CzArNy` Opublikowano 30 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2007 przeczytaj kika stron wstecz... krotko powiem, ze ta grafa lubi sprawiac klopoty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 30 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2007 No to mnie troche zasmuciliscie Panowie. A chcialem sobie kupic na wakaje tego 7900GS :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 30 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2007 Kup sobie 8600GT i go ostro wykręć. Wyjdzie na to samo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 30 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2007 (edytowane) po wczorajszym freezie i dzisiejszym tez :P - widac, ze to jednak losowa sprawa :) bo wczesnije kika dni dobrze :D zasugerowalem sie postem hantiego o tym, ze odkrecil ram na grafie z 700 do 690 i po ktotkim tescie nic mu sie nie wywalilo w marku 03 zrobilem to samo i przez 2h byl spokoj - najczesciej sie lubil wywalac po 40 min (takze zdarzalo sie po 2 drugil Loopie, no ale jak pisalem wczesniej to zalezy :P) teraz bede siedzial kilka dni na tych taktach i zobacz... mozliwe, ze hanti mial racje i timngi sa za ostro ustawione, w wyniku czego na wiekszosci tych kart takty 700 juz sa za duze, a na innych (maybe lepsza kosc) da jeszcze rade troche podkrecic najlepiej, zeby hanti dal znac jak u niego karta bryka na przerbionym biosie, a nie zadowolonym proponuje odkrecic troche pamiec Edytowane 30 Czerwca 2007 przez DarkArrow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shymeq Opublikowano 30 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2007 majki :-] hahaha ... dobry jestes :P DDR znaczy DUBLE Data Rate (jakos tak) cyzli czestotliwosc pamieci kary jset tak jakby mnozona ---- wstyd----- mi :-] jak masz dajmy na to 700MHz to w DDR jest to 1400 jak masz -- -- -- -- -- 800MHz to w DDR jest to 1600 niby sciema ale jaka realna :D A TAK SWOJA DROGA (bo nie wiem na ktorej z 136stron jest watek o wydajnosci) JAKIE WYNIKI w markach05 i 06 sa po podkreceniu galaxyGS taktowanej 600/1600 ????? Ja na swojej Galaxy 7900GS po OC jak z sygnatury miałem takie wyniki 3DMark01: 45192 3DMark03: 26284 3DMark05: 11584 a w 06 ~ 6600 pkt :) Teraz na razie czekam bo karta zdechła i pojechała do serwisu, tak więc żeby jakoś przeżyć bez 7900 kupiłem na Allegro za 149PLN 6600GT, trochę go pokatuję :D:D B-) Bo już nie moglem wytrzymać przy rozdziałce 800x600 256 kolorów, na S3 Trio :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomas Opublikowano 30 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2007 DarkArrow - też to pisałem parę stron wcześniej w tym wątku (tak mi się w każdym razie wydaje), skręciłem moją kartę na ustawienia sklepowe (w Rivatunerze) i freezy zniknęły (testuje tydzień, ale niezbyt ostro), więc coś jest na rzeczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 30 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2007 No to mnie troche zasmuciliscie Panowie. A chcialem sobie kupic na wakaje tego 7900GS :/Pociesze Cie - moja mi zadnych klopotow nie sprawia :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 30 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2007 No to mnie troche zasmuciliscie Panowie. A chcialem sobie kupic na wakaje tego 7900GS :/ Pociesze Cie - moja mi zadnych klopotow nie sprawia icon_smile3.gif Moja też ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hanti Opublikowano 30 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2007 najlepiej, zeby hanti dal znac jak u niego karta bryka na przerbionym biosie, a nie zadowolonym proponuje odkrecic troche pamiec karta w pelni naprawiona na tym biosie w dodatku na 590/790 smiga jak szalona ;) pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 30 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2007 (edytowane) jeszcze zastosuje ten myk z wroceniem do standardowych taktowani :) 6h jechalem na 540/690 maybe pomoglo :] - jak nie to wgrywam biosik a tym co grafa dziala w pelni dobrze to tylko sie cieszyc :] moze czym pozniej kupowana to tym sprawniejsza :) Edytowane 30 Czerwca 2007 przez DarkArrow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hanti Opublikowano 30 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2007 (edytowane) wydaje mi sie ze pomoglo ale na Twoim miejscu dodatkowo pyknij sobie biosik tak jak ja zrobilem ogolnie jest to oryginalny bios od 7900gs galaxy, ma standard taktowanie 475/700 jedynie tam pare drobnych poprawek z szybkoscia wentylatorka wyjscie tv text etc. A pozatym ogolnie bios jest nowszy 5.71.22.44 pozdr Edytowane 30 Czerwca 2007 przez hanti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hill70 Opublikowano 30 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2007 @hanti z tym biosem to troche dziwne, niby ma numeracje 5.71.22.44.00 ale wg. daty jest z września 2006, a mój oryginalny niby wedle numeracji (5.71.22.42.00) jest starszy ale znowu jest on ze 2 stycznia 2007 to jak to jest no i patrząc w Nibitorze w zakładce "Boot settings" to mój ma nr V913, a ten podesłany przez Ciebie - V776, zagadka. Acha i jeszcze w linijce "Product" w twoim biosie jest: G71 Board p455h8s a w moim końcówka wygląda p455h0s, i różnica jest w defaultowych taktowaniach, czyżby te "p455h8s" miały 475Mhz dla GPU, a te "p455h0s" - 540Mhz ? Może tu jest klucz do "niestabilności" co poniektórych egzemplarzy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hanti Opublikowano 30 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2007 no wlasnie wiem ze niby starszy etc ale wiem ze jest to oryg bios z starszej wlasnie galaxy 7900gs mozlwie ze cos przekobinowalo galaxy z tym nowym biosem nie wiem;p moze cos im sie pomylilo ? ;) a co do taktowania rdzenia raczej nie w tym problem bo smiga na 590 w tej chwili pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hill70 Opublikowano 30 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2007 @hanti zapodałem tego twojego biosa i ni chu.. chu.. na 600Mhz wywala sie mi w Far Cry po kilku minutach grania, a mój oryginalny do 630MHz pozwala pohulać... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majki Majk Opublikowano 30 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2007 (edytowane) wydaje mi sie ze pomoglo ale na Twoim miejscu dodatkowo pyknij sobie biosik tak jak ja zrobilem ogolnie jest to oryginalny bios od 7900gs galaxy, ma standard taktowanie 475/700 jedynie tam pare drobnych poprawek z szybkoscia wentylatorka wyjscie tv text etc. A pozatym ogolnie bios jest nowszy 5.71.22.44 pozdr Znalazłem BIOSa do tej grafy ale na PCI-E... Przy okazji, moja karta ma fabryczny BIOS 5.71.22.56. Ja mam kartę na AGP. Czy ktoś może wie gdzie mogę znaleźć jakiegoś starszego BIOSa dla AGP? Edytowane 30 Czerwca 2007 przez Majki Majk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 1 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2007 (edytowane) wydaje mi sie ze pomoglo ale na Twoim miejscu dodatkowo pyknij sobie biosik tak jak ja zrobilem ogolnie jest to oryginalny bios od 7900gs galaxy, ma standard taktowanie 475/700 jedynie tam pare drobnych poprawek z szybkoscia wentylatorka wyjscie tv text etc. A pozatym ogolnie bios jest nowszy 5.71.22.44 pozdr mi sie wydaje, ze tez :P jak narazie przez 12h testowania zero problemu ^^ - marki i gry Edytowane 1 Lipca 2007 przez DarkArrow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hanti Opublikowano 1 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2007 wiec cos musi byc w tym magicznym 690 na mem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grygiel Opublikowano 1 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2007 Jak sie komuś wiesza w 3dmarkach albo grach to zmniejszyć taktowanie rdzenia i będzie dobrze, tylko chyba nie o to w tym wszystkim chodzi , np u mnie z 550 na 470 bez sensu że zamiast podkręcać to trzeba obniżyć taktowanie :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majki Majk Opublikowano 1 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2007 (edytowane) Jak sie komuś wiesza w 3dmarkach albo grach to zmniejszyć taktowanie rdzenia i będzie dobrze, tylko chyba nie o to w tym wszystkim chodzi , np u mnie z 550 na 470 bez sensu że zamiast podkręcać to trzeba obniżyć taktowanie :cry: Ja mam to samo... U mnie grafa zaczęła działać stabilnie przy 460MHz na rdzeniu. Pamięci można podkręcać ale za dużo to nie daje. Kupiliśmy z kolegą karty od tego samego kola z Allegro. Ciekawe czy całą partie miał taką? Dalej szukam BIOSa pod AGP... Edytowane 1 Lipca 2007 przez Majki Majk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 1 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2007 (edytowane) a u mnie wlasnie rdzen moze byc na 400 i dalej to samo... natomiast po odkreceniu pameci full stabilnie (a po powroceniu do standardowy taktowan tez :P) nie wiem ocb ale wszystko dziala pieknie :) Edytowane 1 Lipca 2007 przez DarkArrow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sarmat Opublikowano 1 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2007 Jak tam u was z temperaturami 7900GS? Ja mam kartę od Galaxy (540/1600) z Zalman'em i po podłączeniu wentylatora do zwykłego 12V GPU idle'uje na poziomie 45*C (temperatura otoczenia 25*C), a w stressie (mierzone w ATITool'u z wykresem) ma około 62*C. Czy to normalne temperatury? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 1 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2007 Troszkę pomęczyłem swojego 7900GT i wyniczek jest dość ładny (link w sigu), spróbuję przekroczyć 13000. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hill70 Opublikowano 2 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2007 @sarmat - nie wiem czy "normalne" ale ja mam podobnie i wszystko działa więc chyba o.k. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 2 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2007 Jak tam u was z temperaturami 7900GS? Ja mam kartę od Galaxy (540/1600) z Zalman'em i po podłączeniu wentylatora do zwykłego 12V GPU idle'uje na poziomie 45*C (temperatura otoczenia 25*C), a w stressie (mierzone w ATITool'u z wykresem) ma około 62*C. Czy to normalne temperatury?Jest spoko, nie masz sie co martwic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 2 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2007 Ja wymodziłem coś takiego w 05 ;] Nie wiem czy to max memek :P Szkoda tylko że są gołe ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tHe mRuWa Opublikowano 2 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2007 (edytowane) 7900gs w apollo http://www.apollo.pl/store/show_detail/33367 to wersja 475/700 czy 600/800, wie ktos? Na maila nie odpowiadaja - wogole w tym sklepie prawie wszystko maja tak kijowo opisane... A czy ten 8600gt nie bedzie lepszym wyborem http://x-kom.pl/index.php?show_prod=20524 tanszy, takie same taktowania? Edytowane 2 Lipca 2007 przez tHe mRuWa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hill70 Opublikowano 2 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2007 @the mruwa jak to jest "coolermaster" to 540/1400 MHz pewnie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 2 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2007 @tHe mRuWa Poszukaj lepiej jakiejś używki na gwarancji z Allegro. Całkiem ładne egz. można wyrwać za ok ~400zł. Widziałem szt. robiącą ~12k z Vmodem + Zalman (Cu) za ~430zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tHe mRuWa Opublikowano 2 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2007 (edytowane) Coolermastery widze na allegro tez 600/800, pozatym apollo ma dobre ceny, a tu jeszcze znaczek promocji, wiec wydaje mi ze to wlasnie taka wersja, ale poki nie bede pewny to nie bede ryzykowal... Nie bardzo moge kupic karte uzywana, musi byc sklep, bo to nie jako idzie na wymiane z moim 7600gs. Pozatym mocno sie zastanawiam nad tym 8600gt...duza roznica bedzie miedzy nimi? Czy beda raczej porownywalne?:) qrde z orba wychodzi mi ze w 3dmarku06 to jakies 2000pkt :( prawda to, dobrze ocenilem? Edytowane 2 Lipca 2007 przez tHe mRuWa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 2 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2007 Jak się bawisz w vmody to tylko i wyłącznie 8600GT Palit, bo kręcą się niesamowicie, jak nie to lepiej 79GS CM [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...