yuucOm Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Nie panikuj :wink: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=242502 Ziom ratujesz mnie :). Wielkie dzieki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dia8el Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 po kolejnej probie OC karty na nowych sterach: odinstalowalem zainstalowalem nowe wywalilem wszystko i zostal tylko powerstrip + panel nvidia w zadnym z ww. nie moge ani o 5mhz zmienic zegarow na mem i core WTF!?? :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
N4RMER Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Mam małe pytanko jakie macie temperatury na swoich Galaxy 7900GS Cooler Master Pciex? Największa i najmniejsza mnie interesuje, oraz podczas pracy w systemie (np. net, muzyka) i podczas gry. Najlepiej aby temperatury był z ATITOOL . Z góry dzieki. Ja mam wersje 600/800 z napięciem na rdzeniu 1.4V to temp w idle 53-59C, w load to do ~85C. Karta bez żadnego nawiewu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Above Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 dostałem już mojego 7900Gt . Std chłodzenie jest mało wydajne igłośne więc będe zamawiał Accelero S1 + nawiew 120mm + 8 radiatorów zalman na układy zasilające . Mam nadzieje że takie zaopatrzenie pozwoli tej karcie żyć długo i szczęśliwie :-P Nie mogłem oprzeć się żeby sprawdzi choć troszkę jej o/c , wiadomo std cooler sie nie nadaje ale karta ku mojemu zdziwieniu poszła bez problemu na 560/1600 :D Wynik w 3dmark 03 to 19,5k więc nie jest źle , będe miał nowe chłodzenie to na pewno 20k przebije :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_bartx Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Mam takie pytanie - jaka temperatura zaczyna ograniczać kartę w OC? Karta jak w sigu, temperatura przy stresowaniu ATi Toolem to 74C. Nie mam żadnych zwiechów, artefaktów itp., no ale rdzeń dalej jak 580MHz nie idzie :mur: Nieraz widziałem, że po zmianie chłodzenia karta miała wyższe wyniki w OC. Szczególnie na rdzeniu mi by zależało, bo on daje dość sporo, a pamięci mam dość wysoko taktowane. Może układy zasilające się przegrzewają? Mam tam jakiś nawiew na kartę, ale niezbyt mocny, w każdym razie niektóre z tych "kostek" na plecach parzą... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barder90 Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 (edytowane) Wiem ,że ten temat był już poruszany.... Jakie są najlepsze sterowniki dla Geforce 7900GS od Galaxy CM z XTreme-G? Obecnie używam 93.71 od Nvidii. Przetestować chce ponieważ po podkręceniu rdzenia z 540 na 570 nie ma żadnego wzrostu wydajności (smarki) nawet jest spadek :lol: Tylko grafę kręciłem(ATITOOL). Może wiecie czemu tak jest? UPDATE: Ze sterami XTreme-G 94.24 XP 32bit nadal są takie spadki po podkręceniu. A Aquamarku3 z 83k na 71k... Ciekawe dlaczego.... Edytowane 24 Sierpnia 2007 przez barder90 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Masz przekrecony rdzen. Widocznie 570MHz to za duzo dla Twojej karty. Ustaw 560MHz i sprawdz czy nadal beda spadki, jak tak, to obniz na 550MHz itd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Mam takie pytanie - jaka temperatura zaczyna ograniczać kartę w OC? Karta jak w sigu, temperatura przy stresowaniu ATi Toolem to 74C. Nie mam żadnych zwiechów, artefaktów itp., no ale rdzeń dalej jak 580MHz nie idzie mur.gif Nieraz widziałem, że po zmianie chłodzenia karta miała wyższe wyniki w OC. Szczególnie na rdzeniu mi by zależało, bo on daje dość sporo, a pamięci mam dość wysoko taktowane. Może układy zasilające się przegrzewają? Mam tam jakiś nawiew na kartę, ale niezbyt mocny, w każdym razie niektóre z tych "kostek" na plecach parzą... Myśle że temperatura jako taka jak na 7900GS nie jest znowu wysoka, więc jakimś specjalnym hamulcem w OC ona nie jest, stawiałbym albo na przegrzewające sie mosfety, na które załóż radiatory bądź daj solidny nawiew, albo poprostu karta sie kończy już.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barder90 Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Teraz puściłem z 540MHz na 620MHz. W 3DMarku03 wzrost z 17372 na 17936 . Mały chyba ten wzrost? Pamięci podkręcić może bo na dev. 700MHz chodzą.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_bartx Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Podkręć pamięci, bo przepustowość może być niewystarczająca. Najlepiej podkręcać i to i to naraz. U mnie np. pamięci w zasadzie od 880MHz dają tylko symboliczny przyrost wydajności - góra kilkadziesiąt punktów markach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barder90 Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Mam stabilne 620 na rdzeniu kiedy obniżę pamięci z 700 na 690. Ale nadal wzrostu wydajności takiego nie ma.... Ile muszą być podkręcone pamięci na grafie by 600 na rdzeniu dawało jakiś wzrost? Jak jeszcze procesor podkręciłem na 2.7GHz to wzrost w 01SE marku był z 23k na ~30k. Więc to by proc hamował grafikę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2007 W 3dmarku 2001se proc ma bardzo dużo do powiedzenia (wynik bardzo zależy od procka). Weź po testuj na 3dmarku 2005. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andżej Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2007 (edytowane) Jakie sterowniki mają opcję blokowania odświeżania dla danej rozdzielczości nawet w grach ? Dodam może, że mam Win Xp home sp2 i zamiar grania w STALKER. Edytowane 26 Sierpnia 2007 przez Andżej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barder90 Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2007 A więc tak na samym podkręconym procku a grafie na default w marku 01SE wynik słabszy o 800 marków. Dziwne to zaczyna być.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Jakie sterowniki mają opcję blokowania odświeżania dla danej rozdzielczości nawet w grach ? Dodam może, że mam Win Xp home sp2 i zamiar grania w STALKER. Chyba wszystkie do 1xx.xx. Ja miałem blokowanie odświeżenia na 93.71 + coolbits (bez chyba nie mimo ze coolbits to tylko do oc sa ;d). Nowe stery ssą ale ja musze je mieć bo w Bioshocka będę grał. Jak ty nie masz zamiaru w to grać trzymaj sie 93.71 :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Wiem, że temat wałkowany wiele razy więc proszę nie bić :) Zastanawiam się nad sterami. Wybrałem 162.18 by side. Czy może jednak inne? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki_matrix Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Te sterowniki są jak najbardziej wporządku bardzo dobre parametry jakość wydajność w grach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Chyba wszystkie do 1xx.xx. Ja miałem blokowanie odświeżenia na 93.71 + coolbits (bez chyba nie mimo ze coolbits to tylko do oc sa ;d). Nowe stery ssą ale ja musze je mieć bo w Bioshocka będę grał. Jak ty nie masz zamiaru w to grać trzymaj sie 93.71 :).U mnie demo Bioshocka na 93.71 smiga bez problemow :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_bartx Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 (edytowane) Myśle że temperatura jako taka jak na 7900GS nie jest znowu wysoka, więc jakimś specjalnym hamulcem w OC ona nie jest, stawiałbym albo na przegrzewające sie mosfety, na które załóż radiatory bądź daj solidny nawiew, albo poprostu karta sie kończy już....Na frazpc.pl był test 7900GS no i było tam też OC. 7900GS referencyjna zrobiła 605MHz na rdzeniu a grzała się w stresie do 67C, po zmianie na Pentagrama XC-70 CU miała już tylko 46C pod obciążeniem (wentyl na maximum) i rdzeń poszedł na 630MHz. Jak dla mnie dość ładny przyrost. Będę musiał sobie sprawić jakieś chłodzenie, bo karta ma pamięci, które osiągają wysokie zegary, i każdy przyrost MHz na rdzeniu podnosi wyniki. Do tego cisza, której ten mały wiatraczek nie zapewnia. Edytowane 30 Sierpnia 2007 przez BArt_X Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Na frazpc.pl był test 7900GS no i było tam też OC. 7900GS referencyjna zrobiła 605MHz na rdzeniu a grzała się w stresie do 67C, po zmianie na Pentagrama XC-70 CU miała już tylko 46C pod obciążeniem (wentyl na maximum) i rdzeń poszedł na 630MHz. Jak dla mnie dość ładny przyrost. Będę musiał sobie sprawić jakieś chłodzenie, bo karta ma pamięci, które osiągają wysokie zegary, i każdy przyrost MHz na rdzeniu podnosi wyniki. Do tego cisza, której ten mały wiatraczek nie zapewnia.Accelero S1 + ew wentyl 12cm :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Above Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Accelero S1 + ew wentyl 12cm :)polecam też zalmiego u mnie 37*C w ilde i 50*C stres :) czyż nie uroczy :-P ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_bartx Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 aldam -> jak idzie twoja EVGA 7900GS? Dickson -> czy ten Zalman podniósł coś OC rdzenia/pamięci? Jak jest ustawiony - 5/12V? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Above Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 aldam -> jak idzie twoja EVGA 7900GS? Dickson -> czy ten Zalman podniósł coś OC rdzenia/pamięci? Jak jest ustawiony - 5/12V? 5V co do o/c względem std chłodzenia to Ci nie powiem gdyż bałem sie kręcić na tym [ciach!]ianym chłodzeniu od galaxy , na pewno dał dużo w o/c bo pamiątki lecą nawet na 1900 :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
>PePeK< Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 czy ten Zalman podniósł coś OC rdzenia/pamięci? Mam takiego samego zalmana vf900 to dał do OC. Na starym CoolMaster rdszeń max. 630MHz a na tym Zalmanie 660MHz stabilnie, po rozgrzaniu ATIToolem 670MHz bez artów. Dodam że na Galaxy 7900GS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BorysVasiliev Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Umnie na Palicie udało się uzyskać: GPU 450@620 MEM 1320@1620 Chłodzenie Pentagram CU 70+ skręcony na 2500 obr Temp w stresie 55C po 10 loopach 3dmarka06 Vmody sobie daruje! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Chyba czas powazniej zastanowic sie nad wiekszym napieciem na rdzen + zmiana biosu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 aldam -> jak idzie twoja EVGA 7900GS?Na razie idzie do mnie e2180 i dojść nie może a myślałem że dzisiaj potestuję :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_bartx Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Heh - dzisiaj dałem dość ładny nawiew na moją kartę i zrobiłem wszystkie testy (marki) na taktowaniach 580/1926MHz. Były małe arty (pojedyncze czarne kropki), ale jak na standardowe chłodzenie bez v-modów to jestem zaskoczony :P Nie wiem co tam za kostki wsadzili, bo chyba na pewno nie 1.4 ns :D Co do chłodzenia - najprawdopodobniej będę rozglądał się za Zalmanem VF900 CU, bo te inne mnie jakoś nie przekonują. Warto zamiast standardowych radiatorków z tegoż Zalmana założyć miedziane Thermaltake? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 @BArt_X Zastanów się poważnie nad Accelero S1 + wentyl. NIe dość , że parę groszy taniej to napewno temp. będą niższe niż w zalmanie. Jak tylko potestuję kartę i wszystko będzie działać bez problemów to kupię S1. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Above Opublikowano 1 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2007 (edytowane) Heh - dzisiaj dałem dość ładny nawiew na moją kartę i zrobiłem wszystkie testy (marki) na taktowaniach 580/1926MHz. Były małe arty (pojedyncze czarne kropki), ale jak na standardowe chłodzenie bez v-modów to jestem zaskoczony :P Nie wiem co tam za kostki wsadzili, bo chyba na pewno nie 1.4 ns :D Co do chłodzenia - najprawdopodobniej będę rozglądał się za Zalmanem VF900 CU, bo te inne mnie jakoś nie przekonują. Warto zamiast standardowych radiatorków z tegoż Zalmana założyć miedziane Thermaltake?te radiatorki od zalmana są w zuepłności wystarczające , bałbym się zakładać miedź na memki imho... Odpaliłem Bioshocka na 7900Gt i powiem wam ze ta karta pomimo swego stażu świetnie sobie radzi , wszystkie opcja na maxa w 1280x0124 daje rade (wyłączne tylko global cos tam ) :D Edytowane 1 Września 2007 przez Dickson Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...