oswaldini Opublikowano 26 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2007 nop dzieki ale tyle wydedukowalem sam ;) miernik jutro dorwe i czekam az zaloze WC, teraz szukam Vmoda ale na MEMki a tego nigdzie nie ma ;( ten laminat mnie dobija ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wormux29 Opublikowano 27 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2007 Witam ! Ostatnio jakoś nie grałem ze 2 miesiące. Wracam spowrotem. Czy nadal 94.24 maja najwieksza wydajnosc - chodzi mi oczywiście o najnowsze gry :D z góry dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cih Opublikowano 27 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2007 Czy ktoś zna jakiegoś vmoda na pamięć i rdzeń do karty MSI 7950 GT 512MB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 K0para mysle nad vmodem...czy sposób podany przez Ciebie a ten z początku wątku(faq) są równoważne? albo inaczej, ktory sposób lepszy? lub prostszy... wormux29 nie wiem, ale chyba warto zerknac na 163,76 ze stajni tweakforce...zalezy w co grasz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darksigns Opublikowano 1 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2007 czy 70 st C w idle to norma dla 7900gs coolermastera czy wysylac karte na gware?? w stresie nieraz dochodzi do 120.. niby od 130 spada wydajnosc procka.. dzinx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oswaldini Opublikowano 1 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2007 wg mnie to jest TRAGICZNA temperatura, w idle mam 38-44 @ zalman 5V a w stresie mam max 65 @ zalman 12V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaBlO Opublikowano 1 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2007 Może spróbuj nałożyć nową pastę termoprzewodzącą? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek06 Opublikowano 2 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2007 No i dobrnąłem do 1,55v przy 30kOhm ati tool ładnie sobie leci nie pokazuje artów orz gpu 700mhz a jak włacze jakas gierke to czarny ekran :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość razer Opublikowano 2 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2007 Chyba wszystkie mody były lutowane :P Ołówkowy MEM potem znajde dla vgpu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bo-Yan Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2007 Witam Ja mam problem ze sterami do 7900GT - obecnie mam zainstalowane 169.12_forceware_winvista_32bit_international_beta - niby najnowsze stery ale pod Vista nie działa mi tv-out ( np. klonowanie) na plazme. Mam 2 systemy na XP działa bez problemu na Viste ni cholery Co możecie poradzić by zaczęła karta działać pod vista Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bambi Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2007 Witam Serdecznie mam problem z gigabyte 7900GS turob force zalman edition, mój zasilacz to amacrox warrior PNF-400 A więc jak gram w tdu to nie raz mi gaśnie monitor oraz ciągle w 3d marku 06 przy 2 teście po prostu monitor zachodzi w stan uspienia i tylko reset icon_cry.gif na początku myslałem że to wina o/c ale obniżyłem grafe i dalej to samo icon_sad2.gif. Czy macie jakieś pomysły? Stery 163.71 przy 9x.xx w ogóle 2 test się nie odpala natomiast przy 163 dochodzi do połowy i koniec i na każdych innych sterach 1xx.xx icon_cry.gif nie wiem jak naprawić ten problem. Prosze was o pomoc mam nadzieję że grafa nnie jeest uszkodzona. Prosze o odp. Z góry dziękuje Pozdrawiam [edit:] chciałem dodac że w innych grach jest ok, aha i tak mysle może to być wina płyty? Miałem bios 12 wgrałem 13 ale to nic nie pomogło icon_cry.gif Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zmieniales tylko takty grafiki? Sprawdz na obnizonych taktach procka i pamieci. Do tego jeszcze przydalby sie rzut okiem na temp rdzenia karty przy 3dmarku... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bambi Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2007 temp. gru są dosyć niskie w idku ma 30C jak gram to max miałem 55C :) zazwyczaj po 45-50C być może od procka albo pamięci dam papu na procku i zobacze chodź orthos po 3h b łędu nie wywalił <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinas83 Opublikowano 6 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2007 Ja mam pytanie trochę innej natury. Czy przy kartach serii 7900GS opłaca się zabawa w SLI?? Dość tanie są a nie chce mi się kupować jakiegoś 8800GT/HD3870 bo to po za moimi możliwościami finansowymi, więc sobie wymyśliłem żeby zakupić drugą taką grafikę jak mam i połączyć w SLI. Dodam, że karty te by śmigały na platformie AMD (am2) i płycie DFI Infinity nForce 4 SLI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oswaldini Opublikowano 6 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2007 dolaczam sie do pytania !! czy w dx10.1 warto sie pakowac ??!! czy lepiej jeszcze poczekac !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 7 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2007 Przyrost wydajnosci w grach powinien byc odczuwalny przy SLI ale nie wiem czy bedzie oplacalny. IMHO bardziej interesowal sie SLi z 8600GT niz 7900GS. Lepszy stosunek cena-wydajnosc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinas83 Opublikowano 7 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2007 (edytowane) Przyrost wydajnosci w grach powinien byc odczuwalny przy SLI ale nie wiem czy bedzie oplacalny. IMHO bardziej interesowal sie SLi z 8600GT niz 7900GS. Lepszy stosunek cena-wydajnosc. Też się nad tym zastanawiałem tylko jest jeden problem. Trzeba by wymienić dwie karty na 8600GT co przy cenie karty ok. 360zł daje 720zł natomiast GS 7900 będzie kosztował koło 350zł. Ja mam Galaxy GF 7900GS wersję z wyżej taktowanymi zegarami (zawsze można go sprzedać :) ). Chociaż warto rozejrzeć się za używkami 8600GT zawsze będzie taniej. Ogólnie zabawa w SLI warta jest uwagi?? Edytowane 7 Grudnia 2007 przez Marcinas83 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaBlO Opublikowano 7 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2007 za 720 zł kupisz radka 3850 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinas83 Opublikowano 7 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2007 (edytowane) Chyba w takim razie dam sobie na wstrzymanie i poczekam aż jakoś się ceny ustabilizują po nowym roku. Wtedy kupię jedną grafę :rolleyes: . Do tego czasu też się więcej $$ odłoży :D Edytowane 7 Grudnia 2007 przez Marcinas83 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 7 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2007 Najrozsadniejsze wyjscie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wookie85 Opublikowano 7 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2007 Za Asusa 7900GT ( nie wiem jaka dokladnie wersja , jutro sie dowiem ) warto dac 400 zl ? Tzn dokladnie to daje swoja MSI 2900XT w zamian za Asusa + 450 zl doplata Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaBlO Opublikowano 7 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2007 a po co ci wolniejsza karta ? x] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wookie85 Opublikowano 7 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2007 bo mi nie potrzebna taka szybka ? nie pytam o to czy to ma sens wiec darujmy sobie tego typu teksty ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 7 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2007 bo mi nie potrzebna taka szybka ? nie pytam o to czy to ma sens wiec darujmy sobie tego typu teksty ;]jak 450zł doplaty to sie opłaca :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deicide Opublikowano 9 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2007 Panowie sytuacja gardłowa. Galaxy 7900GT miała lekkie artefakty wymieniłem chłodzenie chociał wcale się nie przegrzewała, nic nie pomogło, tak było 6 miechów temu ale ostatnio zaczeła sypać artami nawet w BIOSie, nie mówiąc co mam na pulpicie, odinstalowałem stery bo się wieszała. Chodzi o to że wysyłam ją na gwarancję ale muszę wiedzieć jaka była oryginalna pasta (nie pamiętam) bo muszę założyć stare chłodzenie, a nie chcę żeby poznali że zmieniałem. Może jakiś zamiennik albo chociaż kolor ktoś mi poda? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wookie85 Opublikowano 9 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2007 To chyba nie ma znaczenia , spotykalem sie z roznymi pastami na tych samych modelach tego samego producenta o dziwo , jeslit o ulatwi to w wiekszosci za biale ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deicide Opublikowano 9 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2007 Składu chemicznego raczej badać nie będą. Tak mi się wydaje że była biała. Chce się upewnić żeby nie zaliczyć wtopy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardy99 Opublikowano 9 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2007 Mam podobna sytuacje, oni wogule to zdejmują chłodzenie ? Wie ktoś jak to jest ? Czy tylko z wierzchu patrzą czy wszystko ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ememiks Opublikowano 9 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2007 I umnie to samo na poczatku leciutkie artefakty pozniej coraz gorzej zmienialem paste pomimo ze na tamtej karciocha nie miala pod obciazeniem 70stopni. Pozniej postanowilem sprawdzic w benchmark po zmianie pasty i to samo co bylo. Okazalo sie ze to pamiec sie sypnela jak obnizylem taktowanie pamieci 100 od fabrycznej wszystko idealnie. GPU moglem krecic i nie bylo nic za to pamiatka poleciala. No a na 2 dzien i karta nogi wyciagla ;( Karta to byl palit 7900gs. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K0para Opublikowano 10 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2007 Witam, Nadal katuje swoją kartę, 1.6v na gpu co dało mi 760Mhz, rezystor "pomalowany" na 45Kohm. delta -70 Mam nadzieje że uda mi sie dobić do 800Mhz, o ile wcześniej nie padnie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...