Skocz do zawartości
seba1983

Geforce 7900

Rekomendowane odpowiedzi

Hehe, bardzo bym chciał zrobić te wyniki, ale kolega jest trochę tępy, i zainstalował Win Xp bez SP !!, także wyskakuje błąd i nie da się włączyć.

Kazałem mu właczyć aktualizacje, to ściągnął i zrestratował kompa w czasie aktualizacji, i teraz ni chłłłujka nie da się niestety SP1 ściągnąć, a normalnie też jak ściągam z przeglądary i chce instalować, pisze ze niestety sorki, ale znów wyskakuje błąd...

Znacie może jakiś inny sposób ?:D

Może troszku wybiegłem z temaciku.. sorki... ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

My tu gadu-gadu a tymczasem firma Inno 3D korzystając z zimowej pory wypuściła model GeForce 7900 GS iChill taktowanej 550/1500 której reckę przeczytać można tu. :)

Niby fajny artykul ;), ale cena jest powyżej 600 zł no a poza tym palit się lepiej kręci :)

@wargavoc

nie wiem bo nie mam :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba zrobiłem w końcu dobrą jakość w filmach na 7900:

Dołączona grafika Dołączona grafika

Na KmPlayerze filmy wyglądają zdecydowanie lepiej, ale to chyba za sprawą kodeków, bo posiada on ich naprawde dużą ilość ;)

FFdshow/ divix nadal nie potrafie ustawić by obraz wyglądał tak jak na 6800 starej, wiec zostaje przy KmP.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć,

Zostałem tutaj odesłany więc pytam :)

Zacząłem bawić się w małe kręcenie systemu po zakupie kompa (e6300 box + asus p5n-esli + 1gb ram + galaxy 7900GS zalman).

Testowałem 3dmarkiem 2001 SE. Wyniki trochę mnie zdziwiły.

Oto parę wyników:

grafa .......... pamięć.........................cpu........score

540 / 750 - mem 667 5/5/5/15/2T / cpu 1,86 - 28363 - standardowe ustawienia

540 / 750 / mem 800 5/6/6/31/2T / cpu 1,86 - 28938 - podbita pamięć ? (+600)

540 / 750 / mem 800 5/6/6/31/2T / cpu 2,33 - 33210 - podbite cpu (+3300)

590 / 850 / mem 800 5/6/6/31/2T / cpu 2,33 - 34038 - podbita grafa (+800)

Coś zrobiłem źle? Dlaczego tak mały wpływ miało podkręcanie karty graficznej na wynik? Strasznie mnie to zdziwiło i doszedłem do wniosku że spytam Was, bo wydaje mi się że na 3dmarka największy wpływ powinna mieć karta graficzna (a tu 800 pktow) a nie procesor (3300!).

EDIT:

puściłem sobie 3dmarka 2003, oto wynik.

590 / 850 / mem 800 5/6/6/31/2T / cpu 2,33 - 21519

Czy te wyniki są normalne? Czy powinno być lepiej. Dzięki za wszelkie uwagi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć,

Zostałem tutaj odesłany więc pytam :)

Zacząłem bawić się w małe kręcenie systemu po zakupie kompa (e6300 box + asus p5n-esli + 1gb ram + galaxy 7900GS zalman).

Testowałem 3dmarkiem 2001 SE. Wyniki trochę mnie zdziwiły.

Oto parę wyników:

540 / 750 - mem 667 5/5/5/15/2T / cpu 1,86 - 28363 - standardowe ustawienia

540 / 750 / mem 800 5/6/6/31/2T / cpu 1,86 - 28938 - podbita pamięć ? (+600)

540 / 750 / mem 800 5/6/6/31/2T / cpu 2,33 - 33210 - podbite cpu (+3300)

590 / 850 / mem 800 5/6/6/31/2T / cpu 2,33 - 34038 - podbita grafa (+800)

Coś zrobiłem źle? Dlaczego tak mały wpływ miało podkręcanie karty graficznej na wynik? Strasznie mnie to zdziwiło i doszedłem do wniosku że spytam Was, bo wydaje mi się że na 3dmarka największy wpływ powinna mieć karta graficzna (a tu 800 pktow) a nie procesor (3300!).

EDIT:

puściłem sobie 3dmarka 2003, oto wynik.

590 / 850 / mem 800 5/6/6/31/2T / cpu 2,33 - 21519

Czy te wyniki są normalne? Czy powinno być lepiej. Dzięki za wszelkie uwagi

Od dawna wiadomo, ze na wynik w marku 2k1se większy wpływ ma procesor i pamięć (timingi, szybkość) niz karta graficzna. Wyniki w porządku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kręć procka, 2,33 to malutko.................

W 3D Mark 2003 po podkręceniu grafy do 650/1540 dostałem 4000 pkt,

W 3D mark 2001 (1000pkt-2000pkt).

Wogule to odpal 3D marka 2005, 2006

Edytowane przez arasnet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Ludwiczek

Wgrałem Ati Tool check max mem i od 770 zaczynają się arty ponad 800 pionowe krechy artefaktów na wszystkim i zwiech kompa.

Max core przy 620 już arty... chyba dotarłem już do granic mojej karty bez modowania ;/

Edytowane przez Ludwiczek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Ludwiczek

Maxymalnie 60*C podczas marka 2003 w 05 58*C i tyle samo podczas grania więc raczej nie wina temp. OC 610/760

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i co chłopaki ? :)

żadnych nowych wyników nie macie zeby się pochwalić ?:)

a gdzie się podział sentex, ktory miał zrobić Vmoda ? :)

hyhy, pozdro... :)

Niestety wole poczekać aż moja DFI wróci z serwisu bo mało tego, że siedze tymczasowo na jakimś lipnym A64 3200+ AM2, DDR2 533 512MB to jeszcze karta dźwiękowa ogranicza cyrkulacje powietrza mojej nVidii bo musiałem włożyć jakieś lipne mATX ASUSa i sloty są strasznie blisko <_<

Jak wróci płytka to wtedy bede kręcił na takim sprzęcie jak w podpisie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Leciutka poprawka :) wczoraj udało nam się z kolegą wykręcić 690/931(1862) :)

Niestety nie udało nam się zrobić screena bo zaraz powróciło do default :)

natomiast wszystko bez Vmoda :)

Jednak Palit wydał naprawde znakomitą kartę :)

aha tempetartura 54 st. przy tym kręceniu :) max :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety co mam zrobić jak ten debil(kolega) zainstalował se Winde bez SP !!

Już się pytałem czy znacie jakiś sposób, jakąś biblioteke czy coś zeby już te 3dmarki poszły :(

A co ma SP do tego czy 3d Mark działa ? :mur: U mnie wszystkie smarki działają na Win XP bez SP / z SP2. Działały też na 2003 Server bez i z SP. Także nie wiem o czym ty piszesz... Brakuje jakichś bibliotek ? To zainstaluj direct'a, który jest razem ze smarkiem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzis przezyłem chwile grozy ze swoim 7900 eheh, podpinałem dysk, i zapomniałem podłaczyc spowrotem wiatraczka od grafy, odpalam TD:ultimate. siedze w menu ustawiam wszystko i czuje po chwili jakis dziwny zapach po chwili arty na ekranie :/ , i cos mnie tkneło zeby dotknać radiatora od grafy, dosłownie parzył nie dało sie go dotknac. ale wyłaczyłem kompa poczekałem az ostygnie eheh podłączyłem wszystko i naszczescie sie nic nie stało :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Ludwiczek

Mam takie pytanko, czy w obecnych czasach wystarczy mi GF 7900 GS 256mb 1.2 ns i takie tam ten od Galaxy.

Bo obecnie na 6800 to nie we wszystko sie da grać tak jak bym chciał .

Ja mam w starym kompie 6800GS i muszę przyznać, że różnica jest ogromna :wink: Jedyna gra w którą trudno płynnie pograć na 1GB ramu i 7900GS to Gothic3 :wink: Póki co wszystko inne śmiga pięknie.

Ale oczywiście mówię o wersji PCIex bo karta jest w nowym kompie. Ale sprzedać 6800GS AGP można za 400zł dopłacasz 150zł i masz chociaż palita a wydajność/cena w 7900gs jest bardzo dobra.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Ludwiczek

Carbon

Min, Max, Avg

19, 32, 25.450

Wyścig w carbonie 6 przeciwników wszystko na maxa rozdziałka 1280x1024. Carbon widać gra robiona pod radki te o podobnej wydajności o dziwo w tej grze mają dużą przewagę może patche coś poprawiają i chodzi prawidłowo na NV ale nie sprawdzałem. Tak na marginesie to w MW jak się nie ustawi czy 1600x1200 czy 1280x1024 z AAx4 to i tak ponad 30 fps zawsze jest.

Fear all max 1280x960 ( mam CRT)

Min, Max, Avg

39, 142, 80.867

Wyniki bez OC.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra chopaki... przyszła mi płyta z serwisu i już działam na sprzęcie z sygnaturki - cyrkulacja dobra wszystko gra więc trzeba by coś "pomalować" :D ... tylko małe pytanie:

nie mam żadnego miernika w domu więc jak bardzo trzeba pomalować ten rezystor? obym nie przesadził :-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi