adamlop Opublikowano 27 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2006 Ale bedzie roznica w cenie :D A 1MB L2 sie przyda zawsze. I sadze, ze znacznie latwiej bedzie zmusic takiego SD do pracy na 3GHz niz X2. btw : @ adamlop Ty masz tam tylko jedna kosc 512MB czy jak ? Single or dual ? Na razie 1x512 drugie 512 w poniedzialek i bedzie DUAL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 27 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2006 Ale bedzie roznica w cenie :D A 1MB L2 sie przyda zawsze. I sadze, ze znacznie latwiej bedzie zmusic takiego SD do pracy na 3GHz niz X2. btw : @ adamlop Ty masz tam tylko jedna kosc 512MB czy jak ? Single or dual ? Fakt, teraz 3700+ SD chodzą po 330zł OEMy z allegro. Ciekawe jak z o/c tych procków. BTW, kupowanie 7900GS do 512ramu nie jest za dobrym posunieciem, bo gry w większosci i tak nie będą płynnie chodzić przez doczytywanie z hdd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 27 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2006 No to wyskladaj duala i SD3700+ najlepiej sprawdzony jak masz mozliwosc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzperSon Opublikowano 27 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2006 (edytowane) Proponuję lekturę wątku na egiełdzie: http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=1760-8 Jak widać wpływ procka na Call Of Duty 2 jest marginalny. To, że CoD tak zwalnia jest winą niedopracowanego silnika gry. Tak, że zmiana nawet na C2D nic nie da w tej konkretnie grze. Edytowane 27 Października 2006 przez SzperSon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario19x9 Opublikowano 27 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2006 No to wyskladaj duala i SD3700+ najlepiej sprawdzony jak masz mozliwosc. Zadam głupie pytanie :oops: :oops: :oops: co to jest SD3700?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 27 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2006 Zadam głupie pytanie :oops: :oops: :oops: co to jest SD3700?? athlon 64 3700+ na rdzeniu San Diego z 1MB cache L2, realnego taktowania nie pamietam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario19x9 Opublikowano 27 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2006 (edytowane) athlon 64 3700+ na rdzeniu San Diego z 1MB cache L2, realnego taktowania nie pamietam. tak przypuszczałem :mur: w każdym bądź razie dzięki :) Edytowane 27 Października 2006 przez mario79 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 28 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2006 (edytowane) Mała próbka SLI z 7900 GTO (CPU nisko - bo mojego E6600 sprzedałem a i FC oddać przyszedł czas :D) Edytowane 29 Października 2006 przez yotomeczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 Mała próbka SLI z 7900 GTO (CPU nisko - bo mojego E6600 sprzedałem a i FC oddać przyszedł czas :D) i to ma być mało :blink: ?? Fajowy wyniczek.. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frezer Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 Czy mój procesor mocno będzie chamował kartę taką jak 7900gt/gtx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 @Frezer Zależy. W markach troche moze i w niektórych grach z "dużą ilościa AI". W pozostałych przypadkach (szczegolnie gry multi) rożnice miedzy procami sa minimalne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 Ja mam A64@2500 i 7900GTO i w COD2 1280x1024 AA+AF mialem kilka razy 19fps przy duzej liczbie wojsk, ogolnie mam od 40-60 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ronson Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 (edytowane) @Frezer Zależy. W markach troche moze i w niektórych grach z "dużą ilościa AI". W pozostałych przypadkach (szczegolnie gry multi) rożnice miedzy procami sa minimalne. No tu się nie zgodzę. I to zdecydowanie się nie zgodzę. w linku który wyżej podał SzperSon spójrz na np. HalfLife2 czy FarCry. A64 3200 czyli 2000Mhz =32klatki NIEZALEŻNIE OD KARTY czy 7600gt czy 7900gtx ! ! ! a z kolei na 3GHz core2 intela jest... 62klatki :zonk: I tak to już jest. Do tego Sempa 2.6 to 7900gs to już max. Jeśli chodzi o płynność, bo jeśli chodzi o rozdziałkę to droga wolna. Ja zawsze ustawiam aby było jak najpłynniej (niestety jeszcze dłuuugo nie będę mieć kasy na szybszego procka.. , tylko a64 2.6 :( ) ale z drugiej strony jak spojrzeć- podniesiesz rozdziałkę i dodasz AA i AF bez strat (niestety i tak już kiepskiej) płynności. Edytowane 29 Października 2006 przez ronson Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 (edytowane) No tu się nie zgodzę. I to zdecydowanie się nie zgodzę. w linku który wyżej podał SzperSon spójrz na np. HalfLife2 czy FarCry. A64 3200 czyli 2000Mhz =32klatki NIEZALEŻNIE OD KARTY czy 7600gt czy 7900gtx ! ! ! a z kolei na 3GHz core2 intela jest... 62klatki :zonk: I tak to już jest. Do tego Sempa 2.6 to 7900gs to już max. Jeśli chodzi o płynność, bo jeśli chodzi o rozdziałkę to droga wolna. Ja zawsze ustawiam aby było jak najpłynniej (niestety jeszcze dłuuugo nie będę mieć kasy na szybszego procka.. , tylko a64 2.6 :( ) ale z drugiej strony jak spojrzeć- podniesiesz rozdziałkę i dodasz AA i AF bez strat (niestety i tak już kiepskiej) płynności. Podaleś przykłady gier z AI rozwinietym i fizą (szczegolnie hl2). Oblokaj jaki wpływ ma proc na bf2142, cod2 (gdzies wyżej dał linka @SzperSon) albo odziwo Oblivion. BTW (pytam poraz drugi) jak rozróżnic czy msi7900gto jest na pamieciach 1.1/1.4 ? Na pudełkach nic nie ma takiego napisane. Edytowane 29 Października 2006 przez yuucOm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 BTW (pytam poraz drugi) jak rozróżnic czy msi7900gto jest na pamieciach 1.1/1.4 ? Na pudełkach nic nie ma takiego napisane. a są MSI 1.4 ???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mitsurugi Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 (edytowane) Witam! Mój sprzęt to Asus GF7900GS 256MB (450/1320 @535/1400 ), płyta Asus A8N SLI SE, sterowniki 91.47, używam Riva Tuner 2.0 RC 16. Moim problem jest to, że nie mogę oddzielnie ustawić taktowania pamięci dla trybu 2D i 3D. Jak ustawie w jednym to i tak samo jest w drugim i na odwrót. Przy rdzeniu juz tak się nie dzieje. Patrząc na te wykresiki w monitoringu w riva tuner zauważyłem, że jeżeli ustawie najpierw 3D dajmy na to na 1500mhz, potem 2D na 1300mhz to dopóki nie włącze aplikacji 3D trzyma się te 1300mhz, w momencie włączenia przechodzi na 1500mhz i problem się pojawia przy wyłączeniu 3D - nie wraca do 1300mhz. Z góry dzięki! Edytowane 29 Października 2006 przez Mitsurugi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Halion@ Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 A ja mam inny problem ,w 3d 2001 ani jeden test nie chce sie wyswietlic normalnie poprostu jakies krzaki sa ,o dziwo inne smarki w gore chodza normalnie. Mam tego 7900GS od galaxy zalman stery 91.47 ,a i w oblivionie nie wykrywa mi karty i ustawia all na medium , Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beri11 Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 Ale C2D E6300 1.83 do 7900GTO wystarczy? Czy bede musial podkręcać zeby mi gry dobrze smigaly? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 A jest ktoś kto kupuje C2D i nie kręci ?... Właśnie się do 7900GS przymierzam...Gainward bądź Galaxy...niedługo się okaże... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crusio Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 A ja mam inny problem ,w 3d 2001 ani jeden test nie chce sie wyswietlic normalnie poprostu jakies krzaki sa ,o dziwo inne smarki w gore chodza normalnie. Mam tego 7900GS od galaxy zalman stery 91.47 ,a i w oblivionie nie wykrywa mi karty i ustawia all na medium , Czy karta podlaczona jest przez DVI czy poprzez przejsciowke ?? Bo ja u siebie na karcie Galaxy 7600GS mam wlasnie takie pasy kiedy ustawiana jest niestandardowa rozdzielczosc, badz np w Biosie tzn kiedy wlacze sobie aby pojawialo mi sie logo DFI podczas postu. Problem znika kiedy kiedy podlacze karte poprzez wyjscie D-sub czyli przejsciowke. I nie jestem pierwsza osoba ktora ma taki problem wlasnie z karta firmy Galaxy, a bardzo chcialbym rozwiazac ten problem lecz neistety nic nie moglem na jego temat znalesc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Halion@ Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 Crusio no wlasni mam podlaczony monitor przez niebieska przejsciowke DSUB>DVI i mam dokladnie jakies dziwne pasy na ekranie ,ale tylko w 3D Mark 2001 reszta jak dotad smiga Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beri11 Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 Raven 88 nie pytam sie ile osob kreci tylko czy mi pojdzie na nie kreconym ... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiPoL Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 Witam. Łykam Palit 7900GS. I mam 2 pytania: - czy mój zasilacz pociągnie? (6800GT ciągnął) - czy trzeba podpinać jej dodatkowe amu? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TEUSZ Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 Raven 88 nie pytam sie ile osob kreci tylko czy mi pojdzie na nie kreconym ... :)pójdzie, ale i tak nie wytrzymasz i podkręcisz tego procka, choćby odrobinkę tj. o połowę na dzień dobry :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 Witam. Łykam Palit 7900GS. I mam 2 pytania: - czy mój zasilacz pociągnie? (6800GT ciągnął) - czy trzeba podpinać jej dodatkowe amu? Pozdrawiam -powinien dać rade, o ile ma dośc mocną linie +12v. Mój leciwy Chieftec 420w daje rade. -Tak, ma wejscie zasilania PCI-E. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiPoL Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 -powinien dać rade, o ile ma dośc mocną linie +12v. Mój leciwy Chieftec 420w daje rade. -Tak, ma wejscie zasilania PCI-E. Wiem, że ma wejście. Ale czy trzeba mu podpinać, czy obejdzie sie bez? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 Wiem, że ma wejście. Ale czy trzeba mu podpinać, czy obejdzie sie bez? No jak jest, to przeciez bez potrzeby by nie robili...bez podpięcia prawdopodobnie karta nie ruszy, albo ruszy i nie bedzie działać w trybie 3D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiPoL Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 No jak jest, to przeciez bez potrzeby by nie robili...bez podpięcia prawdopodobnie karta nie ruszy, albo ruszy i nie bedzie działać w trybie 3D. Hmm.. To moze trochę skomplikowac sprawe na moim Chieftec'u :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 Hmm.. To moze trochę skomplikowac sprawe na moim Chieftec'u :lol: w komplecie jest odpowiednia przejsciowka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 Hmm.. To moze trochę skomplikowac sprawe na moim Chieftec'u :lol: raczej nie rusza :D wiem bo zapomniałem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...