Skocz do zawartości
seba1983

Geforce 7900

Rekomendowane odpowiedzi

nie wiem czy bylo -ale mamy nowa karte od nvidia

info z dzikie net

W dniu dzisiejszym, bez większego rozgłosu, firma nVidia wprowadziła do oferty kolejną kartę z serii GeForce 7900 - model 7900 GS. Według informacji DailyTech karta będzie posiadać rdzeń wykonany w technologii 90 nm, 20 potoków pikseli (o 4 mniej niż w GT), szynę pamięci o szerokości 256-bitów oraz 256 MB pamięci GDDR3. Nowy 7900 będzie posiadał niższe niż GT taktowania GPU i pamięci i prawdopodobnie to od konkretnych producentów w dużej mierze będą one zależeć.

Już w tamtym tygodniu firma Dell wprowadziła do swojej oferty komputerów XPS możliwość wyboru karty 7900 GS w cenie 250 $ (model GT kosztuje 50 $ więcej).

Edytowane przez robot

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak uaktywnic w RT :P Jest to 1 karta,ktorej nie moge podkrecic w RT,tak wogole to czym Wy ja krecicie ?? Ja power stripem,ale chyba da sie jakos w RT?? Jesli nie w RT (w sterach nie chce bo jest ograniczenie) to gdzie ?? Czy zeby podkrecic w RT musze miec wersje, ktora jeszcze nie wyszla ??

Edytowane przez hydro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W poniedziałek wychodzi nowa Riva- oficjalne info od autora, wiec możesz pozcekać.

Można kręcić tą która jest, trzba wł. tryb emulacji ;)

A gdzie mam go wlaczac :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oto sposób jak sprawić by RT 15.8 działał z 7900, ale bez reg. wentyla i bez monitorowania temp.

W 7900GT nie ma fukcji reg. obr wentyla w GTX juz jest- ale głupie.

1.Wchodzimy w zakładke Power User -> System

2.odnajdujemy ForceVGADeviceID

3.aktywujemy go

4.wpisujemy w wartości 92

5.cieszymy sie z OC w RT ;)

Edytowane przez Greg_1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oto sposób jak sprawić by RT 15.8 działał z 7900, ale bez reg. wentyla i bez monitorowania temp.

W 7900GT nie ma fukcji reg. obr wentyla w GTX juz jest- ale głupie.

1.Wchodzimy w zakładke Power User

2.odnajdujemy ForceVGADeviceID

3.aktywujemy go

4.wpisujemy w wartości 92

5.cieszymy sie z OC w RT ;)

u mniew tak samo działa dzięki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TRL :?:

Tomb Raider Legend z next genem hahaha :D Na samiutkim poczatq jakby dogrywa.Rozumiem,ze mam 256mb na karcie,ale przy 1.5 gb?? Wybaczcie,ze tak lekko oftopne,ale cszy jest jakis tweaker,ktory doda mi wirtualna pamiec do karty zabierajac zwykla operacyjna?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat dotyczacy zmiany napiecia na mem z faq z pierwszej strony : "For VMem increase, look for the resistor circled and labled VMem. Original resistance is 608 ohms. Use a sharp pencil and shade the resistor to decrease it's resistance. Dropping the resistance to 553 ohms from 608 ohms increases voltage from 2.02v to 2.23v. "

Czyli mam rozumiec ze mam olowkiem pokreslic po tym pokazanym rezystorku tak ? A moge to zrobic np. farbka przewodzaca prad (taka jak uzyta do Vgpu moda ) ?

Edytowane przez Draxan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

VF700 dobrze sie sprawdza, ale np. przy modzie na 1.5V już zaczyna troche puchnąć i trzeba go puszczać w górnych przedziałach obrotów.

ja planuje moda na 1,4 :P a np: Zalman VF 900 CU nadałby się na 1,5 v ? i jakie są temperaturki ??

MAM PROBLEM Z PODKRĘCENIM GRAFY GDY DAM W STEROWNIKACH "WYKRYJ OPTYMALNE USTAWIENIA" PO WYKRYCIU GDY CHCE ZASTOSOWAC TO MONITOR MI MRUGA I NIC WIECEJ NIE MOGE ZROBIC PO PISZCZY KOMP CZYŻBY NIE DAŁO SIE PODKRĘCIĆ ??

Edytowane przez patryk1234

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Też pragnąłbym się dowiedzieć jak z temperaturami jest na Zalmanie VF900Cu.

U siebie ostatnio zauważyłem cos dziwnego w sprawie temperatur.

Przeważnie po dopaleniu kompa na Vgpu 1.4v i Vmem 2.23v temperatura w idle startowała od 45 i rosła nawet do 51~52stopni(stres 73), a od 4 dni startuje od 38 i rosie do 44 w idle, a w stresie do max 65, oczywiście na tych samych ustawieniach, aż się nie mogę powstrzymać od kolejnego moda na GPU.

Mam też następujące pytanie do posiadaczy Zalmana VF900Cu, jak tu jest z mocowaniem chłodzenia na grafice, czy jest to rozwiązanie stabilne? Pentek pod tym względem dał ciała i np: chłodzenie, gdy jest już przykręcone na 100% to może się odrywać od GPU, po stronie gdzie nie ma śrubek, sprawia to wrażenie jakby wcale nie było przymocowane, oczywiście wcześniej jest ten efekt odklejenia się GPU od radiatora, im więcej pasty tym lepiej się trzyma. Powinno być to mocowane z 4 stron, a nie tylko po przekątnej.

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi