GenghisKhan Opublikowano 14 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2007 moja 640/900mhz na codzien;) - fajna karcioszka byla wydajna.... ale juz niedlugo 8800gt:) btw. ma ktos 7900gto czy 7950??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
123er Opublikowano 16 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2007 (edytowane) pozbyłem się tego okropnego coolera coolermaster z galaxy7900gs. Założyłem ACCELERO S1 bez wiatraczka i temperatura spadła w stresie o 15C. Polecam przede wszystkim ze względu na ciszę ( moja padaka galaxy i tak się nie podkręca) Edytowane 16 Października 2007 przez 123er Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pix3l Opublikowano 17 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2007 'problemik' z moja karta: Pacjent: Gainward 7900 GS Choroba: Pamieci tak gorace ze moglbym jajecznice usmarzyc.... Objawy: Historia choroby: Karta zaczela 'leciec w kulki' na standardowym chlodzeniu gainwarda('Specjalnie zaprojektowanym'- sic!). Jako, ze nosilem sie z zamiarem zmontowania wc zmontowalem je- Na pamieci zalozylem dodatkowo radiatory. Mimo tego karta dalej wali w ch..(patrz screen) mimo porzadnego (imo) chlodzenia. GPU idle- ok29C GPU stress - 37C (taka osiagnal po 8 godzinach loopa 3dmark03) Pamieci- no wlasnie, pamieci! Po 10 minutach wyswietlania grafiki 3d sa tak gorace ze mooglbym ich uzywac zamiast pieca CO.... Obecnie dolozylem jeszcze wiatrak 80x80 schladzajacy radiatory, mimo to ciagle mam artefakty (po ok 30 min), zapusczenie 3dmarka w high detail bez tego nawiewu oznacza restart. Pytania: Jakis nie-gwarancyjny sposobik naprawienia tego? Biosowi odwalilo i podaje za duze napiecie na pamieci? (karta byla krecona tylko do testow na co najwyzej godzine) Dodam ze sprawdzalem ja na roznych zasilaczach i plytach glownych oraz kilkunastu wersjach sterownikow. (sreeny robione na 93.71) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr@bollo Opublikowano 17 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2007 ' Pytania: Jakis nie-gwarancyjny sposobik naprawienia tego? Biosowi odwalilo i podaje za duze napiecie na pamieci? (karta byla krecona tylko do testow na co najwyzej godzine) Dodam ze sprawdzalem ja na roznych zasilaczach i plytach glownych oraz kilkunastu wersjach sterownikow. (sreeny robione na 93.71) nie podales jakie takty masz na pamieciach! w/g mnie to za bardzo podciagnales wczesniej te pamiatki bez dodatkowego chlodzenia i mogly sie lekko przysmazyc! zjedz z taktami na def i zobacz co bedzie - jesli dalej beda arty to dawaj odrazu na gware!nie ma sensu czekac az Ci calkowicie padnie a tak wogole to z tego co pamietam to nie da rady w 7900GS zmienic napiecia na pamieci edytujac bios pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pix3l Opublikowano 17 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2007 (edytowane) nie podales jakie takty masz na pamieciach!Standardowe- 1400mhz ddr w/g mnie to za bardzo podciagnales wczesniej te pamiatki bez dodatkowego chlodzenia i mogly sie lekko przysmazyc! zjedz z taktami na def i zobacz co bedzie - jesli dalej beda arty to dawaj odrazu na gware!nie ma sensu czekac az Ci calkowicie padnie a tak wogole to z tego co pamietam to nie da rady w 7900GS zmienic napiecia na pamieci edytujac bios pozdro Krecilem ja tylko do testu po kupnie- potem caly czas chodzila bez O/C, po 2 miesiacach zaczely sie problemy. Probowalem obnizac mhz na pamieciach- to samo :S No coz- to czeka mnie troche czasu bez kompa ;[ ], thx za odpowiedz. Edytowane 17 Października 2007 przez pix3l Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr@bollo Opublikowano 17 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2007 Standardowe- 1400mhz ddr Krecilem ja tylko do testu po kupnie- potem caly czas chodzila bez O/C, po 2 miesiacach zaczely sie problemy. Probowalem obnizac mhz na pamieciach- to samo :S No coz- to czeka mnie troche czasu bez kompa ;[ ], thx za odpowiedz. mozesz jeszcze sprawdzic u kumpla jakiegos czy u niego tak samo sie dzieje! wtedy bedziesz mial 100% pewnosci! pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaBlO Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 Hej ma ktoś może gigabyte 7900gs turboforce z zalmanem? Jak to sie kręci ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ruonim Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 Hej ma ktoś może gigabyte 7900gs turboforce z zalmanem? Jak to sie kręci ?Śrubokrętem. Nikt tu wróżką nie jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaBlO Opublikowano 21 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2007 Śrubokrętem. Nikt tu wróżką nie jest. Ale ja nie prosiłem o wróżby tylko zadałem pytanie użytkownikom tej karty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 21 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2007 Jestes tyle czasu na tym forum, to powinienes wiedziec, ze kazdy egzemplarz kreci sie inaczej i nie ma reguly. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 26 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2007 Nudziło mi sie wczoraj wieczorem to sie pobawiłem troche :wink: 3d mark 01: 3d mark 03: 3d mark 05: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr_Misiek Opublikowano 26 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2007 Mam MSI 7900GTO (1.1ns), karta ma założonego V-GPUmoda (1.6V) i musze przyznać, że wyniki OC są raczej kiepskie :mur: Był też założony mod na pamięci ale troche przesadzony bo wyjściowe napięcie było 2.3V i siało artami bez kręcenia, ale karta szła ponad 1800MHz :lol2: - narazie mod ten jest zdjęty. Ogólnie karta kręci się bardzo słabo :unsure: GPU - 724 MHz Memki - 1400MHz Bez moda rdzeń szedł 710 pamięci bez artów wytrzymują do 1500MHz ale zdarza się, że niektóre gry wywali więc im odpóściłem te 100MHz. Temp karty nie przekracza 70 stopni w stresie przy OC rdzenia 724. Jakie są Wasze wyniki OC tej karty?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomel Opublikowano 28 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2007 Stery 169.01 dają trochę. U mnie w 3dMark 2006 przyrost o 100 pkt do 8 534 pkt. Takty karty 783/1018. Procek 4050 MHz. Pamięci 4GB 562 MHz 5-5-4-11 http://service.futuremark.com/compare?3dm06=3545042 http://www.hwbot.org/user.do?userId=4411 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaBlO Opublikowano 28 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2007 atomel -Czym chłodzisz kartę ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomel Opublikowano 28 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2007 Rdzeń blok XG1 tutaj: http://mcs.pc.pl/produkt1404.html Pasta na rdzeń CLP Pamięci i układy zasilania - małe samoprzylepne radiatorki Zalman. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaBlO Opublikowano 28 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2007 (edytowane) ładne wyniki ;p Zawalcz o WR ;] Edytowane 28 Października 2007 przez PaBlO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_bartx Opublikowano 28 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2007 Rdzeń blok XG1 tutaj: http://mcs.pc.pl/produkt1404.html Pasta na rdzeń CLP Pamięci i układy zasilania - małe samoprzylepne radiatorki Zalman. Czy radiatory na układy zasilania pozwalają zwiększyć zegary karty, czy są tylko po to, żeby karta nie odeszła do krainy wiecznych elektronów? :P Ja mam co prawda 7900GS, ale też ładnie się grzeją, szczególnie układy zasilania pamięci na plecach karty. Tak w ogóle to karta ma jakieś 62C w stresie, ale czuć, że całe PCB emanuje ciepłem. Dlatego w najbliższym czasie inwestuje w Accelero S1 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomel Opublikowano 28 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2007 Założyłem radiatory na plecach karty z profilaktycznie z obawy przed ich uszkodzeniem przed zrobieniem Vmoda. Była to częsta przypadłość wczesnych GT, były o tym informacje w tym temacie. Warto też zapewnić dobry przepływ powietrza od strony pleców. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elendir Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2007 Pytanko opłaca sie zmieniac 7900GT na 8600gt ? z tego co widzialem jakis wielkich roznic wydajnosciowych nie ma wiadomo karte stara sprzedac kupic nowa jakas kasa leci a czy wogole warto dac sobie na luz i za rok kupic 8800 np?:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaBlO Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2007 Ja bym nie zmieniał Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elendir Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2007 A polecacie moze jakies niedrogie i wydajne chlodzonko do GF7900 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaBlO Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2007 Może Accelero S1 albo jakiś pentagram? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 Pytanko opłaca sie zmieniac 7900GT na 8600gt ? z tego co widzialem jakis wielkich roznic wydajnosciowych nie ma wiadomo karte stara sprzedac kupic nowa jakas kasa leci a czy wogole warto dac sobie na luz i za rok kupic 8800 np?:)Oczywiscie ze zamienic jesli ten 8600GT sie dobrze kreci.Moj 8600GT po OC w sanctuary uzyskuje srednio 90-93fps oraz ponad 1900 punktów co realnie przeklada sie na gry,kto z posiadaczy Gf 7900GS moze pochwalic sie takim wynikiem,i po za tym nowe gry lepiej chodza na 8600GT ze wzgledu na to ze sa bogate w shadery Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 naxt A ja sie z Toba nie zgodze - przy obecnej sytuacji na rynku kart graficznych warto sie wstrzymac i pozniej celowac w 88gt lub odpowiednik od AMD/Ati. Ale zostawie wybor karty bo jest o tym inny watek w Co kupic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 naxt A ja sie z Toba nie zgodze - przy obecnej sytuacji na rynku kart graficznych warto sie wstrzymac i pozniej celowac w 88gt lub odpowiednik od AMD/Ati. ok ale taka zamiana bez dopłaty byłaby chyba dobry posunieciem,ale moze rzeczywiscie nie warto sie w to bawic i poczekac na tansze wersje 8800GT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość vip7 Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 jakie najtansze chlodzenie kupic na 7900gs? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=235153 :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Techno_Boy Opublikowano 9 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2007 Witam czasami w 3dmarkach i grach pojawiają mi się"arty" Nie wiem czy to nazwać artami. Czasami jest ich naprawdę dużo w każdej gierce a czasami trochę i bardzo rzadko a czasami ich w cale nie ma. To wszystko na oryginalnych taktach 600/1600. Jak jest ich dużo to nawet wyciągniecie karty ze slotu i włożeniu jej ponownie nie pomaga. Po prostu znikają i pojawiają się w najmniej spodziewanym momencie. Dzieje się tak na każdych sterach i nawet z zaniżonymi taktami. Trochę screenów: Dla mnie to są te lekkie arty Czy wy też macie takie paski jak ja w pierwszym screeanie po prawej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 9 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2007 To nie sa arty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_bartx Opublikowano 9 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2007 (edytowane) Ja tam żadnych artów nie widzę, a dobrze się przyglądałem :P W markach pojawiają się czasem takie różne cienie i inne tego typu rzeczy, co mogą wyglądać jak arty, a tak naprawdę to wszystko ok. Jak chcesz być spokojny to przeczyść coolerek z kurzu :D Edytowane 9 Listopada 2007 przez BArt_X Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...