Skocz do zawartości
seba1983

Geforce 7900

Rekomendowane odpowiedzi

moze znow ATI, ale nie warto wg mnie siana na x1900xtx wydawac, prawie 2x drozsza a nie 100% szybsza od 7900GT :/

Jak około 400 zł to dla ciebie prawie 2x droższa :blink: 1670 za xtx - 1200 za GT,

nie wiem jak GT ale xtx można znaleśc taniej , i coś ostatnio nie najlepsze te 7900 ;)

1900xtx

7900GT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie rozumiem tego <_<

Karta jest stabilna w grach nie raz po kilka h gralem (Dod:S,Fear itd) a w 3dmarku 2005

wiesza sie przy 2 tescie ....

Zegary:

600/750

Chlodzonko:

Zalman VF900-CU LED

Moze mi to ktos wytlumaczyc bo tego nie pojmuje ;Q

W sumie sram na te 3dsmarki ale fajnie by bylo miec fajny wyniczek ;)

Pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pisałem strone czy dwie o tym że karta mi padła i nie mam śrubek do boxowego chłodzenia :) Śrubki się znalazły <_< Teraz mam pytanie czy jest to bardzo ważne jaką pastę zastosuję ?? Miałem akurat pod ręką sylikonową i taką tez dałem :lol: Jak sądzicie?? jaka pasta jest tam oryginalnie??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pisałem strone czy dwie o tym że karta mi padła i nie mam śrubek do boxowego chłodzenia :) Śrubki się znalazły <_< Teraz mam pytanie czy jest to bardzo ważne jaką pastę zastosuję ?? Miałem akurat pod ręką sylikonową i taką tez dałem :lol: Jak sądzicie?? jaka pasta jest tam oryginalnie??

Może być sylikon, przeważnie dają albo sylikon (np. GALAXY), albo jakiegoś "gluta" (ASUS).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na pastę mogą akurat zwrócic uwagę. Oryginalnie jest tam szara pasta, bardzo podobna do a AC 5 lub MX-1. Przynajmniej tak było na XFX i gigabyte'ach.

Edytowane przez Subvoice

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A na default taktowaniu sprawdzałeś??

Dobra już gra gitara zainstalowałem najnowsze stery (91.31) i o dziwo 3dmark 05 nie zawiesił sie przy 2 teście :)

Potem jesszcze pobawie sie w o/c :-P

600/750:

Dołączona grafika

Edytowane przez RogerWhite

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a nie możesz mi ułatwić sprawy i po prostu napisać, albo chociaż wskazać na której stronie to jest napisane? bo jakoś nie widzi mi się przeglądanie od początku wszystkich 26 stron...

Skorzystaj ze słowa kluczowego i nie będziesz musiał przeglądać tylu stron.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hi,

Planuje zakup 7900 GT i wpadła mi w oko XFX 7900GT EXTREME ??? czy są to dobre karty do OC i jakie maja osiagi ? i czy w ogóle jest sens inwestowac w ta markę czy moze wybrać cos bardziej sprawdzonego np LEADTEKA ??

dzieki za info :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poczytaj ten temat to sie troche wiecej dowiesz.

Ogolnie seria 7900GT jest problematyczna lecz karty firmy XFX szczegolnie czesto padaja - przynajmniej userom tego forum.

to jakie rozwiązanie proponujecie?? 7800 GT ??? :unsure:

a moze Sapphire X1900GT 256MB :rolleyes:

ilość potoków renderujących 16

ilość jednostek PixelShader 36

ilość jednostek VertexShader 8

wielkość pamięci 256 MB

typ zastosowanej pamięci GDDR3 (256bit)

prędkość wypełniania (wydajność układu) 20 700 MegaPixel/s

taktowanie rdzenia 575 MHz

taktowanie pamięci 1 200 MHz

szyna danych pamięci 256 bit

Przepustowość pamięci 38,4 GB/s