pisarz Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 Powiem krótko, nie ma bata, żebyś przy taktach 740/900 miał takie temperatury na stockowym chłodzeniu. Albo zwalony czujnik albo źle odczytujesz wykres. I żadna wentylacja tu nie pomoże.hm, no to widocznie coś z czujnikami, chyba ze RT kłamie. Bede jeszcze to sprawdzał przy okazji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 (edytowane) Ej gdzie ustawić w sterownikach opcje zeby mi dla danej rozdzielczości wymuszało dane odświeżenie ? w 66.93 było coś takiego a w 93.71 nie widze :?. Cieżko grać z 60 hz (tam gdzie sie w grze nie da ustawić w opcjach rafresh rate). Edytowane 15 Grudnia 2006 przez yuucOm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 Ej gdzie ustawić w sterownikach opcje zeby mi dla danej rozdzielczości wymuszało dane odświeżenie ? w 66.93 było coś takiego a w 93.71 nie widze :? . Cieżko grać z 60 hz (tam gdzie sie w grze nie da ustawić w opcjach rafresh rate).W takim razie zastosuj CoolBitsa. On dodaje taka opcje do panelu sterów NV :) Możesz także użyć programu NV RefeshRate Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 O właśnie o to mi chodzi ;). Dzieki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spoxxx Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 ja jeszcze zapytam jakich najlepiej uzyc sterow do 7900 gs czy te najnowsze ze stronki czy moze ktores ngo co byscie polecili ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 ja jeszcze zapytam jakich najlepiej uzyc sterow do 7900 gs czy te najnowsze ze stronki czy moze ktores ngo co byscie polecili ??Mysle ze mozesz bez problemu uzyc tych najnowszych. O właśnie o to mi chodzi ;) . Dzieki. 3DMark03: 6342 rozumiem ze to nie sa wyniki z GSa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 yuucOm pochwal się o/c i wynikami. Ciekawi mnie to, czy 512MB coś dało, czy to chwyt marketingowy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spoxxx Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 ok a wiec po formaciku juz zupelnie inaczej to wyglada tak wiec na procku 2,69 dokladnie (podpis musze zmienic) i zegary karty 612 1644 pamiec wynik skoczyl na 9236 co szczerze mowiac dla mnie jest wynikiem bardzo dobrym :) a zapewne nie bedzie to ostatnie slowo a jak za karte za takie pieniadze uwazam to jako strzal w 10 :) ok a wiec po formaciku juz zupelnie inaczej to wyglada tak wiec na procku 2,69 dokladnie (podpis musze zmienic) i zegary karty 612 1644 pamiec wynik skoczyl na 9236 co szczerze mowiac dla mnie jest wynikiem bardzo dobrym :) a zapewne nie bedzie to ostatnie slowo a jak za karte za takie pieniadze uwazam to jako strzal w 10 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 (edytowane) Panowie to są wyniki FXa (:mrgreen: sentymen :mrgreen:). Jak narazie nie robiłem oc bo mam w pyte do roboty ale wyniki na def grafie i procku 2.4GHz to: 3dmark03 - 17900 (ponad ale nie pamietam ile dokładnie) 3dmarki05 - 8900 (jak wyżej) wyniki prawie takie same jak u Was, ale za to do Obka moge dać GIGAntyczne textury które wymiatają (zapodam potem skriny) :P. Właściwie tylko po to jest ten dodatkowy ram na karcie. Edytowane 16 Grudnia 2006 przez yuucOm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 (edytowane) ja mam 7950GT 512MB ... i z tego co widze 512mb daje lekkiego kopa ... np w Company of Heroes z texturami na Ultra jakos milej jest ... krócej sie laduje .. jakbym mial 2gb systemowego byloby pewnie idealnie Edytowane 16 Grudnia 2006 przez Chaos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Empty Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 Chaos - kiedy możemy ujrzeć wyniki benchmarków z twojej strony :D Zawsze one syciły :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 (edytowane) Chaos - kiedy możemy ujrzeć wyniki benchmarków z twojej strony :D Zawsze one syciły :)najpierw musze obczaic ile karta zrobi po Vmodzie .. a potem platforma na C2D czeka na mnie (co prawda tylko 3.2ghz ale lepsze niz 2800mhz na A64) ale z tego co widzialem co tam atomel (o ile sie nie myle) wyprawiał to ciezko bedzie w tym temacie go przebic :> najbardzie zmartwilo mnie ze zalozenie WC i zejscie z 68* stress do 42* nie dalo nawet 5mhz na rdzeniu :( ============================================================== aha .. DO POSIADACZY 79X0GT/GTO itp ... możecie sprawdzic czy tez macie standardowo zaaplikowaną delte na Geometric Engine +20? (RIVA TUNER / górne CUSTOMIZE / HARDWARE MONITORING) ============================================================== na 7600GS robilem specjalnie odwrotnie .. dawalem ujemna delte by Geometric byl taktowany nizej niz rop i shader... bo geometric wymiekał zwykle pierwszy .. przy Geometric na 730 mialem spokojnie 855 na rop i shader .. na razie chcialbym potwierdzic czy to standard wiec jak mozecie sprawdzcie .. potem sie zajme edycja biosu ;] p.s: 3dmark z nowym patchem do 05 i 06 przegial.. ze nie widac wynikow zanim sie uploaduje ... ja zawsze robie benche na sysie bez neta ;/ Edytowane 16 Grudnia 2006 przez Chaos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forrestal Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 EVGA 7900GS i delta takze dodatnia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomel Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 (edytowane) ale z tego co widzialem co tam atomel (o ile sie nie myle) wyprawiał to ciezko bedzie w tym temacie go przebic :> No nie mylisz się. Aktualne wyniki pod avatarem oraz 7766 pkt w 3d2006. Panowie wyciskać ze zwoich GS, GT czy GTO czy co tam jeszcze macie lepsze wyniki bo to co widzę w temacie to raczej słabe jest. delta 18MHz: Edytowane 16 Grudnia 2006 przez atomel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 Gainward 7900GS i delta większa o 20MHz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolan Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 Palit 7900GS i delta wieksza o 20 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 u mnie na 7900gt takze wieksza o 20 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 (edytowane) Panowie wyciskać ze zwoich GS, GT czy GTO czy co tam jeszcze macie lepsze wyniki bo to co widzę w temacie to raczej słabe jest.jak dasz mi c2d to może.. :P Ciekaw jestem jakie miałeś wyniki na fx60. Edytowane 16 Grudnia 2006 przez yuucOm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomel Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 (edytowane) Na fx 60 miałem: 2001 - 40177 2003 - 22943 2005 - 12289 2006 - 7027 Jak widać 2005 i 2006 jest różnica ale nie tak znowu wielka tym bardziej, że od czasu fx60 podkręciłem grafę. Wniosek fx60@3000Ghz nie jest wąskim gardłem dla karty. Zaryzykuję twierdzenie, że każdy jednordzeniowy AMD@2800 jest w stanie wykorzystać możliwości nawet bardzo wykręconej karty w grach. Edytowane 16 Grudnia 2006 przez atomel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 (edytowane) Mam powżny problem :?. Otóż podkrecam grafe do np 610/1700 nie sypie artami w ogole ale: rozpoczynam 3dmarka05 to przez kawałek 1 testu widze wzrost fps w porównaniu z 540/1500 a potem wszystko wraca do normy i score jest taki sam. Pytam sie WTF!? Wiec odpalam hardware monitor i znów daje 610/1700 i odpalam 3dmarka05. Co widze ano bardzo dziwną rzecz :angry:. Otóż przez kawałek 1 testu takty było 610/1700 a potem spadaja do defa :evil:. Co jest grane ? Temp w normie był jak patrzyłem. (def takty w stresie mam 45 stopni - otwarta buda) przy oc przez chwile było 55 ale szybko spadło do 47. Patrzyłem tez na małym oc (570/1550) i to samo było :? HELP bo nie wiem w czym problem. Może nie moża miec riva tunera razem z coolbitsami zainstalowanego ? Nie wiem help :cry:. EDIT: dodatkowo oblookałem ze mam coś takiego w "Ustawieniach debudowania": Co to oznacza ? Edytowane 16 Grudnia 2006 przez yuucOm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 Palit 7900GS i delta wieksza o 20 ;) A osohosi z tą deltą? Mam o 21.6 większą [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łysyjacek Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 Tłumacząc dosłownie, chodzi o to, że zegary zostały zwolnione przez temperaturę. Spróbuj na innych sterownikach... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurassek Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 Jak moge sprawdzic obroty wiatraczka na karcie?? Prosze o odpowiedz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 A osohosi z tą deltą? Mam o 21.6 większą [; Ropy i shadery są taktowane takim samym zegarem , geometry domain = vertex shader są taktowane w serii 7900(wystarczy oblukać biosy) o 20mhz więcej niż ropy i shadery. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 Tłumacząc dosłownie, chodzi o to, że zegary zostały zwolnione przez temperaturę. Spróbuj na innych sterownikach...Ale Spylon tak nie ma :? (ma praktycznie to samo co ja mam od mobo po stery) Da sie wyłaczyć jakoś to zwolnienie przez temperature ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 Mi to wygląda na freezy jak w morde strzelił - podkręcasz , a w trakcie obciażenia karta wraca do standardowych taktów. Spróbuj podkręcić tylko gpu i zobacz jaki będzie efekt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 Ropy i shadery są taktowane takim samym zegarem , geometry domain = vertex shader są taktowane w serii 7900(wystarczy oblukać biosy) o 20mhz więcej niż ropy i shadery.a dlaczego tak jest? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 a dlaczego tak jest?bo tak se wymyslili konskrutorzy :P mozesz te wartosc zmienic flasciach!ac bios zmodyfikowanym .. w gf 8800 shaderey sa takowane wogole osobo od ropów ... (dla gtx ropy 575, a shadery 1350) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aki Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 Witam, mam niewielki problem z kartą GAINWARD GeForce7900GS 256mb, a mianowicie nie mogę włączyć w grach AA. Generalnie to niby mogę ustawić te tryby zarówno z poziomu windowsa jak i z poiomu aplikacji, jednak w ogóle nie widzę efektów... Jest to dla mnei niewielki problem gdyż nigdy nie miałem potrzeby włączania filtrów AA, jednak chciałbym zobaczyć jak wyglądały by gry z włączonym AA. Stery 93.71. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 bo tak se wymyslili konskrutorzy :P mozesz te wartosc zmienic flasciach!ac bios zmodyfikowanym .. A jakies pozytywne skutki by to dało? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...