patryk1234 Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 (edytowane) Ja tako samo jestem zwolennikiem nVidii miałem rive TNT 2 , GF3 titanum, GF 6600 TD (agp), GF6800 (AGP), GF 6200 PX (PCX), GF 6610 XL, no i własnie teeraz tą nieszczęsnoł 7900 :(:( Edytowane 23 Czerwca 2006 przez patryk1234 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrus_6 Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 moze znow ATI, ale nie warto wg mnie siana na x1900xtx wydawac, prawie 2x drozsza a nie 100% szybsza od 7900GT :/ Jak około 400 zł to dla ciebie prawie 2x droższa :blink: 1670 za xtx - 1200 za GT, nie wiem jak GT ale xtx można znaleśc taniej , i coś ostatnio nie najlepsze te 7900 ;) 1900xtx 7900GT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dFour Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 patrzylem na ceny w komputroniku ... :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 X1900XT za 'tysiącpińset' są. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VerB Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 a jak sie dobrze zakrecisz to x1900xtx kupisz juz za 1600zl ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrus_6 Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 patrzylem na ceny w komputroniku ... :/ To wszystko tłumaczy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RogerWhite Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 Nie rozumiem tego <_< Karta jest stabilna w grach nie raz po kilka h gralem (Dod:S,Fear itd) a w 3dmarku 2005 wiesza sie przy 2 tescie .... Zegary: 600/750 Chlodzonko: Zalman VF900-CU LED Moze mi to ktos wytlumaczyc bo tego nie pojmuje ;Q W sumie sram na te 3dsmarki ale fajnie by bylo miec fajny wyniczek ;) Pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 A na default taktowaniu sprawdzałeś?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
/matthew/ Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 jak wygląda vmod na 1.3V?? bo widziałem tylko conajmniej na 1.4V... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZHRANC Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 jak wygląda vmod na 1.3V?? bo widziałem tylko conajmniej na 1.4V...jakbys widzial caly ten temat to bys tez widzial jak wyglada Vmod 1.3V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość razorex Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 Pisałem strone czy dwie o tym że karta mi padła i nie mam śrubek do boxowego chłodzenia :) Śrubki się znalazły <_< Teraz mam pytanie czy jest to bardzo ważne jaką pastę zastosuję ?? Miałem akurat pod ręką sylikonową i taką tez dałem :lol: Jak sądzicie?? jaka pasta jest tam oryginalnie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 Pisałem strone czy dwie o tym że karta mi padła i nie mam śrubek do boxowego chłodzenia :) Śrubki się znalazły <_< Teraz mam pytanie czy jest to bardzo ważne jaką pastę zastosuję ?? Miałem akurat pod ręką sylikonową i taką tez dałem :lol: Jak sądzicie?? jaka pasta jest tam oryginalnie?? Może być sylikon, przeważnie dają albo sylikon (np. GALAXY), albo jakiegoś "gluta" (ASUS). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Subvoice Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 (edytowane) Pisałem strone czy dwie o tym że karta mi padła i nie mam śrubek do boxowego chłodzenia :) Śrubki się znalazły <_< Teraz mam pytanie czy jest to bardzo ważne jaką pastę zastosuję ?? Miałem akurat pod ręką sylikonową i taką tez dałem :lol: Jak sądzicie?? jaka pasta jest tam oryginalnie?? Na pastę mogą akurat zwrócic uwagę. Oryginalnie jest tam szara pasta, bardzo podobna do a AC 5 lub MX-1. Przynajmniej tak było na XFX i gigabyte'ach. Edytowane 24 Czerwca 2006 przez Subvoice Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 U siebie na Leadtek'u miałem również jakąś "srebrną" paste, ale mam 78GT, więc może na 79GT jest jakiś silikon :? pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość razorex Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 OK. skombinuje AC5 od kolegi i przesmaruje dla świetego spokoju :) POZDRO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RogerWhite Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 (edytowane) A na default taktowaniu sprawdzałeś??Dobra już gra gitara zainstalowałem najnowsze stery (91.31) i o dziwo 3dmark 05 nie zawiesił sie przy 2 teście :) Potem jesszcze pobawie sie w o/c :-P 600/750: Edytowane 25 Czerwca 2006 przez RogerWhite Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 roger jak na te ustawione to kiepsko ci ten wynik wyszedl :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 roger jak na te ustawione to kiepsko ci ten wynik wyszedl :blink: Faktycznie mizernie :? ja przy 570 na rdzeniu i 2.6 procku robiłem 10k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
/matthew/ Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 jakbys widzial caly ten temat to bys tez widzial jak wyglada Vmod 1.3Va nie możesz mi ułatwić sprawy i po prostu napisać, albo chociaż wskazać na której stronie to jest napisane? bo jakoś nie widzi mi się przeglądanie od początku wszystkich 26 stron... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worms14 Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 a nie możesz mi ułatwić sprawy i po prostu napisać, albo chociaż wskazać na której stronie to jest napisane? bo jakoś nie widzi mi się przeglądanie od początku wszystkich 26 stron...Skorzystaj ze słowa kluczowego i nie będziesz musiał przeglądać tylu stron. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość razorex Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 VMOD W twoim przypadku to ta czerwona kreska :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 (edytowane) VMOD W twoim przypadku to ta czerwona kreska :] O poznaje ręke mistrza ;) :lol: A tak na poważnie to to zdj. powinno być w FAQ'u 8) Edytowane 25 Czerwca 2006 przez Greg_1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 ... A tak na poważnie to to zdj. powinno być w FAQ'u 8) Gdybym mógł go zedytować to już dawno bym to uczynił :sad: pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oli20053 Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 Hi, Planuje zakup 7900 GT i wpadła mi w oko XFX 7900GT EXTREME ??? czy są to dobre karty do OC i jakie maja osiagi ? i czy w ogóle jest sens inwestowac w ta markę czy moze wybrać cos bardziej sprawdzonego np LEADTEKA ?? dzieki za info :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 (edytowane) XFX strasznie padają, o czym dowiedziałbyś się przglądając strony tego tematu. Ja bym wybrał na Twoim miejscu inną firme...ogólnie cała seria 7900GT coś jest awaryjna. Edytowane 27 Czerwca 2006 przez grzesiu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 ogólnie cała seria 7900 coś jest awaryjna.ile znasz przypadkow padnietych 7900gtx? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 ile znasz przypadkow padnietych 7900gtx? Zle się wyraziłem ;) chodziło mi o serię 7900GT :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oli20053 Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 bez względu na producenta ??? :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jawor_ Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 Poczytaj ten temat to sie troche wiecej dowiesz. Ogolnie seria 7900GT jest problematyczna lecz karty firmy XFX szczegolnie czesto padaja - przynajmniej userom tego forum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oli20053 Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 (edytowane) Poczytaj ten temat to sie troche wiecej dowiesz. Ogolnie seria 7900GT jest problematyczna lecz karty firmy XFX szczegolnie czesto padaja - przynajmniej userom tego forum. to jakie rozwiązanie proponujecie?? 7800 GT ??? :unsure: a moze Sapphire X1900GT 256MB :rolleyes: ilość potoków renderujących 16 ilość jednostek PixelShader 36 ilość jednostek VertexShader 8 wielkość pamięci 256 MB typ zastosowanej pamięci GDDR3 (256bit) prędkość wypełniania (wydajność układu) 20 700 MegaPixel/s taktowanie rdzenia 575 MHz taktowanie pamięci 1 200 MHz szyna danych pamięci 256 bit Przepustowość pamięci 38,4 GB/s Juz kupiony X1900Xt 512 ASUS Extreme Edytowane 30 Czerwca 2006 przez Oli20053 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...