Skocz do zawartości
seba1983

Geforce 7900

Rekomendowane odpowiedzi

Mam takie pytanie do was wszystkich uzytkownikow 7900GS, bo mnie cos trafi zaraz. Z pikselami podczas ogladania divx/xvid sobie poradzilem, ale teraz problemow ciag dalszy. Zawsze uzywalem bestplayera, ale teraz zauwazylem, ze obraz mi sie na nim tnie, jakby karta nie wyrabiala.. Przerzucilem sie na Allplayera, tu juz tego problemu nie ma, ale jest inny. Otóż kiedy przełączam się między pełnym ekranem a oknem podczas odtwarzania filmu, to obraz mi zanika, black screen się robi, chociaż film dalej jest odtwarzany, bo pasek sie przesuwa i słychać dźwięk. Stąd moje pytanie do was:

Jakich kodeków i jakich playerów używacie na swoich 7900?

Of coz pytam tylko o te przypadki, kiedy jest wszystko ok z obrazem ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam takie pytanie do was wszystkich uzytkownikow 7900GS, bo mnie cos trafi zaraz. Z pikselami podczas ogladania divx/xvid sobie poradzilem, ale teraz problemow ciag dalszy. Zawsze uzywalem bestplayera, ale teraz zauwazylem, ze obraz mi sie na nim tnie, jakby karta nie wyrabiala.. Przerzucilem sie na Allplayera, tu juz tego problemu nie ma, ale jest inny. Otóż kiedy przełączam się między pełnym ekranem a oknem podczas odtwarzania filmu, to obraz mi zanika, black screen się robi, chociaż film dalej jest odtwarzany, bo pasek sie przesuwa i słychać dźwięk. Stąd moje pytanie do was:

to nie wina karty

w allplayerze tez mi znikał obraz na 7600gs

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja polecam Subedit Player + codec pack! B-)

zero problemow i bardzo funkcjonalny :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ile prądu pobiera 7900GS? dużo więcej niż 7600GS?

Dzuo więcej raczej nie, u mnie się np. po przesiadce z 7600GT na 7900GS napięcia nie zmieniły wcale, albo nieznacznie a zasilacz mam już dosyć stary (co prawda ma 2 linie 12v).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyłącz VMR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzuo więcej raczej nie, u mnie się np. po przesiadce z 7600GT na 7900GS napięcia nie zmieniły wcale, albo nieznacznie a zasilacz mam już dosyć stary (co prawda ma 2 linie 12v).

a tak z ciekawości: mierzył ktoś? a może jakaś specyfikacja podaje?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Nie bijcie jeśli to było ale nie mam serca do przekopywania 103 stron tematu a przy szybkim szukaniu nic nie znalazłem.

Sprawa jest następująca:

Zakupiłem 7900GTO od MSI (jakby w Europie można było kupic z innej firmy :)) i postanowiłem ją po podkręcać. Problem nie tkwi w zegarach lecz w temperaturze. Bawię się ATI Toolem 0.26 i po jakiś 4 min temperatura spada do -198 C. Miał ktoś taki przypadek. Czy to uszkodzony czujnik czy może błąd programu pomiarowego?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Nie bijcie jeśli to było ale nie mam serca do przekopywania 103 stron tematu a przy szybkim szukaniu nic nie znalazłem.

Sprawa jest następująca:

Zakupiłem 7900GTO od MSI (jakby w Europie można było kupic z innej firmy :)) i postanowiłem ją po podkręcać. Problem nie tkwi w zegarach lecz w temperaturze. Bawię się ATI Toolem 0.26 i po jakiś 4 min temperatura spada do -198 C. Miał ktoś taki przypadek. Czy to uszkodzony czujnik czy może błąd programu pomiarowego?

raczej błąd, przecież przy takich tempach to albo zegary w dół albo reset :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kurde mam mały problem a wiec wszystkie gierki dx9 dobrze a zaistaluje jakies starsze np Cod, cod uo chciałem sobie w sieci pograc i pogram 30 sek i gasnie monitor i tylko reste pomaga. cod2 nie mam takiej przypadłości. i w nowszych grach OCB ?? :/ wystarczy ze grafa lekko podkrecona i kupa juz sie wywala, a podkreslam w nowych gierkach tak sie nei dzieje ani w zadnych 3dmarkach. spotkal sie ktos z czyms takim ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kurde mam mały problem a wiec wszystkie gierki dx9 dobrze a zaistaluje jakies starsze np Cod, cod uo chciałem sobie w sieci pograc i pogram 30 sek i gasnie monitor i tylko reste pomaga. cod2 nie mam takiej przypadłości. i w nowszych grach OCB ?? :/ wystarczy ze grafa lekko podkrecona i kupa juz sie wywala, a podkreslam w nowych gierkach tak sie nei dzieje ani w zadnych 3dmarkach. spotkal sie ktos z czyms takim ??

w 3dmarku 01 też jest OK ? jeśli tak to nie problem starych gier aczegoś innego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Sprawa jest następująca:

Zakupiłem 7900GTO od MSI (jakby w Europie można było kupic z innej firmy :) ) i postanowiłem ją po podkręcać. Problem nie tkwi w zegarach lecz w temperaturze. Bawię się ATI Toolem 0.26 i po jakiś 4 min temperatura spada do -198 C. Miał ktoś taki przypadek. Czy to uszkodzony czujnik czy może błąd programu pomiarowego?

Polecam temp. sprawdzać w RT, tam takie cuda sie nie dzieja. Chyba, ze rzeczywiscie masz uwalony czujnik (mało prawdopodobne).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Maciek06: ja mam prawie identyczny problem ale tylko w jednej jedynej grze. Chodzi o Red Orchestre. Zawsze mi monitor gasnie po pewnym czasie; czasami po minucie a czasami po 10. Karta nie krecona. I to tylko ta gra, wiec nie wiem o co chodzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bawię się ATI Toolem 0.26 i po jakiś 4 min temperatura spada do -198 C. Miał ktoś taki przypadek. Czy to uszkodzony czujnik czy może błąd programu pomiarowego?

nie no co Ty.. wszystko gra.. czujnik pokazuje Ci wszystko ok.. :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tym gasnięciem monitora to miałem problemy, gdzy ustawiłem sobie dość dużą różnicę w taktowaniach karty w 2D i 3D, z tym że najczęściej gasło po wejsciu do jakiegoś menu gry, ewentualnie po skończeniu jakiegos etapu przy wyświetlaniu statystyk. Trzeba było wtedy alt+tab, wejście do windy i zamknięcie gry.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam na zalmanie ~220, wiec jego karta zbytnio sie grzeje, ja bym ja oddal na gwarancje :damage_wall:

Ja mówiłem że temperatura diametralnie spada do minus 198 stopni:)

Sprawdziłem w porównaniu z Riva Tuner i okazało się że to ATI Tool mimo że i obsługuje GForcy to czasami pokazuje straszne bzdury.

W RT temperatura pod obciążeniem doszła do 74C i tak się utrzymała, a tymczasem AT wskazywał -198C.

Tak więc wszystko jasne:D

Edytowane przez Assarhadon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tym gasnięciem monitora to miałem problemy, gdzy ustawiłem sobie dość dużą różnicę w taktowaniach karty w 2D i 3D, z tym że najczęściej gasło po wejsciu do jakiegoś menu gry, ewentualnie po skończeniu jakiegos etapu przy wyświetlaniu statystyk. Trzeba było wtedy alt+tab, wejście do windy i zamknięcie gry.

No to zmniejsz różnicę. Po co ci aż taka? :huh:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

#Miazga82

Znowu u mnie w Americas Army 2.8 ( w 2.7 było ok) na jednej i tylko jednej mapie po 5 min monitor gaśnie, i po kilku nastu sekundach komp się resetuje. Wina napewno po stronie grafy. Jak to można naprawić, bo mapa ciekawa (SF Csar). Czy grafa podkręcona czy nie zawsze to samo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem identyczne problemy na sterownikach od galaxy, niestety są trochę konfliktowe, a szkoda bo są najwydajniejsze z tych które testowałem :( Problemy miałem w: GTL, NFS:U2 (no co? bywa u mnie goofniarz i trzeba go czymś zająć), gothic3 i wspomnianym AA.

No właśnie jakie są najwydajniejsze, a przy tym nie konfliktowe stery do 7900GS?

Edytowane przez M4TEUSZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi