Rav85 Opublikowano 14 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2006 a mi na 2500 :wink: ... wyniki i testy, inaczej sie nie liczy :cry:prosze bardzo :D łorb http://service.futuremark.com/compare?3dm05=2327897 szkrin http://www.vanthael.dolsat.pl/Mem2k.JPG chociaz nie wiem tylko dlaczego w orbie nie pokazuje taktowan gpu i mem :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr@bollo Opublikowano 14 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2006 witam! zastanawiam sie czy ktos juz robil moda olowkowego na Galaxy Zalman 7900GS! czy wogole jest to mozliwe i czy tylko zostaje lutowanie? moze jakies foty jak to zrobic?! :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek06 Opublikowano 14 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2006 (edytowane) kurde a ja na swoim, galaxy prz mem na 2ghz mam lekkie arty kropeczki od czasu do czasu najbardziej w ostatnim teście w marku 2k5, a wyniczek spoko, ja mam troche niższy przy 644/1972 mhz gdzieś były screeny na poprzedniej stronce chyba jak nie to wrzuce :) jeszcze musze zasiłke wyminić bo wymięka i czasem potrafi walnąc reset :/ na 12v mam 11,39 +- 0,02 pod obciązeniem. :( Edytowane 14 Listopada 2006 przez Maciek06 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 14 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2006 wydajniejsze ?? ja dzis ogarnałem mojego zalmana na galaxy i na 648mhz na rdzeniu mam przy zamkniętej budzie 62 stopnie prz pół dnia grania w carbona :] A ja przy 645MHz core mam 51-53c podczas grania w G3 ;) Rdzeń przesmarowany Arctic Ceramique, obudowa zamknięta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek06 Opublikowano 14 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2006 ja mam posmarowane jakąś badziewną srebrną pasta za 3zł :P moze jak by czymś lepszym przesmarowac to by lepiej byo ale narazie totalny brak funduszy :) a też tak macie ze jak np. w rivatunerze nastawicie 630 to np w everescie pokazuje 648 ?? i wyższe częstotliwości tym bardziej odbiegaja od siebie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grandzu Opublikowano 14 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2006 A ja mam pytanie, na dużo niższych taktach pamięci (860) mam 10k, mam też jednordzeniowy procek. Czy pamięci tak mało dają? 300pkt za 140Mhz? Czy to efekt tego że moja grafa ma 512MB? Bo nie wiem czy jest sens robić jakieś mody dla marnych 300pkt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeeJayWaski Opublikowano 14 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2006 Witam! Chyba jednak mam uszkodzona karte,poniewaz dokupilem 1GB ramu i mam teraz 2GB! Wlaczam NFS Carbon a tu max 34 klatki i spada do 12 klatek :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SILAN Opublikowano 14 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2006 DeeJayWaski sprawdz czy nie masz właczonego aa i af Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Metz Opublikowano 14 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2006 Mam taki problem, ustawiam w Rivce pamieci na 800mhz a po restarcie przestawione sa na 400 i nie wiem jak to rozwiazac. Dzieki, pozdrawiam Karta to 7900gto Oraz problem nr 2 to jak w coolbits ustawie oc i dam zastosuj to mi sie przestawia odswiezanie, a jak przestawiam je spowrotem to wartosci zegarow ustawiaja sie na def mam podobny problem, ustawiam karte (7900GTO) w riva tunerze na 700/1600 po czym po restarcie kompa przywraca mi ustawienia domyślne 650/1320 Mhz..o co kaman - ktoś ma jakies rozwiązanie na ten problem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzperSon Opublikowano 14 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2006 (edytowane) mam podobny problem, ustawiam karte (7900GTO) w riva tunerze na 700/1600 po czym po restarcie kompa przywraca mi ustawienia domyślne 650/1320 Mhz..o co kaman - ktoś ma jakies rozwiązanie na ten problem?Ja też miałem ten problem, wcześniej z 6800GS nie występował. Rozwiązaniem okazało się zainstalowanie innego progsa. W Rivie wyłączyłem OC i ustawiłem zegary tylko w Powerstripie. I wszystko hula jak w sigu :) Edytowane 14 Listopada 2006 przez SzperSon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeeJayWaski Opublikowano 14 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2006 DeeJayWaski sprawdz czy nie masz właczonego aa i afMam ustawione wszytko na max wlacznie z aa i af! Dla takiej karty + 2GB ramu to powinien byc pryszcz a tu tragiczna ilosc klatek :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 14 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2006 Chyba nie do końca... Na nV Carbon kiepsko chodzi jaka rozdziałka ?... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 15 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2006 Ile macie max na pamieciach na 7900GTO bez modow ???? Bo na aukcji allegro u archie widze 1800 :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek_p Opublikowano 17 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2006 (edytowane) Musiałem na razie skasować posta, emigrant i Beri11 dzięki jeszcze raz za odpowiedź. Edytowane 19 Listopada 2006 przez witek_p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emigrant Opublikowano 17 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2006 ja wlasnie sprawdzilem u siebie i wyglada jak inne obok, widac ze to nie reczna robota , wiec prawdopodobnie ktos u ciebie musial grzebac przy karcie, fotki ci nie potrzebna ode mnie bo sam stwierdzisz ze to lutowal robot i wszystko jest fabrycznie robione gdzie ludzka reka tak by nie potrafila zlutowac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beri11 Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 U mnie podobnie jak w przypadku Emigrant'a ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 (edytowane) SOry za OT, moze ktos chetny na odbior osobisty 7900GTO w Wawie, bo raczej po komentarzach (ilosci) nie warto ryzykowac, ale odbior czemu nie... http://allegro.pl/item142818085_geforce_79..._gwarancja.html Edytowane 18 Listopada 2006 przez adamlop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rav85 Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 SOry za OT, moze ktos chetny na odbior osobisty 7900GTO w Wawie, bo raczej po komentarzach (ilosci) nie warto ryzykowac, ale odbior czemu nie... http://allegro.pl/item142818085_geforce_79..._gwarancja.html tyz?? mam ci ja kupic i jak bedzie ok to wyslac :P dobrze rozumuje?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 (edytowane) tyz?? mam ci ja kupic i jak bedzie ok to wyslac :P dobrze rozumuje?? Nie, ja swoja mam, ale moze ktos chetny z Wawy jest, bo nowka i tanio... PS. W komentarzach widac ze niedawno ja kupil od esc Edytowane 18 Listopada 2006 przez adamlop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek_p Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 emigrant i Beri11 - dziękuję za sprawdzenie Sprawdzałem też na własną rękę w innych miejscach i wszędzie tak jak u Was. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 (edytowane) Ceny spadna dopiero za jakies 6 miesiecy kiedy NV wyda nowe slabsze karty z serii 8 ale na pewno nie beda to male pieniadze podejzewam z 1400 bedzie kosztowal 8800gts. Wiec lepiej w miare tanio kupic GTO i podkercic na GTX a mocy tej karcie jescze starczy spokojnie na pol roku albo i wiecej.....;-) Przegiągołeś pałe z tymi 6 miesiącamie.4 miesiąca to góra.Ja już teraz czekam na 8600GT :rolleyes: Co z tego że mocy jej starczy skoro nie obsłuży directX 10 :angry: Edytowane 18 Listopada 2006 przez naxt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 jak ktos chce to Yotomeczek mial 2szt GTO, jedna sprzedal 2 mialem brac ja, ale wzialem 7900gt za swietna forse i w sumie nie wiem czy sprzeal 2 karte czy tez nie.... moje 79gt na standardzie lata sobie na 650/1700, w sumie nawet wyzej nei sprawdzalem ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 (edytowane) Przegiągołeś pałe z tymi 6 miesiącamie.4 miesiąca to góra.Ja już teraz czekam na 8600GT :rolleyes: Co z tego że mocy jej starczy skoro nie obsłuży directX 10 :angry: CO z tego ze obsluguje, jak wydajnosc (przynajmniej dx9) bedzie taka sobie jak wykastruja 8800, moim zdaniem 8800GTS to najnizsza opcja jaka wogole wchodzi w gre, zreszta dx10 pokaze. Pozatym dopiero zaczynaja wykorzystywac sm3.0 a myslisz ze nagle przestana bo pojawi sie dx10 ? Np EASPORTS nadal robi na dx8 (fifa/nba...) Edytowane 19 Listopada 2006 przez adamlop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ronson Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 CO z tego ze obsluguje, jak wydajnosc (przynajmniej dx9) bedzie taka sobie jak wykastruja 8800, moim zdaniem 8800GTS to najnizsza opcja jaka wogole wchodzi w gre, zreszta dx10 pokaze. Oooo, nawet ośmielę się wywróżyć z fusów, że minimum to raczej GTX. Obserwuję co się dzieje z grafiką od wielu lat i raczej na taką opcję bym stawiał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rav85 Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 he he 7900gt na allegro chodza juz po 799zl nowki :P http://www.allegro.pl/item142952628_asus_g...najtaniej_.html a GX 2 po 1500zl :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 heh załamka, swojego 7900 mam może z pół roku a się okazuje że zaraz będzie się nadawała tylko do płynnego wyświetlania interface-u visty :lol: narazie poczekam jak się rozwinie sytuacja z nową kartą od ATI i co jeszcze NV wypuści na rynek w 2007 i trzeba będzie myśleć o zmianie :huh: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzperSon Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 (edytowane) heh załamka, swojego 7900 mam może z pół roku a się okazuje że zaraz będzie się nadawała tylko do płynnego wyświetlania interface-u visty :lol: narazie poczekam jak się rozwinie sytuacja z nową kartą od ATI i co jeszcze NV wypuści na rynek w 2007 i trzeba będzie myśleć o zmianie :huh: Tak z ciekawości spytam, powiedz ile czasu tygodniowo spędzasz przy grach? Edytowane 19 Listopada 2006 przez SzperSon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 CO z tego ze obsluguje, jak wydajnosc (przynajmniej dx9) bedzie taka sobie jak wykastruja 8800, moim zdaniem 8800GTS to najnizsza opcja jaka wogole wchodzi w gre, zreszta dx10 pokaze. Pozatym dopiero zaczynaja wykorzystywac sm3.0 a myslisz ze nagle przestana bo pojawi sie dx10 ? Np EASPORTS nadal robi na dx8 (fifa/nba...) wykastrowany to będzie GF 7900GTO względem takiego GF 8600GT.Śmiem twierdzić że taki 8600GT w directX 9 przegoni spokojnie GF 7900GTX,nie mówiąc już o directx 10 ktorego 7900GTO nawet nie obsłuży :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayo Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 jak ktos chce to Yotomeczek mial 2szt GTO, jedna sprzedal 2 mialem brac ja, ale wzialem 7900gt za swietna forse i w sumie nie wiem czy sprzeal 2 karte czy tez nie.... Sprzedał. Mi :lol2: Więc już yotomeczek nie ma... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 (edytowane) wykastrowany to będzie GF 7900GTO względem takiego GF 8600GT.Śmiem twierdzić że taki 8600GT w directX 9 przegoni spokojnie GF 7900GTX,nie mówiąc już o directx 10 ktorego 7900GTO nawet nie obsłuży :sad: Mozesz mi powiedziec co wykastrowano w 7900gto/gtx ? Pozatym wykastrowanie serii 7 niema nic w spolnego z wersja 8, bo to zupelnie inna architektura. Zobacz sobie test na egieldzie, 8800gts jest zaledwie troche szybsy w dx9 od 7900gtx, wiec jak taki 8600gt ktory bedzie znajac zycie polowka 8800 ma sie rownac z 7900gtx w dx9 ??? Widze ze coraz wiecej ludzikow dostaje filma "AVE DX10, DX9c BEEEEEEEEEE", moze to i dobrze wychacze sobie drugie 7900gto do SLI za grosze :D Edytowane 19 Listopada 2006 przez adamlop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...