SILAN Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2007 beta stery dla systemów Windows XP, 2000 i XP Media Center, wspierają karty GeForce 6, 7 i 8. datowane 27 kwietnia 2007 http://www.tcmagazine.com/forums/index.php...mp;showfile=186 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2007 Moze ktos z forumiczow z 7900gs i podobnym konfigiem,zrobic testy do porownania w grach S.T.A.L.K.E.R.A 1280x1024 wszystko na Max z Render-Full dynamic light Fear 1024x768 wszystko na full 8x/16x TDU 1280x1024 detale High Anti 4X Oblivion 1280x1024 Anti 8X,self Shadows ON,shadows on grass ON,Tree shadows ON,Shadows Filtering High,Wather Reflection Soft,poprostu dalej wszystko na JAKOSC zaraz po wyjsciu z CELI A pozniej HDR ANTI OFF Company of H 1280x1024 uszystko na max w ustawieniach gry Z gory dziekuje. Ciekawe jak ktoś z nasz moze zrobić testy z aax8 ;]. Chyba raczej nikt bo w 7900 aa jest tylko 8xS a to jest jakby emulowanie (chyba) i fpsy spadaja jak jabłka. Z tych gier to ja mam tylko Obka i TDU. Problem w tym ze ni mam cd2 i nie używam 1280x1024 bo mi monitor nie potrafi zapewniec dobrego odświeżenia na niej (100hz a nawet 85 nie może tylko 75 :lol:). A z chęcia bym pomógł :). Ponawiam pytanie. Znacie jakies linki z vmodami do Galaxy 7900gs (szczegolnie dla mem). na niecie nie moge znaleźć :? (nie wiem moze źle szukam). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2007 (edytowane) 8xS to po prostu tak się ten typ wygładania nazywa ,zadna emulaccja(jakosc) oto tu chodzi Jest jakis chetmy do tych testow <_< Edytowane 9 Maja 2007 przez ChrisG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2007 8xS to po prostu tak się ten typ wygładania nazywa ,zadna emulaccja(jakosc) oto tu chodzi Jest jakis chetmy do tych testow <_< Testy ogolnie dostepne w sieci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2007 (edytowane) Ponawiam pytanie. Znacie jakies linki z vmodami do Galaxy 7900gs (szczegolnie dla mem). na niecie nie moge znaleźć :? (nie wiem moze źle szukam).[/b]zrobiłem rysunek i tu dawałem http://img216.imageshack.us/my.php?image=vmody6oi.jpg może by ktoś dodał te vmody galaxy i palita do faq Edytowane 9 Maja 2007 przez KAMILcom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2007 Testy ogolnie dostepne w sieciChodzi o bardzo miarodajne porownanie i zlozenie tegod o kupy na forum,ze testy sa to ja wiem :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2007 (edytowane) Chodzi o bardzo miarodajne porownanie i zlozenie tegod o kupy na forum,ze testy sa to ja wiem :mur:miarodajne nie będzie, zawsze są różnice w sprzęcie pamięci taktowania, nawet w ustawieniach w grze, wersji gry, sterowników, testu itd itp PALIT 7900GS, pewnie juz było ale podam: duzo o tej karcie, mod biosu,vmod GPU MEM: http://forum.effizienzgurus.de/f37/review-...256mb-t296.html wyczytałem na forum mvktech ze flaszowanie biosu w 7900GS nie zawsze pomaga na problem wyjącego wentylatora przy 3D, czy to komus się udało na 100% na tej karcie (PALIT 7900GS 256) po zmianie Fanspeed 3D na 60% ?? wentylator nie wchodzi na wysokie obroty ? Edytowane 9 Maja 2007 przez gmfriend Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2007 zrobiłem rysunek i tu dawałem 2604270[/snapback] ... wyczytałem na forum mvktech ze flaszowanie biosu w 7900GS nie zawsze pomaga na problem wyjącego wentylatora przy 3D, czy to komus się udało na 100% na tej karcie (PALIT 7900GS 256) po zmianie Fanspeed 3D na 60% ?? wentylator nie wchodzi na wysokie obroty ? Mi nie wchodzi juz a mam 80% ustawione w RT. W ogóle to dziwnie działa kontrola tych wiatraków (raz działa raz nie). Mi juz od paru tygodi chodzi na 80 i w 3d jest mało słyszalny (a napewno nie rozkreca sie na fulla). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2007 @gmfriend Wyrazilem sie chyba wyraznie z podobnym konfigiem,a wiec pamieci CPU(zawsze mozna zmniejszyc,ustawienia podane jakie maja byc gry,wiec jakie roznice??? Stery najnowsze od NV co obecnie sa. No to wiec jak ktos sie taki znajdzie to roznic niebedzie!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek1988 Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 Witam Jakiej firmy karte byscie mi polecili, mowa oczywiscie o 7900gs, bede ja podkercal> czy vmody robi sie w ten sam sposób co na innych kartach np. galaxy 7300gt bo taka karte teraz mam i chce ja wymienic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek9920 Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 (edytowane) Palit 7900gs. vmody robi się ołówkiem, więc nie tracisz gwarancji jak coś spiepszysz :D Edytowane 11 Maja 2007 przez krzysiek9920 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek1988 Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 Palit 7900gs. vmody robi się ołówkiem, więc nie tracisz gwarancji jak coś spiepszysz :Ddzieki za szybka odpowiedz :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 (edytowane) Jeszcze raz o PALIT 7900GS i modyfikacji prędkości wiatraka: Wszystkie programy się wysypują dlatego użyłem NIBITORa do zgrania biosu, zmiany prędkości wentylatora w 3D z 100% na 60%, następnie przeflaszowałem kartę używając NVFLASH i guzik ZERO EFEKTU, jak tylko włączę 3D wiatrak startuje na FULL 100% EDIT: wstawiłem rezystor 100 Ohm i mam problem z głowy, pfff szkoda ze tego automatycznego sterowania nie da się używać, nTune działa po części bo co chwile obroty wracają do 80% a po kilku razach program przestaje działać i trzeba go restartować Wyczytałem gdzieś ze winne są sterowniki (u mnie 93.71) Edytowane 14 Maja 2007 przez gmfriend Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 jaki olowek najlepiej kupic - im miekszy tym lepszy ? bo cos robilem tego vmoda na palicie i napiecie ani drgnelo . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Free Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 2B i wyżej jeśli chcesz bardziej zwiększyć ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sasajas Opublikowano 13 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2007 mam pytanko warto doplacic jakies 40-50 zeta do galaxy 7900gs i brac xfx 7900gt z chlodzeniem zalmana ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptasiaok Opublikowano 14 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 (edytowane) Witam moja karta galaxy 7900gs cooler master takty 600 1800. W riva tuner zmienilem na 640 1900. Przed i po 3dmarku 2006 było 5882. Nie powinno być jakoś wiecej markow po oc. Ps jak sprawdzić takty karty graficznej aby nie istalowac innego programu do tune up.Chcialbym po prostu nie zaleznie je sprawdzic od riva tuner. 3dmark bez licencji ustawienia defaultowe. Edytowane 14 Maja 2007 przez ptasiaok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HigBee Opublikowano 14 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 kupilem sobie MSI 7900GTO (1,1) oczywiście pod katem OC zamontowalem, zainsalowalem stery fabryczne i puścilem testy wyszlo super (tak mi sie zdaje) - np. w 3Dm05 milame kolo 10000 potem zabawa w OC - tez extra bo lata spoko (z 650/1320) na 715/1750 no i tu zonk :( bo OC nie daje zadnego efektu jesli chodzi o 3Dmarki - kolo 10500 myslalem ze zabraklo procka wiec dowalilem napiecie i z 2600 zrobilem 2800MHz na CPU i dalek Q-pa bo w 3Dm05 dalej tosamo , zmiany w granicach bledu pomiaru czyli tesame 10400~10600 czy ktos mie moze oswiecic co sie dzieje i co na to zaradzic ? grafa jest spoko bo narazie daje rade , ale szkoda takiego potencjału :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 14 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 Sprawdz w innych 3dsmarkach i jakiejs grze. I czym podkrecales? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 14 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 Primo jest chyba watek o 7900... Secundo - synchronizacja pionowa? Pozniej polacze z przylepionym zebys nie szukal swoich postow albo oczernial moderacje ze kasuje watki... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 14 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 Ps jak sprawdzić takty karty graficznej aby nie istalowac innego programu do tune up.Chcialbym po prostu nie zaleznie je sprawdzic od riva tuner.takty grafiki masz podane w sterownikach po odblokowaniu w rejestrach ukrytych opcji (coolbits) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raiders Opublikowano 14 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 (edytowane) potrzebuje szybkiej rady : co brac Galaxy 7900GS 256mb CM 600/1600 nowa czy Galaxy 7900GT 512 Mb z zalmanem uzywana ??? co bedzie wydajniejsze i bardziej oplacalne? no i co lepiej sie podkreci. No chyba ze uda sie wyrwac GTO za 650zl wtedy problem ginie. Prosze o szybka rade Edytowane 14 Maja 2007 przez raiders Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cto Opublikowano 14 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 (edytowane) HigBee zjedz troche z taktowaniami pamięci i GPU może ją przkręciłeś. Edytowane 14 Maja 2007 przez cto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HigBee Opublikowano 14 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 HigBee zjedz troche z taktowaniami pamięci i GPU może ją przkręciłeś. a jak to sie objawia ?? slyszalem cos ze po "przekreceniu" karta wraca do fabrycznych ustawień czy to prawda ? ale po testach i po graniu w zakladce sterownikow dalej sa ustawienia po OC czy sa dla NV programy sprawdzajace max OC ? (na ATI cos takiego mialem) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raiders Opublikowano 14 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 (edytowane) dla Nv coolbits, rivatuner jesli przekrecisz karte to faktycznie nastopi reset i karta wroci do standardowych ustawien a ustawienia O/C pozosta w zakladce. Slei natomiast masz Arty w 3D markach i grach to masz nistabilne ustawienia. np procesor za wysoko ustawiles i nie nadarza albo memki za duze takty maja . NP coolbits ma opcje wykryj optymalne ustawienia i program sam testuje ustawienia karty wykrywa np 690/1900 zpisz te ustawienia i pusc3D marka jesli przejdzie plynnie wszsytkie testy to jest ok jelsi nie to zejdz z tych ustawien o 10mhz i znnowu smark. Ja zawsze tak podkrecam i jeli jest ok to ide nieco w gore aby przekonac sie czy to aby max z karty ,ale z regoly schodze z tych stawien 10-15mhzi karcicha smiga slicznie Edytowane 14 Maja 2007 przez raiders Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin25 Opublikowano 15 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2007 Witam wszystkch! Mam pytanie i wielką prośbe o doradzenie. Za kilka dni będe składał komputer . Zdecydowałem sie na karte geforce 7900 ( chyba że macie jakieś inne propozycje) . Mam już upatrzonego faworyta : Geforce 7900 Galaxy Coolermaster . W sklepie w ktorym będe składał kompa maja też: EVGA GeForce 7900GS 256MB DDR3/256bit TV/DVI PCI-E (1,4ns) (500/1380) w cenie 549zł Czyli o ok 50 zł taniej od mojego faworyta. Co sądziecie o tej karcie ( wątek przegladałem pobieżnie ponad 120 stron) . Na Galaxy musiałbym czekac do poniedziałku . Czy warto brać tego EVGA ?.Czy między nimi jest duża różnica ?, Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwojtowi Opublikowano 15 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2007 Jakie macie temperatury na 7900gt?? Mam asusa 7900gt top i temp idle 50, stress 78?? Czy to normalne?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek9920 Opublikowano 15 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2007 (edytowane) Z racji tego, że Asus ma jednoslotowe i ultra głośne chłodzenie, więc takie tempy są normą. Edytowane 15 Maja 2007 przez krzysiek9920 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SILAN Opublikowano 15 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2007 Mam pytanko do posiadaczy 7900gto ile macie FPS w TDU ja przy procku E6600 nie kręconym i 2x1GB, mam 25-26 FPS w 1024x768 HDR bez AF. Czy ktoś widział gdzieś test 7900GTO z wykorzystaniem TDU >? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek06 Opublikowano 15 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2007 to ja na tym co w podpisie W tdu na 1280x1024 Z HDR ponizej 27 nie spadało srednio 32fps wiec u ciebie coś dziwnie słabiutko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...