Skocz do zawartości
seba1983

Geforce 7900

Rekomendowane odpowiedzi

DarkArrow

Możesz powiedzieć jakie to stery ;) (nie jestem w temacie). Ja jade na 93.71 i chyba już są z deka wysłużone jeżeli można by tak powiedzieć. A i OpenGl testowaś na czym ? Quakewars, Q4, D3, Prey czy Sanctuary benhmark (z renderem OpenGl) ? Jeżeli poprawiają wydajność w OpenGL to super (w ogole ze poprawiaja framerate to w NV rzadkość). Jak możesz to napisz jeszcze o ile poprawiają wydajność :P.

Edytowane przez yuucOm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

te co podal sideband strone wczesniej: http://www.nvidia.pl/object/winxp_2k_162.15_pl.html

co do poprawionej wydajnosci w OpenGL wnioskuje to na podstawie Colina: Dirt bo chodzi on szybciej (a z tego co wiem jest on napisany pod OpenGL)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mi niestety stery nie pomogly ale sam znalazlem dlaczego u mnie nie smiga myslalem ze to problem po stronie taktowania gpu a tu jednak okazuje sie za 1400 to za duzo dla pamieci zmienilem na 1380 i problemy jak reka odjal zniknely ? gpu smignalem na 600mhz i smiga bez problemow wszystko co tylko sie da ... szkoda mi troche tych pamieci ale znowu szkoda mi tej karty oddawac tylko po to zeby podkrecic do 1500-1600 kurde atitool mi nie chce dzialac blad aplikacji wyskakuje a bym moze sprobowal z poluzowaniem timingow :/

a 5300 pkt w 3dmarku 2k6 nie jest zle ;)

Edytowane przez hanti

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam!

dzisiaj sprobowalem v-moda 1.4V na gpu mojej Galaxy!

wszystko niby ok ale temp w stresie skoczyla o ok.10-15 stopni!!!

jak dla mnie za duzo! w stresie pierwszy raz zobaczylem 78 stopni!

a poza tym w 3marku2003 w pierwszym tescie wylaczyl mi sie monitor przy taktach 640/850! za malo korzysci wiec usunalem moda!

p.s. poleccie jakas gierke gdzie najlepiej widac artefakty jak sa przekrecone pamieci !!

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobra ja zglupialem ogolnie karta sie sama naprawila po tym obnizeniu zegarow jakos instalnalem atitola dalem zeby sam wykryl czestotliwosci pamieci i lecial lecial na 801 jakis kwadracik zobaczylem to zatrzymalem 775 ustawilem rdzen 600 i wszystko smiga wszystkie marki w 2k3 22500 w 2k6 5600 nie wiem jak to sie stalo ale nie bede plakac jedyna roznica to ze atitolem podkrecone i w tle mam go wlaczonego ale nawet nie chce mi sie sprawdzac czy cos da jak wylacze, a no i ostatnia mozliwosc ze po restarcie znow bedzie cos nie dzialac ale tego narazie tez nie chce sprawdzac ;p

pozdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

c2d 3.1ghz + 2gb ram a z wykrzaczeniem no tez cos czuje ze wkoncu cos bedzie nie tak ale ogolnie wczesniej zawsze w tych samych miejscach cos jej nie pasowalo i obraz znikal albo krzaczki teraz wszystko smiga ogolnie full stable

a co do tych 690 co myslisz ze by sie wykrzaczyla to nie bylo tak opisze dokladniej

pstryk sobie walnalem 560/750 wlaczam marka 2k6 nima obrazu odkrecam wyszstko jest obraz smiga rdzen zostawiam sama pamiec na 750 pstryk nie ma obrazu znow odkrecam pamiec rdzen 580 wszystko smiga ale ze jak pametam cos nie pasowalo wczesniej kiedys dalem 690 na pamiec , rdzen 600 i smiga rowniez wiecej mi sie nie chce kombinowac jak na prawdopodobnie uposledzona karte..

ale po Twoim poscie jednak zrobilem atitola bo jak wczesniej pisalem cos blad wyskakiwal ale ok jak juz odpalilem zrobilem scan na mem do 800 polecialo i wtedy maly kwadracik sie pojawil na chwile walnalem 775 i tak smiga do teraz czyli 600/1550 wszystko marki 2k6 2k3 po 5 razy gothic 3 elegancko ;)

ale cos mam przeczucie ze po restarcie znow cos sie jebnie

pozdr

ps odezwe sie jak znow cos padnie jesli nic nie dam znac tutaj to znaczy ze sie jakos cudownie sama naprawila tzn tez nowe stery sa te 16x.xx ale na nich juz robilem to co opisalem wyzej i obraz znikal i tak wiec... ale moze jakos sie "dotarly" te drivery albo cos ;)

Edytowane przez hanti

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tym wywalaniem się Galaxy 7900GS w 3DMarkach i niektórych grach to normalka. Na szczęście panowie serwisanci w ESC cierpliwie wymieniali mi uszkodzone modele na nowe. Obecnie posiadam czwartą sztukę 7900GS i jak narazie chodzi dobrze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam 2 problemy z BFG 7900GS OC.

Pierwszy jest taki, że jak ją podkręcę to rdzeń skacze z ustawienia nominalnego do podkręconego...

Screen:

Dołączona grafika

Drugi problem to wydajność tej karty... Czy możliwe aby na kompie z siga w 3dmarku 2001 na taktach 640/1800 miała 24k pkt ? :blink: Bo tyle mam...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodzi o to, że jak np ustawie na rdzeniu 650Mhz to pochodzi dajmy minute, karta wraca do domyślnych ustawień (560Mhz), pochodzi trochę i znów wraca do 650 Mhz... i tak w kółko. Gdzie mogę gubić te punkty ? Czyżby procesor ograniczał karcioche ? Dzisiaj podkręcałem jeszcze 7600GS i miałem 20,5k a na ocniętej 7900GS mam 24k :/ Dziwne to trochę...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodzi o to, że jak np ustawie na rdzeniu 650Mhz to pochodzi dajmy minute, karta wraca do domyślnych ustawień (560Mhz), pochodzi trochę i znów wraca do 650 Mhz... i tak w kółko. Gdzie mogę gubić te punkty ? Czyżby procesor ograniczał karcioche ? Dzisiaj podkręcałem jeszcze 7600GS i miałem 20,5k a na ocniętej 7900GS mam 24k :/ Dziwne to trochę...

Zdaje sie że proc ogranicza Ci tą 7900GS....a to 20,5k na 7600GS to raczej też malutko i proc też ja dławił więc co dopiero 7900GS ;] Ale 01 narazie zostaw....zobacz ile będzie w 05 ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja na tym "moim" 76GS mialem ~23500 pktow bez zabawy z LoD'em :P (procek 2520MHz, pamieci 210MHz, grafa 675/1680) Edytowane przez DarkArrow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja na tym "moim" 76GS mialem ~23500 pktow bez zabawy z LoD'em :P (procek 2520MHz, pamieci 210MHz, grafa 675/1680)

Czyli coś mnie jednak ogranicza... postawie czysty system i zobacze. W marku 03 miałem coś koło 8k na 7900GS

Podkręcam RT.

BTW. Dzisiaj całkowicie odpadł mi ten kondensator o którym pisałem wyżej, karta nie działa, i nie wiem czy go lutować, czy dać na gwarę...

Jak myślicie, powiedzą, że to z winy użytkownika ?

Tutaj opisywałem to wcześniej: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic...24&st=3900#

Post #3987

Edytowane przez t0bi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

t0bi pecha masz ;/ mysle, ze powinni uznac gwarancje

Też mi sie tak wydaje, w końcu dla nich to nie jest jakiś wielki wysiłek, a mają do zyskania zadowolonego klienta :wink:

Problem jest tylko taki, że koleś od którego wziąłem karte, nie chce mi dostarczyć gwarancji... Wcześniej mówił, że gdzieś ma, ale znajdzie... Ale to już zupełnie inna bajka...

Dobrze, że nie dałem mu jeszcze 100 zł :P

Jak mi nie uznają gwary, albo koleś mi jej nie da, to skoczę do jakiegoś elektronika i mi przylutuje za 2 piwa :wink:

Sam bym to przylutował, ale nie mam lutownicy małej mocy, tylko 120-tke :P

Edytowane przez t0bi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

prawdopodobne lekarstwo na nasze smieszne kwadraciki w galaxy cm za 400zl ;p

http://quakehanti.webpark.pl/glx7900gs.cm.1.4.rom

oczywiscie na wlasna odpowiedzialnosc etc bez karty na pci lepiej nie ruszac ;p

jakby cos komenda do flashu "nvflash -4 -5 -6 -n xxx.rom"

ja testuje i sie trzyma choc chwilke tylko testuje ;) ale biosik smiga

pozdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja ci powiem, ze zlalem to cieplym moczem - i po tym jak to zlalem komp chodzi juz 72h bez wylaczenia, gram w rozne gry i nic sie nie wywalio :P

wnioskuje, ze poluzowales timingi pamieci?:) jak cos zdaj relacje z oc :P

Edytowane przez DarkArrow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi