yuucOm Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 Stery właśnie ściąga. Kartę próbowałem kręcić i sie super kreci. Ale gdy to sie dzieje to oc niema.To wina po stronie odświezenia. To samo mialem jak nie nastawilem odswiezenia sam na kazda rozdziake jaka uzywam. Zawsze moesz wyłaczyć i właczyć monitor i powinno to ustać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
focus_ Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 Nie wiem czy jest to dobry temat dla GF'a 7900 GS, ale popełniłem test tej karty. Ale najważniejsze jest to, że Galaxy i Asus podkręciły się mi na pamięciach do 950 Mhz! Asus miał pamięci Hynix FP-14 - nie za dużo tych MHz? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomel Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 Kawał artykułu, mnóstwo wykresów, jasne wnioski. Gratulacje. Zegary 950 przy tych pamiątkach to dużo, może są bardziej dowoltowane niż innych producentów? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
focus_ Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 Kawał artykułu, mnóstwo wykresów, jasne wnioski. Gratulacje. Zegary 950 przy tych pamiątkach to dużo, może są bardziej dowoltowane niż innych producentów? ale nie grzeją się jakoś specjalnie :) tylko nie wiem jakie pamięci są na galaxy, bo tam są radiatorki, których wolałbym nie zdejmować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 @focus pewnie 1.2 albo 1.4 ;P z tym, że często te 1.4 to tylko napis, a kręcą się jak 1.2 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek06 Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 wie moze ktoś czy ruszyło sie coś w sprawie vmoda dla 7900GS od galaxy ?? moje pamiątki latają ok 2000mhz ale przy 2ghz widać juz od czasu do czasu malutkie kropeczki ?? vmem pewno by pomógł :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łysyjacek Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 Myślę, że vmem raczej nie pozwoli Ci wyżej przetaktować pamięci. Będą miały po prostu dość. Swoją drogą - 2GHz to całkiem ładny wynik. Gratki. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek06 Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 bawił sie moze ktos deltą jak polecaci ustawić zeby na rdzeniu jeszcze coś wyciągnać ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piaskoon Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 Czy ktoś może powiedzieć, jakie możliwości OC posiada ta karta?? GF 7900 GS Galaxy 512MB (475/1000 2ns) http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=32930 http://www.icomp.pl/produkty.php?sid=karty_graficzne-309 Jej cena to 640zł i jest raptem 60zł wyższa od wersji 256MB 1.4ns (Palit). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 Czy ktoś może powiedzieć, jakie możliwości OC posiada ta karta?? GF 7900 GS Galaxy 512MB (475/1000 2ns) http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=32930 http://www.icomp.pl/produkty.php?sid=karty_graficzne-309 Jej cena to 640zł i jest raptem 60zł wyższa od wersji 256MB 1.4ns (Palit). Wersja 2ns to lipa, jezeli chcesz koniecznie 512mb to szukaj 1.4ns. Jezeli z 2ns wycisniesz 1400mhz to byłoby super, a pewnie skonczy się na ~1300MHz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piaskoon Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 Wersja 2ns to lipa, jezeli chcesz koniecznie 512mb to szukaj 1.4ns. Jezeli z 2ns wycisniesz 1400mhz to byłoby super, a pewnie skonczy się na ~1300MHz. To byłoby super dla mnie! :D A GPU? Wydaje mi się, że tutaj nie będzie różnicy i te 600mhz powinno być, right? Przydałaby się jeszcze opinia kogoś, kto ma/miał tą kartę w ręku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wargavoc Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 To byłoby super dla mnie! :D A GPU? Wydaje mi się, że tutaj nie będzie różnicy i te 600mhz powinno być, right? Przydałaby się jeszcze opinia kogoś, kto ma/miał tą kartę w ręku. Pytanie... Po kiego Ci aż 512mb jezeli nie bedą wykorzystywane nigdy w 100%? :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 To byłoby super dla mnie! :D A GPU? Wydaje mi się, że tutaj nie będzie różnicy i te 600mhz powinno być, right? Przydałaby się jeszcze opinia kogoś, kto ma/miał tą kartę w ręku. Niemiec chyba testował tą karte, podpytaj jego :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
focus_ Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 bawił sie moze ktos deltą jak polecaci ustawić zeby na rdzeniu jeszcze coś wyciągnać ??ustaw możliwie najniżej - wówczas rdzeń będzie mógł latać znacznie wyżej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piaskoon Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 (edytowane) Pytanie... Po kiego Ci aż 512mb jezeli nie bedą wykorzystywane nigdy w 100%? :blink:Po prostu nowe gry (COD2, FEAR, COJ, HL2 z modami, PREY, na pewno Crysis, nowe unreale) są czułe na ilość ramcu na karcie (szczególnie można to zaobserwować na przykładzie COD2) i jest on znacznie szybszy od RAMu systemowego (wykorzystywanego przez gry dzięki AGP aperture lub PCIe). Poza tym mam mało (1.2gb) pamięci w kompie, więc tym bardziej jest to słuszny kierunek ;) Poza tym ona kosztuje raptem 60zł więcej od 256MB 1.4ns, więc jeśli ten ram podkręcę do tych 1200-1300mhz, nie zanotuje dużej straty w stosunku do 1.4ns (oczywiście IMHO ;) ) OK, spytam niemca :) Edytowane 28 Grudnia 2006 przez piaskoon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 Niemiec chyba testował tą karte, podpytaj jego :] tego crapa z memkami 2.0 nie mialem w rekach, wiedzialem tylko o jego istnieniu :D nie jestem masochista :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek06 Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 jak dla mnie to bez sensu jest pakowanie sie w tego 7900gs 512 z pamieciami 2ns :/ pamieam ze była też wersja 1.4 :P ale po ci az tyle ramcu na grafi zeby sie chwalic kolega ze masz 512 mb grafike :P nie doś ze tego nie wykorzystasz to jeszce sporo stracisz na wydajności. bez sesnu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 Po prostu nowe gry (COD2, FEAR, COJ, HL2 z modami, PREY, na pewno Crysis, nowe unreale) są czułe na ilość ramcu na karcie (szczególnie można to zaobserwować na przykładzie COD2) i jest on znacznie szybszy od RAMu systemowego (wykorzystywanego przez gry dzięki AGP aperture lub PCIe). Poza tym mam mało (1.2gb) pamięci w kompie, więc tym bardziej jest to słuszny kierunek ;) Poza tym ona kosztuje raptem 60zł więcej od 256MB 1.4ns, więc jeśli ten ram podkręcę do tych 1200-1300mhz, nie zanotuje dużej straty w stosunku do 1.4ns (oczywiście IMHO ;) ) OK, spytam niemca :) Przeczytaj sobie test 7900gs 256 na egieldzie i wyciagnij wnioski: http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=2468 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr_Misiek Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 Czy wszystkie MSI 7900GTO mają pamięci 1,1ns, czy nie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayo Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 Nieeee, niektóre mają 1.4....... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość doink Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 help mam problem i to spory, mialem galaxy gf 7600gs, sprzedalem go, tymczasowo jechalem na pozyczonym galaxy 7300gt, na dniach kupilem galaxy 7900gs 560/1500 256mb i jest zonk, widze posta, moge szalec w biosie do woli, ale w momencie gdy powinno sie pojawic okno winxp i pasek postepu na dole dostaje czarny ekran lub kaszanke pixeli (losowo) sprzet zamiera i nie rusza dalej, wsadzam 7300gt i wszystko hula jak trzeba, karta jest na 100% sprawna bo dzis szalala przez 8 godzin na roznych smarkach na kompie w robocie, zasilacz u mnie to be quiet 530w (w robocie feel II 350w) plyta glowna asus p5ld2 z biosem 1503(w robocie asus p5se800) i teraz pytanie, ktos sie z czyms takim spotkal? tutaj http://forum.purepc.pl/lofiversion/index.p...86724-1750.html cos pisza ze sprzet jest niekompatybilny z gigabyte ds3 na i945p, u mnie jest ten sam chipset? czy jest jakies wyjscie inne niz zmiana plyty glownej lub zakup radka x1950pro? jestem nieco wqrzony, nie tak to mialo dzialac jeszcze posiedze na goolu ale hetnie poslucham sugesti help Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr_Misiek Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 Jest jakas metoda na sprawdzenie tego, poza ściągnieciem chłodziwa?? Mi sie wydaje ze pewno trafiłem na to gowno 1.4ns bo na 1600 nie chce isc :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 Jest jakas metoda na sprawdzenie tego, poza ściągnieciem chłodziwa?? Mi sie wydaje ze pewno trafiłem na to gowno 1.4ns bo na 1600 nie chce isc :mur: A w jaki sposob sprawdzasz, bo mi testy riva tuner i sterownikow tez nie przechodza powyzej 1550 a karta lata na 1650 bez problemu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayo Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 (edytowane) Trza ściągnąć. Ale to żaden problem przecie... adamlop to czemu sobie nie wyłączysz testów? Czy one kiedykolwiek były miarodajne? Edytowane 28 Grudnia 2006 przez Mayo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wargavoc Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 Trza ściągnąć. Ale to żaden problem przecie... adamlop to czemu sobie nie wyłączysz testów? Czy one kiedykolwiek były miarodajne? ee a jak wyłączyć testy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayo Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 (edytowane) Power user>Oveclocking>Global>DisableClockTest na 1, czyli zapalona żaróweczka. lub/oraz MaxClockLimit na 100 EDIT adamlop - teraz rozumiem ;) Edytowane 28 Grudnia 2006 przez Mayo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 Trza ściągnąć. Ale to żaden problem przecie... adamlop to czemu sobie nie wyłączysz testów? Czy one kiedykolwiek były miarodajne? Mam wylaczone, dlatego pisze zeby sie nie sugerowal testami sprawdzajacymi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek06 Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 eee a co powiecie o tym vmod galaxy 7900gs ?? nr1 vmod galaxy 7900gs ?? nr2 myślicie ze to moze zadziałac ?? co o tym sądzicie ?? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr_Misiek Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 No ja mam te testy włączone. Ale miałem do niedawna eVga 7900GT KO SuperClocled i ona te testy przechodziła na 710/1780, ale na codzień ją używałem 700/1733, no ale ona miała 256 MB pamięci 1.2ns SAMSUNG. Qrde i tak uważam, że nie trafił mi się demon podkręcalności. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 help ........... Ogólnie to jest problem z galaxy 7900gs i płytami gb ds3 i ds4, możesz jeszcze spróbować opcji z 7900gs, ale innej firmy, jeśli masz taką możliwość. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...