SzperSon Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 Mógłby ktoś zarzucić linkiem do jakichś konkretnych wyników OC na 7900GS? (oprócz ORBA). Devilek pisze, że grubo ponad 700MHz można wyciągnąć ciekawi mnie jakie wyniki mają te karcioszki przy takich taktach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 http://www.xtremesystems.org/forums/showth...ighlight=7900GS Tu masz ciekawy temat z polaczenia 7900GS i E6300 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
epoxer Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 Referencyjne z napieciem ok 1.25V w stresie leca spokojnie z 610 i wiecej, no chyba ze jakies padaczki sie trafiaja. Niektore Galaxy dobijaja do 700MHz na 1.5V, wiec cos nie halo. Bo jesli referencyjna 79GS potraktuje sie napieciem 1.4 czy 1.45V to leci juz z 740MHz jak nic. A Galaxy na 1.5V dobija az do 700MHz <_< Cos nie teges. Napiecia z biosu mnie nie interesuja, jedynie realny pomiar miernikiem. Jakieś ciekawe nfo niesiesz ale raczej mijające się z prawdą - czytałem watek o którym piszesz i gość nie osiągnął 700MHz na karcie a nawet jesli to jego wyniki wskazywały, że karta pracuje max 630-640 - widac to po testach SM 2.0 i 3.0 w Marku06 w którym miał jak dobrze pamiętam koło 4700 ... a takty (według niego) 700/1900 - no comment. Wszystko wskazuje na to, że Galaxy ma właśnie koło 1.5V na GPU i nie ma kart które bez chłodzenia wodnego osiągają > 700MHz ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 Wszystko wskazuje na to, że Galaxy ma właśnie koło 1.5V na GPU i nie ma kart które bez chłodzenia wodnego osiągają > 700MHz ... IMO chłodzenie wodne nie jest potrzebne aby osiągnąc wiecej niz 700MHz na rdzeniu. Wystarczy dobre AC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 Jakieś ciekawe nfo niesiesz ale raczej mijające się z prawdą - czytałem watek o którym piszesz i gość nie osiągnął 700MHz na karcie a nawet jesli to jego wyniki wskazywały, że karta pracuje max 630-640 - widac to po testach SM 2.0 i 3.0 w Marku06 w którym miał jak dobrze pamiętam koło 4700 ... a takty (według niego) 700/1900 - no comment. Wszystko wskazuje na to, że Galaxy ma właśnie koło 1.5V na GPU i nie ma kart które bez chłodzenia wodnego osiągają > 700MHz ... Nie ma kart, ktore bez wody osigaja 700MHz, no bo nie wytrzymie zaraz. Tak wygladal moj Asus - widzisz tam gdzies wode ? 745MHz latal, wiec ... http://forum.purepc.pl/index.php?act=Attac...st&id=10186 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
epoxer Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 Nie ma kart, ktore bez wody osigaja 700MHz, no bo nie wytrzymie zaraz. Tak wygladal moj Asus - widzisz tam gdzies wode ? 745MHz latal, wiec ... http://forum.purepc.pl/index.php?act=Attac...st&id=10186 No dobra ... miało byc "nie ma takich co 800MHz robią" :razz: :wink: A tak na poważnie to jakie wyniki miałeś na tej karcie i co z nią zrobiłeś - chyba nie uśmierciłeś :> ?! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 No dobra ... miało byc "nie ma takich co 800MHz robią" :razz: :wink: A tak na poważnie to jakie wyniki miałeś na tej karcie i co z nią zrobiłeś - chyba nie uśmierciłeś :> ?! Ponad 800 itp to juz tylko na mocnym chlodzeniu. Karta zyje i gdzies tam sobie siedzi w Polsce ;) Wyniki gdzies tu byly w temacie, ale to jeszcze zanim zostala zmodowana chyba. Po modzie skupilem sie na 3d2k1 bo to moj ulubiony bench = wynik ponad 61k. Good, ze sie zrozumielismy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
epoxer Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 Po modzie skupilem sie na 3d2k1 bo to moj ulubiony bench = wynik ponad 61k. Ekhm .... ja poza 28k nie moge wyjść z A64@2.6GHz :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzperSon Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 Ekhm .... ja poza 28k nie moge wyjść z A64@2.6GHz :lol:Bo 3DMark2001 to przede wszystkim bench proca a nie grafy. Na 6800GS miałem niewiele gorsze wyniki niż na obecnym 7900GTO :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaZZeo Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 Mi natomiast w mojej Galaxy 7900GS 540/1500 512MB nie działa sprzętowa akceleracja video.Wszystkie filmy są wyświetlane w VMR. Eee, co to znaczy? Rozważam zakup tej karty i nie wiem, to znaczy ze filmy mi nie beda sie odgrywac? :blink: Uświadomcie mnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Niko123 Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 (edytowane) jakim programem sprawdzic napięcie rdzenia galaxy 7900gs 1.2 ns? Tak pytam z ciekawości bo ja mam w idle do 80stopni a fear do 115 ( rdzeń raz już nową pastą artic przesmarowałem i tylko 2 stopnie mniej). Karta leci na 613/1820, jak dam rdzeń na 625 to już a grach mam takie jakieś wzolnienia jakby mało pamięci albo jakiś bufor sie zapychał. Na 540 temp jest tylko 5 stopni mniejszy a w riva runer Hardware monitoring pisze CORE VID, nom- dimensional i na dole jest zielona linia i pisze 2, czyli 2V, Czytałem z 10 recenzji galaxy 7900gs 1.2 i nawet na allegro karta wygląda identycznie jak na zdjeciu a moja ma inne te tranzystorki co zaznaczyłem, ja mam czarne i mniejsze podobne do tych na dole poniżej, mam jakomś starszą wersje? Znalazłem jedno zdjęcie karty co ma takie same jak moje ( czarne i mniejsze) - zamieszczam zdjęcie troche nie wyraźne Ja mam tą po prawej stronie Edytowane 20 Grudnia 2006 przez Niko123 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
epoxer Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 [...] mam w idle do 80stopni a fear do 115 ( rdzeń raz już nową pastą artic przesmarowałem i tylko 2 stopnie mniej). Karta leci na 613/1820, jak dam rdzeń na 625 to już a grach mam takie jakieś wzolnienia jakby mało pamięci albo jakiś bufor sie zapychał. [...] Czytałem z 10 recenzji galaxy 7900gs 1.2 i nawet na allegro karta wygląda identycznie jak na zdjeciu a moja ma inne te tranzystorki co zaznaczyłem, ja mam czarne i mniejsze podobne do tych na dole poniżej, mam jakomś starszą wersje? Znalazłem jedno zdjęcie karty co ma takie same jak moje ( czarne i mniejsze) - zamieszczam zdjęcie troche nie wyraźne Ja mam tą po prawej stronie Temp. masz trochę wysokie - może kwestia wentylacji budy - u mnie w FEAR max 80C przy 620/1800 było. Też mam tą wersję co Ty - na pierwszy rzut oka różni się pudełkiem i tymi kondensatorami. Jak widać ta nasza ma na pudełku "Premium" a ta nie ma ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Niko123 Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 buda otwarta, prosze sprawc w riva tuner najnowszym w zakładce hardware monitoring czy pisze ci też CORE VID -2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ludwiczek Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 (edytowane) http://www.xtremesystems.org/forums/showth...ighlight=7900GS Tu masz ciekawy temat z polaczenia 7900GS i E6300 Z tego co ja tam przeczytałem to chodzi świetnie na E6300. Tak? Tak się zastanawiam co lepsze 7900GS 256MB DDR3 1.2 choć bardziej realne dostać 1.4ns czy Galaxy GeForce 7900GS 512MB DDR3/256bit obie karty za 660zł z tego co wiem ta druga ma pamięci 2ns. A co myślicie o GA WinFast PX7900GTX PCI-E 512MB 256BIT HDTV 2xDVI ? Edytowane 20 Grudnia 2006 przez Ludwiczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 Z tego co ja tam przeczytałem to chodzi świetnie na E6300. Tak? Może sobie kupie 7900GS'a i się zastanawiam 7900GS 256MB DDR3 1.2 choć bardziej realne dostać 1.4ns czy Galaxy GeForce 7900GS 512MB DDR3/256bit obie karty za 660zł z tego co wiem ta druga ma pamięci 2ns. i memki na 1000 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ludwiczek Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 (edytowane) i memki na 1000 :D Czyli leniwiec? Ten Winfast ma Częstotliwość taktowania GPU 650 MHz iCzęstotliwość taktowania pamięci 1600 MHz. Więc to 512 w marku na pewno wyniki powinno mieć gorsze a w grach (pewnie też ale wmawiam sobie, że się 512Mb przyda :lol:)? Szukam jakichś testów tego Galaxy 2ns ale coś nie znajduje. Edytowane 20 Grudnia 2006 przez Ludwiczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
epoxer Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 buda otwarta, prosze sprawc w riva tuner najnowszym w zakładce hardware monitoring czy pisze ci też CORE VID -2 W Idle Core Vid mam 2, w load nie sprawdzałem :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Niko123 Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 (edytowane) ( Tak pytam z ciekawości bo ja mam w idle do 80stopni a fear do 115, rdzeń raz już nową pastą artic przesmarowałem i tylko 2 stopnie mniej). Może to wina czujnika na karcie bo jak włącze kompa to widze że wentylatorek na karcie kreci sie bardzo powli i dopiero przy 80 stopniach wkracza na pierwszy etap prętkości. 30%, 40 i max 50% predkości wentylatorka, tak pisze w everescie. 50% przy 100 stopniach. Edytowane 20 Grudnia 2006 przez Niko123 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
epoxer Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 Może to wina czujnika na karcie bo jak włącze kompa to widze że wentylatorek na karcie kreci sie bardzo powli i dopiero przy 80 stopniach wkracza na pierwszy etap prętkości. 30%, 40 i max 50% predkości wentylatorka, tak pisze w everescie. 50% przy 100 stopniach. Hmm ... według Riva Tuner 16.2 moja karta nigdy nie wyszła z obrotami poza 30% ... 20% mam dla 2D i 30% dla 3D. Jeśli martwisz się o temp. to podłącz Zalmana bezpośrednio w mobo tak jak zrobiło to wiele osób na tym forum - u mnie w load było koło 65C ale uznałem że max 80C jest też OK i nie wpływa praktycznie na OC więc wróciłem do podłączenia fabrycznego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek06 Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 jakim programem sprawdzic napięcie rdzenia galaxy 7900gs 1.2 ns? Tak pytam z ciekawości bo ja mam w idle do 80stopni a fear do 115 ( rdzeń raz już nową pastą artic przesmarowałem i tylko 2 stopnie mniej). Karta leci na 613/1820, jak dam rdzeń na 625 to już a grach mam takie jakieś wzolnienia jakby mało pamięci albo jakiś bufor sie zapychał. Na 540 temp jest tylko 5 stopni mniejszy a w riva runer Hardware monitoring pisze CORE VID, nom- dimensional i na dole jest zielona linia i pisze 2, czyli 2V, Czytałem z 10 recenzji galaxy 7900gs 1.2 i nawet na allegro karta wygląda identycznie jak na zdjeciu a moja ma inne te tranzystorki co zaznaczyłem, ja mam czarne i mniejsze podobne do tych na dole poniżej, mam jakomś starszą wersje? Znalazłem jedno zdjęcie karty co ma takie same jak moje ( czarne i mniejsze) - zamieszczam zdjęcie troche nie wyraźne Ja mam tą po prawej stronie miałem to samo i rozwiązałem to w ten sposób że podłączyłem zalmana pod 12v :) i po problemie. Szkoda ze jak narazie nei ma zadnych vmodów to tego galaxy :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 (edytowane) A teraz patrzcie. ATI Tool, test na wykrywanie artów. i tu Już zgłupiałem :lol:. Ten progs jest jakiś tępy. Pierw sypie artami, później w kolejnej próbie pisze, że nie ma błędów, choć wyskakują pojedyncze żółte kropki czasem... A w grach, 3D Markach wszystko stabilnie. I komu wierzyć? Edytowane 21 Grudnia 2006 przez Spylon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 ja bym zbytnio nie ufal atitoolowi mi gdy dalem wykrywanie optymalnego taktowania rdzenia, caly czas podbijal taktowanie... doszedl do 700 MHz zadnych artow nie bylo tylko kiedy dal 705 Mhz to mi juz zasilacz nie wytrzymal i taktowania powrocily do podstawowych pozniej gdy szukalem max taktow, metoda gapienia sie w monitor (gdy lecial mark, w grach) to o dziwo max dla rdzenia tylko 675 MHz :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TEUSZ Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 (edytowane) A teraz patrzcie. ATI Tool, test na wykrywanie artów.mówiłem że arty na nvidii wykrywa w miarę poprawnie tylko wersja 0.24 i z mojego doświadczenia żadna inna, szkoda tylko że zegary trzeba ustawiać samemu w sterowniku. Zresztą każda żółta kropka jest artefaktem i w ten sposób też można szukać max taktów, na szczęście są doskonale widoczne. Co do wierzenia lub nie, to skoro poniżej pewnych taktów kropek nie ma, a powyżej są to najwyraźniej karta źle liczy i tyle, jak prime95 lub SPI wywali błąd to mu się wierzy mimo że gadu-gadu i przeglądarka działa bez zarzutów, więc niby dlaczego nie wierzyć kropkom w atitoolu. i jeszcze jedno, program jest użyteczny tylko dla maniaków stabilności, jak komuś nie przeszkadza że raz na jakiś czas mignie mu tekstura, lub gra zawiśnie, to może go nie używać, nie ma takiego obowiązku. Ato mały dowodzik że ATITool ver 0.24 działa z GF7900GS przy 640MHz na rdzeniu się wywalił po półtorej minuty, mało! znalazł słynną deltę ;) a przy 625MHz działał kwadrans i podziałał by jeszcze gdybym nie stracił cierpliwości ;) Edytowane 21 Grudnia 2006 przez M4TEUSZ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wargavoc Opublikowano 24 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2006 (edytowane) Zgodnie z rozkazem zgłaszam sie tutaj z moim problemem... Witajcie! Mam pytanie. Znalazłem opis jak zrobić vmoda... http://img85.imageshack.us/my.php?image=palit7900gsdq7.jpg Tylko mam pytanie... jak mam zamalować ten rezystorek? wokół niego czy jak? może całego? Bo mi miernik nie pokazuje zmian... icon_confused2.gif EDIT: zmieniam pytanie... Kumpel pokazał mi jak powinienem robic tylko ze nic mi opór sie nie zmniejsza... :blink: :blink: :blink: ma ktoś jakiś pomysł? Edytowane 24 Grudnia 2006 przez wargavoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 24 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2006 Zgodnie z rozkazem zgłaszam sie tutaj z moim problemem... Witajcie! Mam pytanie. Znalazłem opis jak zrobić vmoda... http://img85.imageshack.us/my.php?image=palit7900gsdq7.jpg Tylko mam pytanie... jak mam zamalować ten rezystorek? wokół niego czy jak? może całego? Bo mi miernik nie pokazuje zmian... icon_confused2.gif EDIT: zmieniam pytanie... Kumpel pokazał mi jak powinienem robic tylko ze nic mi opór sie nie zmniejsza... :blink: :blink: :blink: ma ktoś jakiś pomysł? Zly olowek, ja musialem na radku 9700pro poprawiac z 3 razy zanim otrzymalem efekty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pyros Opublikowano 24 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2006 Witam mam pewien problem. Około 2 tygodni temu kupiłem Gf Galaxy 7900gs 512mb/256bit. Za każdym razem gdy 3dmark 03 kończy robić testy to w momencie gdy wychodzi do Windows to sie zawiesza na około 5 sekund a później gdy klikam myszką na jakiś folder to ekran na sekundę robi sie czarny ale juz po chwili sie pojawia otwarty folder i gdy chcę wejść w następny folder to samo. Czasem tak sie zdarza gdy wychodzę z gry. A w grach jakby niektóre tekstury sie rozciągają w rogi ekranu. Nie wiem co robić. Następnym razem postaram sie screena zrobić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 24 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2006 Witam mam pewien problem. Około 2 tygodni temu kupiłem Gf Galaxy 7900gs 512mb/256bit. Za każdym razem gdy 3dmark 03 kończy robić testy to w momencie gdy wychodzi do Windows to sie zawiesza na około 5 sekund a później gdy klikam myszką na jakiś folder to ekran na sekundę robi sie czarny ale juz po chwili sie pojawia otwarty folder i gdy chcę wejść w następny folder to samo. Czasem tak sie zdarza gdy wychodzę z gry. A w grach jakby niektóre tekstury sie rozciągają w rogi ekranu. Nie wiem co robić. Następnym razem postaram sie screena zrobić. Czy karta jest podkręcona? Probowałeś zmieniac stery od grafy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pyros Opublikowano 24 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2006 Stery właśnie ściąga. Kartę próbowałem kręcić i sie super kreci. Ale gdy to sie dzieje to oc niema. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wargavoc Opublikowano 24 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2006 Zly olowek, ja musialem na radku 9700pro poprawiac z 3 razy zanim otrzymalem efekty.tylko ze ja poprawiałem juz z 10 razy i nic.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeterMac Opublikowano 25 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2006 Czy karty Galaxy 7900GS Zalman są zgodne z HDCP ? jesli nie to które są z 7900GS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...