/file/x4x0ec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bachus81 Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 Lap, mam nadzieje ze ci moj bios pomoze :) http://www.sendspace.com/file/x4x0ec coś chyba ci się pomyliło bo bios do Galaxy 7900GS 256 DDR powinien mieć rozszerzenie rom a nie bin Ps. Pobawiłem się nibitorem, ale bez efektu karta nie reaguje na zmianę taktowania :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIRU$ Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 ponawiam pytanie czy w tej nowej galaxy 7900gs z 256 ddr i zalman jest buzzer i zworka do nap jak w 7600 ? bo są różne fotki w necie i już sam nie wiem ? czy te nowe zalany z niebieskim smiglem sa lepsze od tych z czarnym czy tylko zmienil sie kolorek ;p ps. jakie długie ile cm ma to nowe pcb ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario19x9 Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 ponawiam pytanie czy w tej nowej galaxy 7900gs z 256 ddr i zalman jest buzzer i zworka do nap jak w 7600 ? bo są różne fotki w necie i już sam nie wiem ? czy te nowe zalany z niebieskim smiglem sa lepsze od tych z czarnym czy tylko zmienil sie kolorek ;p ps. jakie długie ile cm ma to nowe pcb ? nie niema ani jednego ani drugiego, i zmienil sie tylko kolor... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZielonyTBG Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 jakie długie ile cm ma to nowe pcb ? Wymiary karty to:198mm na 98mm nie licząc samego złącza PCI-E i śledzia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 @ Niemiec - mozesz powiedzieć jak głośna jest karta bez Zalmana? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 @ Niemiec - mozesz powiedzieć jak głośna jest karta bez Zalmana? sam jej nie testowalem ale z tego co mowil mi znajomy to podobno jest ciszej niz stock z 7300 i 7600 galaxy. cooler sprawia wrazenie niezlego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...