pisarz Opublikowano 13 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2006 (edytowane) No faktycznie strasznie się grzeje - 53c w stress.53*C w stresie to IMO juz dość wysoka temperatura. edit: i co najwazniejsze, chłodzenie Palita/Gainwarda jest o wiele glosniejsze od Zalmana! Edytowane 13 Grudnia 2006 przez pisarz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 13 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2006 53st w stress to duzo?? ROTFL chyba nigdy nie miales FX'a :D ja na swoim 79gt mam w stress ~62st na zalmanie vf700. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łysyjacek Opublikowano 13 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2006 53*C w stresie to IMO juz dość wysoka temperatura.Strasznie wysoka... :lol: edit: i co najwazniejsze, chłodzenie Palita/Gainwarda jest o wiele glosniejsze od Zalmana!Przykro mi, ale Zalman to suszarka przy chłodzeniu w Palicie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 13 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2006 Na korzyść Palita/Gainwarda przemawiają jeszcze bardzo proste ołówkowe vmody. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sachiel Opublikowano 13 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2006 1 Czy jest jakaś nieinwazyjna metoda określenia tego jakie pamięci się posiada w MSI 7900 GTO czy są to pamięci 1,1 ns czy też 1,4 ns np po wynikach o/c czy powyżej jakichś wartości można stwierdzić że to są 1,1 a nie 1,4 ? 1. Po taktowaniach i OC chociazby. No ok a jakie to wartości powyżej których można stwierdzić ze pamięci są 1,1 ns ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 13 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2006 Na GTO sa zanizone napiecia na pamieciach i takze niema innego sposobu jak zdjecie radiatora Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 13 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2006 Panowie jak może być max temp gpu/pamieci dla 7900gs ? Nie ma w faq dlatego pytam. Chodzi mi o coś takiego jak MaxT case dla A64. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 13 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2006 110-120stopni dla gpu , a odnośnie pamięci musisz znależć specyfikacje konkretnej kostki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 13 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2006 A wiec jakiej temperatury nie powinienem przekraczaćna codzień ? :) I jeszcze: czy w sterach/RT bedzie widoczna temp pamieci czy tylko temp gpu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek06 Opublikowano 13 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2006 jak miałem 7600gt od asusa to pamiętam ze pokazywał mi temperature gpu i pamięci. wiec raczej twoja karta nie ma pomiaru temp. kości pamięci :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 13 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2006 jak miałem 7600gt od asusa to pamiętam ze pokazywał mi temperature gpu i pamięci. wiec raczej twoja karta nie ma pomiaru temp. kości pamięci :)Mi chodzi o 7900gs ;d. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek06 Opublikowano 13 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2006 wiem ze chodzi ci o 7900gs :P chodzioło mi o to ze raczej nie uświadczysz pomiaru temp. pamieci jezeli już to moze tylko w wersji od asusa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 (edytowane) panowie .. wlasnie dostalem dzis swojego 7950GT .. jakies sprawdzone vmody ? na XS znalazlem 100tys wersji juz .. potrzebuje jednej konkretnej pcb takie jak te http://sg.vr-zone.com/?i=3330&s=2 jak mierze napiecie pokazuje mi 1.25v (w biosie niby 2 ustawienia dla 3D 1.35v .. aczkolwiek jak mierze w tamtym punkcie w czasie 3dmarka i tak jest 1.25) ten mod wyglada najmilej http://www.xtremesystems.org/forums/attach...mp;d=1150787775 pytanie czy dziala z tym ze u mnie jest tam jeszcze pare dodatkowych elementow (sorry za jakosc foty) poki co na biednym A64 2800Mhz 01 ~35k (hehe) 03 ~22,6k 05 ~11k 06 ~5.4k (jeden rdzen :( ) Edytowane 14 Grudnia 2006 przez Chaos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 Ej co mam zrobić (oprócz unistalowania starych sterów a potem instalcji nowych) jak instaluje nowa karte ? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 @ Chaos PCB identyczne ja 79GT i GS, ma tam faktycznie pare [ciach!]lek wiecej na laminacie, ale mody pasuja wlasnie od GT i GS. Robisz moda na GPU kablem, albo przez polaczenie lakierem itp, na memki olowek starcza. Mialem i dzialalo to spoko :) Wyniki jakie mialem na niej masz w linku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spoxxx Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 ok zakupilem palita 7900gs na ogolnie jestem zadowolony tylko prosil bym mozecie mi przypomniec gdzie sie ustawialalo w riwa tunerze w opcjach overcloking , zeby nie ograniczalo podkrecania i nie sapalo ze nie mozna zastosowac takich taktowan ?? , w sterownikach gdzi byla opcja aby samo wykryla optymalne ustawienia dalo 544 dla rdzenia i 1500 dla pamieci ale widze ze napewno dalej pojda pozniej powiem jakie mam wyniczki itp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayo Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=218955 było jedną strone wcześniej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łysyjacek Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 544 dla rdzenia to bardzo mało. Te karty spokojnie latają powyżej 600MHz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spoxxx Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=218955 było jedną strone wcześniej...ok mam no to na razie dalem 1620 i 620 dla rdzenia wynik tylko 8810 w marku 05 ale to chyba nie to co w koncu core 2duo, na razie potestuje przy takich ustawieniach zobacze jak dalej bedzie latal , a sadze ze za cene 650 zl to zakup na prawde pierwsza klasa kreci sie ladnie jest cichutki w ogole tej karty w budzie nie slysze wczesniej mialem przez jakis czas to co w podpisie, czyli kupe jakas 6200 na pasywnym chlodzeniu i jesli chodzi o dzwiek to zadnej roznicy nie widze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek06 Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 (edytowane) ok mam no to na razie dalem 1620 i 620 dla rdzenia wynik tylko 8810 w marku 05 ale to chyba nie to co w koncu core 2duo, na razie potestuje przy takich ustawieniach zobacze jak dalej bedzie latal , a sadze ze za cene 650 zl to zakup na prawde pierwsza klasa kreci sie ladnie jest cichutki w ogole tej karty w budzie nie slysze wczesniej mialem przez jakis czas to co w podpisie, czyli kupe jakas 6200 na pasywnym chlodzeniu i jesli chodzi o dzwiek to zadnej roznicy nie widze coś mało masz tych punktów ja na nie kręconej 7900gs od galaxy czyli 540/1500 miałem ponad 8600 w 2k5. moze jakiś syf w systemie masz ?? a na procku mamy nie wiele różnicy bo tyko 50mhz :) Edytowane 14 Grudnia 2006 przez Maciek06 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spoxxx Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 coś mało masz tych punktów ja na nie kręconej 7900gs od galaxy czyli 540/1500 miałem ponad 8600 w 2k5. moze jakiś syf w systemie masz ?? a na procku mamy nie wiele różnicy bo tyko 50mhz :)oj syf w systemie na pewno jest xp juz stoi z pol roku a stery usuwalem tylko driver clinerem jak znajde czas zrobie formata , w ogole ktos ma na forum jeszcze ta karte palita ?? jak innym ona sie kreci i jakie wyniki sa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 Mam bardzo ciekawy dylemat. Otóż dręczy mnie pytanie: Czy warto kupować GF 7900gs pod moją płytę główne która nieszczęsna posiada tylko PCI-E 4x. Czy może lepiej kupić coś słabszego i dokupić ramu? Jeśli na tym forum jest użytkownik który ma taką samą mobo jak ja i do tego 7900gs to bardzo bym prosił o wypowiedzenie się na temat takiego duetu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 53st w stress to duzo?? ROTFL chyba nigdy nie miales FX'a :D ja na swoim 79gt mam w stress ~62st na zalmanie vf700.haha, FX'ów miałem z kilkanaście ;) Ja na swoim GTO mam w stresie MAX 44*C, wiec przynajmniej z mojego punktu widzenia 53*C to juz duzo ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 (edytowane) Co zrobić aby miec w 3dmarku 2005 score nie na stronie netwej tylko w samym 3dmarku (tak jak to było w 2003 i 2001) ? I jak zobaczyć testy szczątkowe (details) ? Edytowane 14 Grudnia 2006 przez yuucOm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 haha, FX'ów miałem z kilkanaście ;) Ja na swoim GTO mam w stresie MAX 44*C, wiec przynajmniej z mojego punktu widzenia 53*C to juz duzo ;) Masz seryjne chłodzenie czy WC? :P Temperatura fajna ale seryjne chłodzenie GTO jest o wiele lepsze niz te z Gainwarda czy Palita, bo w koncu jest takie same jak na 7900GTX. BTW, mierzysz oczywiscie RT + wykres? Po wyjsciu z aplikacji 3d temperatura spada o kilkanascie stopni w ciągu 3s ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzperSon Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 (edytowane) haha, FX'ów miałem z kilkanaście ;) Ja na swoim GTO mam w stresie MAX 44*C, wiec przynajmniej z mojego punktu widzenia 53*C to juz duzo ;) a świstak siedzi i zawije je w te sreberka... Bez urazy, ale ja też mam GTO, wiem jakie tempy osiąga i te 44 stopnie to chyba z kosmosu wziąłeś. Edytowane 14 Grudnia 2006 przez SzperSon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayo Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 No tak trochę ;) 44 to ja mam w idle'u... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 Masz seryjne chłodzenie czy WC? :P Temperatura fajna ale seryjne chłodzenie GTO jest o wiele lepsze niz te z Gainwarda czy Palita, bo w koncu jest takie same jak na 7900GTX. BTW, mierzysz oczywiscie RT + wykres? Po wyjsciu z aplikacji 3d temperatura spada o kilkanascie stopni w ciągu 3s ;p a świstak siedzi i zawije je w te sreberka... Bez urazy, ale ja też mam GTO, wiem jakie tempy osiąga i te 44 stopnie to chyba z kosmosu wziąłeś. mozliwe ze mam jakieś przekłamania, ale przy ustawieniach widocznych w sigu, temp w stresie to własnie 44*C Pomiarow dokonalem oczywiscie RT + wykres. Moze to dzieki temu, ze buda dobrze wentylowana? <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 Mam bardzo ciekawy dylemat. Otóż dręczy mnie pytanie: Czy warto kupować GF 7900gs pod moją płytę główne która nieszczęsna posiada tylko PCI-E 4x sprawiedliwość ASRocka jest niebywale dziwna :P). Czy może lepiej kupić coś słabszego i dokupić ramu? Mógłby ktoś mi w kilku słowach odpowiedź na moje pytanko? Chciałbym mieć jak najwięcej danych odnośnie przyszłych zakupów :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzperSon Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 mozliwe ze mam jakieś przekłamania, ale przy ustawieniach widocznych w sigu, temp w stresie to własnie 44*C Pomiarow dokonalem oczywiscie RT + wykres. Moze to dzieki temu, ze buda dobrze wentylowana? <_< Powiem krótko, nie ma bata, żebyś przy taktach 740/900 miał takie temperatury na stockowym chłodzeniu. Albo zwalony czujnik albo źle odczytujesz wykres. I żadna wentylacja tu nie pomoże. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...