arasnet Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 Witam U mnie ( Palit 7900gs 256MB 1.4) Rdzeń 640 Mhz (Max) pużniej się wiesza Pamięć 1550 Mhz Wszystko OK. 1600 Mhz malutkie kropeczki (Atitool arty) w 3D Mark 2005, bardzo trudno zobaczyć, wsumie tylko w Canyon Flight Max 1700 Mhz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2007 Nabyłem palita 7900gs... Rdzeń ustawiłem na 590\1600Mhz na na core 2 duo e6300 nie kreconym miałem w 3dMark 03 19.7k Czyli można powiedzieć że 20k.. Czy ten wynik jest dobry? A palicik fajny sprzet jedynie mogłby kosztować 500zł a ja za niego dałem 595zł.. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomel Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2007 (edytowane) Wynik 20k jest przyzwoity tzn. wstydu nie przynosi. Można powiedzieć norma z niekręconym C2D 6300 lub kręconym AMD 3 GHz. Edytowane 3 Lutego 2007 przez atomel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOFEK Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2007 Na tym co mam w sygnaturce w 3dmark03 22350. Pewnie te punkty sa przez kreconego procka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2007 (edytowane) Aha to dobrze... A ile narazie można max wycisnąc z tego palita? KOFEK Tylko że tym masz 3.1ghz ja 1.8ghz masz memy 900mhz a ja 667mhz przy 5-5-5-15.. Więc mój wynik jest jak najbardziej spoko Edytowane 3 Lutego 2007 przez kamil2201 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOFEK Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2007 W sumie jestem zawiedziony rdzen 590 i ani kawalka w gore. Pamieci na 850 sa stabilne. Postaram sie na 900 puscic ale nie mam czasu na testowanie w tej chwil. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2007 Ja swoje ustawienia ustawiłem "od tak".. Więc nie wiem jaki jest jej max... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2007 W sumie jestem zawiedziony rdzen 590 i ani kawalka w gore. Pamieci na 850 sa stabilne. Postaram sie na 900 puscic ale nie mam czasu na testowanie w tej chwil. vmod? ;) aż się prosi o ołówkowego :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOFEK Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2007 No w sumie jak bede mial troche czasu to sie pobawie i zrobie moda. Czekam na r600 i 8600. To trzymam przejsciowo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2007 nawet jeśli przejściowo to nie zaszkodzi kilka v więcej ;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOFEK Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2007 No tak podjescie odpowiednie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2007 Wynik 20k jest przyzwoity tzn. wstydu nie przynosi. Można powiedzieć norma z niekręconym C2D 6300 lub kręconum AMD 3 GHz. Eee tam, ja 20K mam na AMD 2430 MHz ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomel Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2007 Tak tylko masz wyższe takty karty niż kamil2201. 30k w 3dMark 2003 to dobry wynik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2007 Aha.. Czyli za pare miechów jak karta już nie będzie wystarczała to jej v moda i czekamy z kreconym c2d na 30k.. Pozdro :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arasnet Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2007 Ktoś robił Vmoda juz........????????????? Znalazłem kolesia na allegro, ma palita 7900gs (Vmod) GPU 680Mhz... http://allegro.pl/item162999587_rodzynek_7...ra_7900_gs.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaxwardx Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2007 (edytowane) Może mi ktoś wytłumaczyć jak zrobić tego vmod'a przy użyciu ołówka, bo męczę się nad tym już jakieś pół godziny i nie czaję tego. Z góry dzięki. :) Edytowane 4 Lutego 2007 przez zaxwardx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ruonim Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2007 Może mi ktoś wytłumaczyć jak zrobić tego vmod'a przy użyciu ołówka, bo męczę się nad tym już jakieś pół godziny i nie czaję tego. Z góry dzięki. :)btw jaka twardosc olowka?:P i to jest takie male z drzaca reka chyba sie nei da zrobic:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanEk Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2007 Szybkie pytanie: Kto ile max wycisnął na 7900gs galaxy 1.2 z zalmanem 540/1500 ?? :D I jakie stery stosować ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel7332 Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2007 Ja na rdzeniu max 605Mhz, bo później mam zwiechy w grach, a pamięci 1850Mhz. Jak dam więcej to w Tomb Raider Legend są arty ale ogólnie w innych grach mogę mieć nawet 1950Mhz i jest dobrze. Co do sterów to aktualnie mam 93.71 i jestem zadowolony :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 Ja 605/910 i jeszcze nie powiedziałem ostatniego słowa. U mnie przy 610 też zwiechy w grach, po kilku minutach gry. I również 93.71 ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
epoxer Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 Szybkie pytanie: Kto ile max wycisnął na 7900gs galaxy 1.2 z zalmanem 540/1500 ?? :D I jakie stery stosować ? Gdybyś trochę przekopał ten wątek to byś się dowiedział, bo większość już podała swoje takty - wiele osób ma je także w sygnaturce ... Dla porządku: moje codzienne takty 605/1750, max w testach 620/1820. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanEk Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 Gdybyś trochę przekopał ten wątek to byś się dowiedział, bo większość już podała swoje takty - wiele osób ma je także w sygnaturce ...Dziekuje wszystkim co podali, wystarczy mi. Przekopałem ostatnie 10 stron, ale oc było podawane jakoś grudzień/styczeń, gdy zaczeły sie v-mody. Zapytałem dla klarowności czy nic sie nie zmieniło. Dzieki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TEUSZ Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 (edytowane) Szybkie pytanie: Kto ile max wycisnął na 7900gs galaxy 1.2 z zalmanem 540/1500 ?? :D I jakie stery stosować ? Jeszcze ja się pochwalę zero modów i rdzeń mi o dziwo idzie 630MHz, co potwierdziłem ATI toolem (ver 0,24), smarkami grami itp. z pamięciami jest trochę gorzej max w smarkach to 1820MHz, ATItool wywala się już przy 1770 tak samo jak NFS MW (migają tekstury). Najwydajniejsze stery to te galaxy, niestety są cholernie problemowe. W tej chwili testuję najnowsze modowane stery NGO i jest ok, niestety wyniczki np. w 2k5 uzyskuję dobre 150pkt mniejsze niż na galaxy Edytowane 5 Lutego 2007 przez M4TEUSZ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanEk Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 Z innej beczki, czytałem tutaj że są problemy z wyświetlaniem filmów avi na 7900gs ale nie wiem wkońcu czy problem rozwiązano czy nie wiec zapytam. U mnie to samo, na subedicie filmy wyglądaja jakby miały mało kolorów, widać pixele i ta ramka subedita z czasem gdy ją przesuwam na filmie w full screen powstaje zniekształcenie obrazu - porażka ;/. Gdy odpalam ten sam film na KmPlayerze jest elegancko, on obsługuje x264 a z tego co mi wiadomo 7900 mają jakieś wsparcie do tego kodeka tak? Używam k-lite 1.63 sprawdzałem też na starszych wersjach, to samo. Co zrobić by filmy chodziły elegancko na subedicie,allplayerze,innych ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TEUSZ Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 Co zrobić by filmy chodziły elegancko na subedicie,allplayerze,innych ??Odpowiedź jest tylko jedna: najnowszy ffdshow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanEk Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 Odpowiedź jest tylko jedna: najnowszy ffdshowZainstalowałem na k-litey ffdshow_rev756_20070109_clsid - chyba najnowsze bo z tego roku i nadal to samo, w subedicie nie działają przezroczyste napisy, tak jak wcześniej, powstają zniekształcenie obrazu przy wyświetleniu paska menu i jakość ;/ Trzeba coś jeszcze poustawiać w tym ffdshow? M4TEUSZ Tobie filmy chodza elegancko w subedicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzperSon Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 Zainstalowałem na k-litey ffdshow_rev756_20070109_clsid - chyba najnowsze bo z tego roku i nadal to samo, w subedicie nie działają przezroczyste napisy, tak jak wcześniej, powstają zniekształcenie obrazu przy wyświetleniu paska menu i jakość ;/ Trzeba coś jeszcze poustawiać w tym ffdshow? M4TEUSZ Tobie filmy chodza elegancko w subedicie? yyyyyy, to nie jest czasem topic o GF7900? :unsure: Od takich problemów są inne działy :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olszu Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 Da rade jakos zwolnic ten wiatraczek w karcie? mam 7900gs od gigabytea z zalmanem vf-700Alcu i najglosniejszy w kompie jest. Probowalem w riva tunerze ale nei daje to efektow ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 Da rade jakos zwolnic ten wiatraczek w karcie? mam 7900gs od gigabytea z zalmanem vf-700Alcu i najglosniejszy w kompie jest. Probowalem w riva tunerze ale nei daje to efektow ;/ Ściągnij najnowszego nTune, u mnie Riva Tuner tez nie działał, a nTune'm da się regulować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanEk Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 Bardzo prosze o pomoc z 7900gs i kodekami, filmy to tragedia, mam w tej chwili najnowsze k-lite 1.63. Jeśli nie pisać tutaj to odeślijcie mnie gdzie bo nie wiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...