Mayo Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2007 Śrubokręt + miernik. 1 obrót w prawo, pomiar napięcia, 1 obrót, pomiar itd, aż do uzyskania porządanego napięcia. HF & GL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2007 Skad wiesz ze w prawo? i skad wiesz ze po jednym obrocie bedzie widoczna jakakolwiek zmiana napiecia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 ja tam proponuje odezwac sie to Yoto odnosnie obslugi vmoda. a najlepiej go nie ruszaj, bo karta jest ode mnei a ja wszystko widze, czytam i notuje :D ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 ja tam proponuje odezwac sie to Yoto odnosnie obslugi vmoda. a najlepiej go nie ruszaj, bo karta jest ode mnei a ja wszystko widze, czytam i notuje :D ;)e tam, no powiedz mi, ze jak karta padnie to wymienisz mi ją od ręki? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 e tam, no powiedz mi, ze jak karta padnie to wymienisz mi ją od ręki? :D oczywiscie :lol: ale chyba na 7300gt [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans15336 Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 ale ja dalej nie wiem co to zElman :!: :?: Może jakaś podróbka ZALMANA :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 Skad wiesz ze w prawo? i skad wiesz ze po jednym obrocie bedzie widoczna jakakolwiek zmiana napiecia?Metoda prob i bledow jest najlepsza :wink: Hmmm u mnie jakos zawsze w prawo sie kreci :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 Sprawdzałeś na wykresie w RT? Jezeli faktycznie zegary spadają, to faktycznie dziwne...Dokładnie grzesiu. Najpier zobaczyłem ze 2 petla w 3dmarku05 ma takie wyniki jak na def ale po OCed wiec sie zdziwiłem o co biega. Zostawiłem Hardware monitor i co widze: ze nawet w obciazeniu 3d zegary sie nie zwiekszają :?. To samo miałem na 5900xt - mnie to juz dobija. Na wszystich sterach i na 2 RT patrzyłem ale zawsze mi t5akty do def spadają. Temp w stressie nie przekracza 50 stopni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 (edytowane) ale ja dalej nie wiem co to zElman :!: :?: Pomylił się pewnie ktoś i zamiast Zalman napisał Zelman, ot cała filozofia :blink:. yuucOm nie bajerujesz nic ;)? Screeny jakieś masz? Jaka wersja sterów? BTW z ciekawości zapuszczę RT i Hardware Monitoring podczas grania, zobaczę. WY też tak zróbcie. Zobaczymy co z tego będzie. Może to jest jakaś wada fabryczna, czy cuś? Może ktoś sobie z nas jaja robi. BTW kupiłem sobie wentyl 120mm Titana(+12V), jako nawiew na grafę. Chyba, nic się nie stanie niepożądanego, jak podepne go pod Chassis Fan Connector (CHA_FAN1), bo to wejście na wentyl? Sry za takie lamerskie pytanie. Ostatnio przypadkowo dotknąłem bolcami od miernika CHA_FAN1 to pc się wyłączył, zabezpieczenia w zasiłce zadziałały, przez chwilę nie wstawał, lecz wkońcu wstał :lol:. Edytowane 11 Stycznia 2007 przez Spylon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 Na wszystich sterach i na 2 RT patrzyłem ale zawsze mi t5akty do def spadają.Przecież już pisałem to są ewidentne freezy , spróbuj zmniejszyć taktowanie pamieci systemowej do 200mhz(400mhz efektywnie) lub wogóle odkręć proca do standardowych taktowań. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayo Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 (edytowane) Skad wiesz ze w prawo? i skad wiesz ze po jednym obrocie bedzie widoczna jakakolwiek zmiana napiecia?Odpowiedź bynajmniej banalna. Mam tak samo jak on... I po 1 obrocie, max dwóch już jest zmiana. Edytowane 11 Stycznia 2007 przez Mayo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ruonim Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 A ja bym dal za te glupie dogadywania za literowke % i za offtop ><. To ma ktos tego Zalmana v700-cu na 7900gs? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 A ja bym dal za te glupie dogadywania za literowke % i za offtop ><.to daj ;) To ma ktos tego Zalmana v700-cu na 7900gs? mowilem => moj sig Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fishu Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 Da się w Palicie 7900 Gs zmienic predkość wiatraczka przez rive? lub jakimś innym...? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 Da się w Palicie 7900 Gs zmienic predkość wiatraczka przez rive? lub jakimś innym...? Nie da się, mozna wyedytowac BIOS i wgrać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fishu Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 Heh a cięzko to zrobić ? :D troszke dużo stron zeby szukac:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 Heh a cięzko to zrobić ? :D troszke dużo stron zeby szukac:P Łatwo, musisz zgrać bios z karty (oryginalny), wyedytowac go w jakims programie do edycji (Bios Modifier) i potem wgrać spowrotem. Jak to dokładnie zrobić i jakie komendy wpisywać to Ci nie powiem, bo nie pamiętam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 Przecież już pisałem to są ewidentne freezy , spróbuj zmniejszyć taktowanie pamieci systemowej do 200mhz(400mhz efektywnie) lub wogóle odkręć proca do standardowych taktowań.Nic nie dało. To samo miałem na 5900xt. NIe wiem może na Viscie bedzie inaczej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fishu Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 Ktoś z forumowiczow wie jak zmienic BIOS do karty PALIT GF 7900 gs ,żeby wiatraczek wolniej chodził ? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 a ja mam taką mini-ciekawostkę dla posiadaczy 7900 GTO. Otóż na chlodzeniu tej karty, na wiatraku widnieje naklejka MSI. Niedawno czyszczac to chlodzenie, przyglądnąłem sie bliżej wentylatorowi, a dokładniej tej naklejce, i co zobaczyłem? Pod naklejką MSI jest naklejka referencyjna nVidii, taka jak na GTX :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klami85 Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2007 (edytowane) Ktoś z forumowiczow wie jak zmienic BIOS do karty PALIT GF 7900 gs ,żeby wiatraczek wolniej chodził ? :D 1. ściagasz nibitora i nvflasha 2. Odpalasz nibiotra 3. otwierasz bios ze swojej karty (tools--->read bios) 4. robisz kopie na wszelki wypadek (file---> save bios) 5. wchodzisz w zakladke "Temperatures", zmieniasz fanspeed (wartości są w procentach) 6. zapisujesz bios 7. odpalasz dosa 8. wgrywasz bios nvflash (nazwa pliku) 9. restart 10. otwierasz browar :lol: edit uprzedzając twoje następne pytanie: Wszystko ściągniesz z www.google.pl Edytowane 12 Stycznia 2007 przez klami85 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fishu Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2007 Ale to dosa z dyskietki mam odpalic czy jak ? :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
the_quick Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2007 Ja edytowalem te ustawienia w procentach w karcie GF 7900 GT ale gainwarda, ale palit wyglada identycznie wiec pewnie taki sam wiatrak. Niestety to nic nie zmienia Wiatrak w ogole nie zmienia obrotow i dalej jest nadal glosny. Chcielem zmienic na inny ale nie mam pewnosci co bedzie pasowac, bo to nie jest PCB referencyjne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2007 @Fishu Robisz dyskietkę startową (format w Win XP i zaznaczasz stwórz dysk startowy ms-dos), wrzucasz tam nvflash i bootujesz kompa z dyskietki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fishu Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2007 O fak nadzieja przepadła, niemam stacji dyskietek:( ale dzięki za pomoc ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 O fak nadzieja przepadła, niemam stacji dyskietek:( ale dzięki za pomoc ;-)a co to za problem pozyczyć albo kupić za kilka złotych? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Subvoice Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 (edytowane) Nie orientuje sie ktoś czy na 7900GS od XFXa (525/1550) vmoda robi sie identycznie jak na pozostałych 7900? PCB wygląda dokładnie jak referencyjne, tylko kolor ma inny. Mam nadzieje, że nie czeka mnie jakaś niespodzianka. Kartę mam od wczoraj. Rdzeń 595, w przypadku pamieci suwak skończył się na 1860. Później sprawdze ile potrafią. Wentyl, mimo że standardowy, w 2D chodzi prawie niesłyszalnie. W 3D trochę głośniej, ale i tak zaskakujaco cicho (taka sztuka?). Szkoda, że mój blok nie wejdzie ani na Galaxy, ani Palita :sad: Edytowane 13 Stycznia 2007 przez Subvoice Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr_Misiek Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 (edytowane) Jestem z Dębicy, ale niestety nie udało mi się tu znaleźć żadnego fahmana który by się podjął zrobić moda namoja kartę. Jeśli jest ktoś z Rzeszowa, Tarnowa, Krakowa, Mielca, Krosna, Dąbrowy Górniczj, Sosnowca lub z tych okolic i potrafił by wykonać takiego moda, lub ma już w tym doświadczenie to mogl bym się z taką osobą umowić jakoś, jeśli wyrazila by chęć pomocy B-) Edytowane 13 Stycznia 2007 przez dr_Misiek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 a co to za problem pozyczyć albo kupić za kilka złotych? :) Takze nie jest problemem zamiast dyskietki utworzyc boot'owalna plytke cd :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sadbre Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 Witam!Mam Gf7900GS Palita czy muszę dwa kable podłączyć do zasilnia bo są dwie wtyczki w molexie czy wystarczy jeden podłączyć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...