CzArNy` Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 (edytowane) hmm... a mam pytanie dzisiaj mam ostatni dzien na zlozenie tej reklamacji w ciagu dziesieciu dni (data na fakturze 14 czerwca a dzisiaj jest 24) i jak to jest? wystarczy, ze w sklepie, w ktorym kupowalem (morele.net) wystarczy zlozyc Formularz zwrotu produktu i wysylac grafe? czy musze poczekac na jakies info od nich bo jak wiadomo dzisiaj niedziela i lipa z kontaktem btw. tutaj koledzy maja pobny problem: http://forum.pclab.pl/index.php?showtopic=...p;#entry3832054 Edytowane 24 Czerwca 2007 przez DarkArrow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hill70 Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 ~QROŃ, tak trochę OT widzę, że masz taki procek jak ja na jakim napięciu masz te 3GHz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 (edytowane) Coś mi tu śmierdzi paszkwilem, Galaxy chyba wypuściło linię baboli, bo inaczej tego nazwać się nie da, skoro pojawiają się takie kwiatki. U jednych wszystko chodzi dobrze, a u innych cuda wianki. Reklamujcie bez wahania karty, jak macie możliwość. Edytowane 24 Czerwca 2007 przez Spylon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 (edytowane) ja niestety bede musial najpierw sie dogadac z sklepem bo nie mam z nimi kontaktu teraz, a nie bede wysylal w ciemno na ta reklamacje w ciagu 10 dni na grafie mam jeszcze radiatory i byla 2 razy wyjmowana wiec moga dopatrzec sie sladow uzywania wiec wole nie ryzykowac przesylki w plery ;/ a do tego pudelko dotarlo do mnie troche pogniecione, a niby nie ma byc na nim sladow eksploatacji :lol2: mysle, ze jak im zaproponuje wymiane na lepsza z moja doplata to da jakos rade :] bo w sumie z 10 dni jest uzywana :P ew. dam tez linki do tego tematu i tego na PCL jak cos jest dowod, ze karty sa felerne Edytowane 24 Czerwca 2007 przez DarkArrow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hill70 Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 ...nio bez jajków nie wszystkie są felerne, np. moja nie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=Qroń=- Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 ...nio bez jajków nie wszystkie są felerne, np. moja nie :) No ok ale ta felerność jakaś taka dziwna jest, tylko 3dmark?? No halo. @hill70 na 1.4V, jak na E6 to myślę że bardzo przyzwoicie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 (edytowane) ...nio bez jajków nie wszystkie są felerne, np. moja nie :)a jestes pewny w 100%, ze jest sprawna? dla przykladu ja moge grac 24h w Cabala Online i zero problemu, a wlacze 3DMarka 03 lub CoD2 i zwis/arty po krotkim czasie... co do CoD2 to moze to byla wina sterow bo narazie jest oki, lecz w markach to sie dzieje non stop ostatnio nawet w AquaMarku3 to mialem btw. mozesz podac mi jaka masz temp. w IDLE/LOAD? bo moze ci co maja w miare sprawne te kastraty to one tez maja wieksze napiecie na GPU? ja obstawiam, ze mam 1.2V lub nawet mniej bo temp. GPU bardzo niska - aktualnie 39*C na 50% obrotach wiatraka moj kolega z 79GS 600/800 - temp. powyzej 50*C, jak dobrze wiem on ma 1.4V Edytowane 24 Czerwca 2007 przez DarkArrow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hill70 Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 (edytowane) ~Quroń - Bardzo przyzwoicie! Mój na 1.5V do 2800 a potem Orthos błędy wywala. ~Dark...- IDLE: ok.43 stopni, STRES: dochodzi do 63 ale ja spowolniłem sobie wiatrak w trybie 3D do 60% bo mam nawiewający od spodu a ten od Galaxy dość głośny jest... Z tego co widzę w BIOSie to mam 1.2V na rdzeniu dałem mu 600MHz i bez niczego 3DMarka 2006 przechodził aczkolwiek w AtiTool już przy 580 pokazywały się arty jednakże błędów nie pokazywał... P.S.- Ostatne zdanie dziwnie brzmi ale ci co posługiwali się ATITool wiedzą o co chodzi :) Edytowane 24 Czerwca 2007 przez hill70 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=Qroń=- Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 ~Quroń - Bardzo przyzwoicie! Mój na 1.5V do 2800 a potem Orthos błędy wywala. ~Dark...- IDLE: ok.43 stopni, STRES: dochodzi do 63 ale ja spowolniłem sobie wiatrak w trybie 3D do 60% bo mam nawiewający od spodu a ten od Galaxy dość głośny jest... Z tego co widzę w BIOSie to mam 1.2V na rdzeniu dałem mu 600MHz i bez niczego 3DMarka 2006 przechodził aczkolwiek w AtiTool już przy 580 pokazywały się arty jednakże błędów nie pokazywał... P.S.- Ostatne zdanie dziwnie brzmi ale ci co posługiwali się ATITool wiedzą o co chodzi :) No u mnie włochacz z AtiTool wywala się koło 620Mhz na rdzeniu i jakiś 1570Mhz na pamięciach. Gram sobie w Gothica 3 i jest spokój, także i aj sobie dam spokój z 3Dmarkiem. @hill70, przechodzi Ci całego 06 bez zająknięcia?? Bo zastanawiam się czy ściągnąć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 (edytowane) u mnie atitool wywala sie kolo 580 na rdzeniu, lecz marka spokojnie przejdzie na 600, pamieci nie testowalem dokladnie hill70 jak bys mial checi to zostaw, np. na kilka h w Loopie marka 03, jestem ciekawy czy bedziesz mial cos podobnego jak my -=Qroń=- u mnie 06 tez bez problemow Edytowane 24 Czerwca 2007 przez DarkArrow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr@bollo Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 Więc zainstalowałem nawiew od spodu Galaxy 7900GS Zalman Edition 1,2 NS. Dokładnie wentylator 12 x 12 puszczony na 5V. Wykonałem Vmoda thx za podpowiedź KAMILcom co i jak. Teraz jest napięcie 1,5V Co 10 MHz zacząłem katować i rdzeń i pamiątki. Na chwilę obecną chodzą ta: RDZEŃ: 680Mhz PAMIĘCI: 1760 Mhz 3DSmark05 7900GS Xibi :) Pewnie to nie koniec :) no ladnie ladnie! ja tez wlasnie sie zastanawiam nad tym v-modem! tylko jak dla mnie ten uklad jest 'odrobine' za maly :mur: jakiego uzyles olowka? mierzyles napiecia miernikiem? pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hill70 Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 (edytowane) No u mnie włochacz z AtiTool wywala się koło 620Mhz na rdzeniu i jakiś 1570Mhz na pamięciach. Gram sobie w Gothica 3 i jest spokój, także i aj sobie dam spokój z 3Dmarkiem. @hill70, przechodzi Ci całego 06 bez zająknięcia?? Bo zastanawiam się czy ściągnąć. Przechodzi i to całą noc w loopie a w benchu ok.4300 punktów na defaultowych ustawieniach bez żadnego tam gmerania przy sterach i "optymalizowania" systemu... a może te problemy przez zasilacze są ja takie szopki miałem kiedyś na 6600 na AGP I zasilaczu "400W" od Tracera :( wszystko chodziło ładnie pięknie a jak scrollowałem strony czy dokumenty worda to mi się monitor wyłączał i za choleę nie mogłem dojść co jest aż kupiłem inny zasilacz... Edytowane 24 Czerwca 2007 przez hill70 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XibalbaPL Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 (edytowane) ................................................................................ ......... no ladnie ladnie! ja tez wlasnie sie zastanawiam nad tym v-modem! tylko jak dla mnie ten uklad jest 'odrobine' za maly jakiego uzyles olowka? mierzyles napiecia miernikiem? ................................................................................ ......... odp: Fakt układ jest mały, ale lupa mi pomogła :) Ołówek z TESCO taki ładowany rysikami, nie na temperówkę dodatkowo ostrym nożem wyszlifowałem czubek rysika na ostry kolec i do dzieła. Tak mierzyłem miernikiem. Edytowane 24 Czerwca 2007 przez XibalbaPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 Co do niestabilnosci - probowal ktos z Was zmieniac czestotliowsc pci-e o kilka MHz? Chyba musze sie zabrac za powazne krecenie tej karty. Delta do 0, zmiana coolera i jeszcze 80MHz na rdzeniu.... :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 (edytowane) hmm ja nie probowalem... a sa jakies udokumentowane poprawy stabilnosci? jak cos nie zaszkodzi sprobowac :) Edytowane 24 Czerwca 2007 przez DarkArrow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 Nie szukalem szczerze mowiac wczesniej. Gdy wrzucisz na :google: pci-e frequency wypluje kilka watkow - w jednym z nich znalazlem wzmianke ze ziomek po przestawieniu na 108MHz pozbyl sie zwiech w 3dmarku. Oczywiscie byl to tylko rzut okiem na watek ale sadze ze tak do 110MHz mozna lekkim butem szukac poprawy stabilnosci karty ;] Powtorka z rozrywki - na agp wystarczylo podbijac napiecie na porcie :lol2: Up - chyba najszybciej to sie sprawdzi uzywajac clockgena IMHO [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr@bollo Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 Fakt układ jest mały, ale lupa mi pomogła :) Ołówek z TESCO taki ładowany rysikami, nie na temperówkę dodatkowo ostrym nożem wyszlifowałem czubek rysika na ostry kolec i do dzieła. Tak mierzyłem miernikiem. wszystko oki tylko jaki konkretnie rysik miales (HB a moze 2B albo H) :D aha a zalozyles radiatory na sekcje zasilania? jesli tak to moze wrzuc fotke qrde moze jutro sprobuje to zrobic tylko ze nie mam miernika :mur: i lekko sie cykam :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XibalbaPL Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 Ołówek HB, na sekcje zasilania nie zakładałem radiatorów tylko nawiew 12 x 12 na 5V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 u mnie po miesiącu jechania na 1.5v karta siadła i to raczej nie był przypadek bo to nie pierwsza ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr@bollo Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 u mnie po miesiącu jechania na 1.5v karta siadła i to raczej nie był przypadek bo to nie pierwsza ;/ no to teraz to mnie wystraszyles :huh: moze sprobuje na 1.4V :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RogerWhite Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 Wynik co prawda troche stary bo z kwietnia, ale zawsze to coś ;) A64 SanDiego 3700+ @ 3100 Mhz Galaxy 7900GT @ 660/1800 Mhz 3DMark 05 - 11133 Po niedzieli dojdzie E6420 @ 3.3Ghz więc kolejny wyniczek się szykuję :) ^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welyk Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 wybaczcie to pytanie ale ten wątek ma tyle stron ile ma... w Galaxy 7900GS z Zalmanem nie moge doszukać sie ustawień prędkości wentyla, cały czas kreci sie z predkoscią 30%, w idlu czy w grach no i w grach temp. skacze do prawie 80 stopni :/ mozna to ustawic w sterach nvidii? mam teraz wersje 94.24. ew. jak to regulować? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 Najpewniej nTune'em. Riva potrafi nie banglac... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welyk Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 :/ ani najnowszy nTune ani rivatuner nie daja rady, na rive wogóle nie reaguje, a nTune jakby nie widział wogóle wentyla na karcie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 Pozostaje ci zmiana prędkości obrotowej w biosie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grygiel Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 u mnie galaxy 7900GS na agp się wiesza nie tylko w 3dmarkach ale i w grach, pozostał mi do sprawdzenia zasilacz i mobo , dziś wsadze ją do innego kompa jak będzie to samo to porażka,karta ma tydzień. :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
t0bi Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 Witajcie. Mam problem. 2 tygodnie temu kupiłem BFG 7900 GS OC Dzisiaj chciałem wyczyścić kompa, wyjąłem grafę z kompa i co zobaczyłem ? Odlutowany jeden element na PCB ! Karta pracuje normalnie... ale jednak boję się jej teraz używać. Co z tym zrobić ? Na gwarę ? Co jeśli powiedzą, że "uszkodzenie powstało z winy użytkownika" ? Poniżej link do zdjęcia grafy: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fury Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 (edytowane) Witam! Od ponad roku jestem posiadaczem karty BFG GF7900 GTOC 256. Jak wiecie znacznik OC oznacza nic innego jak overclocked i tak więc Core wynosi 475MHz, natomiast Memory 680MHz. Niby świetnie... ale zachciało mi się jak wiadomo więcej mocy, dlatego też Core podniosłem do 530MHz a Memory do 816MHz i tak oto wzrosła temperatura z 45 do 55 w spoczynku i z 70 do 80 w grach. Niby nic się nie działo do czasu ukazania się znanego już pewnie wszystkim błędu windowsXP (białe literki na niebieskim tle) i o to po restarcie zaczeły się pojawiać dziwne rozciągnięcia i przebarwienia tekstur w grach. Poniżej są linki do zdjęć zrobionych w grze. http://i13.tinypic.com/6fgr3tf.jpg http://i17.tinypic.com/4v3reox.jpg Zastanawia mnie to czy to jest wina zbytnio wykręconej karty graficznej, bo na pewno nie jest to wina sterowników nvidia (instalowałem 6 wersji i nie widać poprawy) ani nie jest to wina kabla podłączonego do LCD. Za udzieloną mi pomoc i porady z góry dziękuje i pozdrawiam. @@@@@@@@@@@@@@@@@@ (nie mogę odpisywać do 22 bo warna dostałem ale edytować mogę, co prawda był taki post ale nic interesującego w nim nie znalazłem oprócz "to wina sterowników do grafiki"). Więc panie dr@bollo moja karta obecnie pracuje na standardowych zegarach i nic nie daje to, że schodzę niżej na Memory i Core. Edytowane 25 Czerwca 2007 przez Fury Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 (edytowane) odkrecilem wczoraj moje padlo do 475/600 i nadal to samo ;/ nie wiem juz co mam o tym myslec btw. napisalem maila do morele.net zobacze jutro co odpisza :P Edytowane 25 Czerwca 2007 przez DarkArrow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr@bollo Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 Witam! Od ponad roku jestem posiadaczem karty BFG GF7900 GTOC 256. Jak wiecie znacznik OC oznacza nic innego jak overclocked i tak więc Core wynosi 475MHz, natomiast Memory 680MHz. Niby świetnie... ale zachciało mi się jak wiadomo więcej mocy, dlatego też Core podniosłem do 530MHz a Memory do 816MHz i tak oto wzrosła temperatura z 45 do 55 w spoczynku i z 70 do 80 w grach. Niby nic się nie działo do czasu ukazania się znanego już pewnie wszystkim błędu windowsXP (białe literki na niebieskim tle) i o to po restarcie zaczeły się pojawiać dziwne rozciągnięcia i przebarwienia tekstur w grach. Poniżej są linki do zdjęć zrobionych w grze. http://i13.tinypic.com/6fgr3tf.jpg http://i17.tinypic.com/4v3reox.jpg Zastanawia mnie to czy to jest wina zbytnio wykręconej karty graficznej, bo na pewno nie jest to wina sterowników nvidia (instalowałem 6 wersji i nie widać poprawy) ani nie jest to wina kabla podłączonego do LCD. Za udzieloną mi pomoc i porady z góry dziękuje i pozdrawiam. a w innych grach masz to samo?jezeli tak to pamieci za bardzo krecone i wywala artefakty!zjedz troche z pamieci i patrz kiedy przestana byc widoczne w grze! jesli masz zwisy lub 'niebieski' ekran to za bardzo podkreciles rdzen karty!zjedz do momentu az pozbyjesz sie zwisow B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...