Skocz do zawartości
seba1983

Geforce 7900

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam mały problem.

Złożyłem nowego kompa z grafiką GF7900GS Galaxy zalman 1.2ns wszystko ładnie podłączyłem, włączyam kompa i nic się na monitorze nie wyświetla. Wszystkie wiatraczki kręcą się jak się powinny kręcić ale obrazu nie ma :/ Z monitorem wszystko ok bo na starym kopie działa. Co może być przyczyną ?

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie podlaczyles wtyczki ATX12(4pin) / ew jak pasowala to wcisnoles w to gniazdo ta 4pinowa co sie odlacza od 24pin :/

troche zakrecilem ale powinno byc wiadomo o co chodzi :D

Edytowane przez adamlop

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kinslayer ma procka pewnie "troche" powyżej def ;)

Grzesi, on moze miec nawet "około mnóstwo"powyzej def ale OC procka nie moze dac az tyle OC na karcie, No bez przesadyzmu :huh: z 512MB 8300 a 256MB 9300 to jest w pizdoooo za duzo :huh:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grzesi, on moze miec nawet "około mnóstwo"powyzej def ale OC procka nie moze dac az tyle OC na karcie, No bez przesadyzmu :huh: z 512MB 8300 a 256MB 9300 to jest w pizdoooo za duzo :huh:

512mb moze miec nizsze takty niz 256mb. w ekszyn widzialem fajne 7900gs 512mb z memkami 2,0ns i taktami 1000mhz :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam dylemat 7900gto 144f a 7900gs 107f. Ale devilek mi odradzil gto poniwaz lubia padac bo jakas czesc sie grzeje. Ale po przeczytaniu kilku postow zobaczylem ze ludzie kupuja chetnie te 7900gto. Grafa ma byc do gothica 3 oraz do nfs carbon.

To wlasnie na odwrot GS sa na Pcb od GT i te sa "padliwe"

Natomiast GTO jest na Pcb od GTX

Nvidia okroila jakies sekcje zasilania na GS/GT i dlatego nie wytrzymywaly, nie wiem jak jest dokladnie teraz. Czy juz to zostalo poprawione. Z tego co czytalem to tylko stosowane sa lepsze elementy, ale nic poza tym

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To wlasnie na odwrot GS sa na Pcb od GT i te sa "padliwe"

Natomiast GTO jest na Pcb od GTX

Nvidia okroila jakies sekcje zasilania na GS/GT i dlatego nie wytrzymywaly, nie wiem jak jest dokladnie teraz. Czy juz to zostalo poprawione. Z tego co czytalem to tylko stosowane sa lepsze elementy, ale nic poza tym

Poczytaj ciut wiecej o tych cudownych GTO, gdzies dalej niz polskie podworko to sie przekonasz, ze to nie takie cudo.

Owszem mozna ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span>, pokatowac, wyniki porobic i ... sprzedac.

Edytowane przez DEVILEK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tyle co wyczytaslem to sa montowane pamieci ktore nie przeszly zgodnosci na zegarach GTX

Dokladnie

Do tego na drugiej stronie PCB jest kilka ukladow, ktore wykazuja tendencje do szybkiego powiedzenia papa.

Dołączona grafika

A jesli ktos ma EVGA GTO to ma ladna naklejke informujaca o posiadaniu GTO, a pod nia jest napis GTX :lol:

Zreszta nie jednemu juz EVGA dla przykladu odeszla :-|

Edytowane przez DEVILEK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

512mb moze miec nizsze takty niz 256mb. w ekszyn widzialem fajne 7900gs 512mb z memkami 2,0ns i taktami 1000mhz :D

Prawdopodobnie w 512 475/1400 sa 1,4ns, prawdopodobnie. Tylko ze dalej ten 1000 pkt to kosmos jakis. Ile moze byc roznica 1,2 do 1,4 na przykładzie 7600GT czy GS7600?? 150-250pkt? No to na 7900 GS miedzy 1,2 a 1,4 było by az tysiac? Obydwoje mamy dobre płyty, pamieci tez, ale proc chyba tyle nie dołozy. Jak miałem D940 + P5WD2 E-Premium i z 3,2 robiłem 3,8 a nawet 4,2 to mi dodawało 50 do 100pkt na 7600GT :mur:

Musi jakis fajny egzeplarz miec, inaczej nie widze B-)

Edytowane przez michal_fm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja juz nie wiem co kupic. Sprzet mam a64@2800; 2x512(nie w dualu bo sa inne i w dualu nie chodza) ;a8n-sli; x800gt. Na upgrade mam okolo 350f. Chcialbym sprzet aby mozna bylo jeszcze w gothica3 i nfs carbon pograc. Ale teraz nie wiem co kupic bo jedni mowia ze 7900gs sa beee, a inni ze to 7900gto sa beee. Wiec teraz sam nie wiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja juz nie wiem co kupic. Sprzet mam a64@2800; 2x512(nie w dualu bo sa inne i w dualu nie chodza) ;a8n-sli; x800gt. Na upgrade mam okolo 350f. Chcialbym sprzet aby mozna bylo jeszcze w gothica3 i nfs carbon pograc. Ale teraz nie wiem co kupic bo jedni mowia ze 7900gs sa beee, a inni ze to 7900gto sa beee. Wiec teraz sam nie wiem.

GTO, czyli GTX sie na Twoim kompie udusi. Bo imho masz Socket 754@2800MHz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ogór,

Ja bym kupowal 7900GS 256 Gainwarda, Grzesiu ma i pieknie mu sie kreci. Moj GT tylko core sie dobrze kreci a pamieci juz slabo.

Tu masz link http://www.scan.co.uk/Products/ProductInfo...roductID=476782

dobry sklep, pewny i dobre ceny maja, juz kilka razy kupowalem. A gainward ma swoje pcb , model golden sample wiec jakosc tez dobra imo. Sma nie kupilem GS bo wtedy jeszcze nie bylo, dzis jakbym kupowal to wzialbym wlasnie GS, bo za swojego dalem 245F (nadal w takiej cenie , a nie wiem za co praktycznie)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napisz co masz obecnie za konfig, to ludzie beda mogli sie wypowiedziec i ci pomoc

:rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi